Бонев: Няма да гласувам милиард да отиде за още от същото

Той няма да подкрепи новия бюджет на София
14 сеп 2023 10:37, Росен Стойчев
38
Бонев: Няма да гласувам милиард да отиде за още от същото
Снимка: БГНЕС

Днес Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за тази година. Ще стане ясно дали ще бъде одобрен проектобюджетът в размер на 2,5 млрд. лв., внесен от екипа на настоящия кмет.

Борис Бонев, председател на „Спаси София“, е един от общинските съветници, които няма да подкрепят бюджета.

Още по темата

„Нося визуализация защо няма да го направя. Една снимка понякога говори повече от 1000 думи“, заяви той и показа кадър с разбити плочки от централни улици на София.

„Хубаво е, но не е готово“ – спомняте си този слоган на ГЕРБ“, припомни Бонев в ефира на БТВ.

„Не съм съгласен да гласувам милиард от нашите пари да отидат за още от същото. Слушам с голям интерес медийните изяви на председателя на СОС Георги Георгиев, който описва доста апокалиптична картина за това какво ще се случи, ако не се приеме бюджета“, посочи общинският съветник.

„Тази година отново над 10 000 деца са без места в детските градини и това е проблем, който продължава вече повече от 15 години, въпреки че имаше приети бюджети. Има становище на Министерството на финансите, според което при неприет общински бюджет ще се променят така наречените натурални показатели и ще бъдат изплатени всички необходими средства, за да няма проблем с изплащането на заплати и с приемането на деца в детските градини“, коментира Борис Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: общинаБорис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Тоя комунистически преди 7 месеца
Кло - ун, кариерис и лобис, защо подскача? Нещо май му трепка под лъжичката.
33
0
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 7 месеца
А за хората с над 3 деца, да са си правили сметка. За да имаш над 3 деца, или трябва да имаш достатъчно възможности, или няма да ги гледаш както трябва. Редно е да се запитаме държавата има ли нужда едно семейство да създаде 10 деца, които не са образовани и създават проблеми на обществото. 3 деца са достатъчно, за да се увеличава населението. Важното е те да са отгледани правилно, да допринасят на обществото, когато станат на 25. За съжаление никоя от партиите не се изказва по този въпрос.
32
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 7 месеца
Наистина имаме нужда българите да бъдат стимулирани да имат по 2-3 деца и имаме нужда тези деца да получават качествено образование и да се превърнат в добри специалисти на 25 години. Добре ще е държавата да помага повече и на хората с репродуктивни проблеми, които искат да имат деца. Познавам доста такива. Ходят в Турция или Австрия. Продължава....
31
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 7 месеца
Важно е държавата да помага на родителите, които искат да имат деца и искат децата им да се развиват. Добре би било да се дават помощи до трето дете, но за сметка натова да са по- големи помощите. Включително едни 10-20к лв много биха помогнали на много родители. Трябва да се подобри състоянието на детските градини и образованието в училищата. Би били добре родители с 1-2-3 деца да получават жилище на ниска лихва. Продължава....
30
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 7 месеца
Много хора се преселиха в София и част от тях правят деца до толкова, че съществуващите детски и част от новите не могат да ги поемат. В същото време тези хора правят малко на брой деца и наистина трябва да правят повече, но държавата без да иска им създава пречки. В крайна сметка ни трябват повече детски градини в София и достатъчно на брой икономически зони в останалата част на страната. Би било добре държавата да дава помощи до трето дете и да ги увеличи. Би било добре жените да раждат повече
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 7 месеца
Докъде стигна София такива господа да саботират бюджета защото са решили че ще управляват София падение
28
0
 
1
 
! Отговори
aa преди 7 месеца
ще ще, че я какви интересни неща се случват.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо няма детски градини, какво стана и каква е разликата от 2000 година до сега. Много деца ли се раждат или детските градини изчезват???
26
0
 
9
 
! Отговори
То бива плюене!? преди 7 месеца
Момчето прекалява! Говори, говори и насреща никакви резултати! Ако пуснете Бонев и компания във Виена ще има да снимат, да снимат, да плюят, да плюят, обаче това няма да попречи на Виена за пореден път да оглави класациите за най-добър град за живеене!
25
0
 
8
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
коя е бонева ?
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бонев, гледай си приятеля там, да ти го отмаря у дупето и не се меси в политиката.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тоя малък брадат козльо какво предлага тогава щом не е съгласен с "големите батковци"?
22
4
 
5
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 7 месеца
Бонбонев е голям сладур!
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно така - бойкот на бюджета на герб. След месец и нещо ще има нов кмет и нови общинари. Техни трябва да са решенията какво да предстои. А не отиващите си да зададат рамката за месеци и години напред. Това е тотално сбъркано. Но и типично за грабители и престъпници.
20
2
 
14
 
! Отговори
Обърнете внимание преди 7 месеца
Какво е учил? Имал бил две магистратури (завършени във Франция). Но по какви специалности? "Икономика и УПРАВЛЕНИЕ" и "Иновации и УПРАВЛЕНИЕ"! А бе, някои дали се сещат, че децата им биха могли да се учат за нещо друго, освен за УПРАВЛЯВАЩИ?
19
2
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 7 месеца
Само този *** липсваше в българската политика.
18
1
 
12
 
! Отговори
Познат преди 7 месеца
Този се прегръщаше с комсомолката Мая Манолова и бранеше ***. Да не се забравя това!На първа линия беше
17
1
 
15
 
! Отговори
Наистина прилича преди 7 месеца
на стругарче от Коньовица, което се връща в зори от нощна смяна. Личи си закваската на претендентите за най-високи постове, тръгнали от къщурки с тоалетна на двора и не подозиращи, че дипломи се получават И след много учене в университет, в който се влиза с тежък конкурс.Те са свикнали да стават студенти по параграф за прием с предимство и да завършват благодарение на някое от неогласяваните постановления,изискващи на "наши" деца двойки да не се пишат.От такива родители какво друго да се пръкне?
16
3
 
16
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 месеца
"Спаси София" трябва да се пререгистрира на "Съсипи София". Некомпетентен бърборко.
15
3
 
17
 
! Отговори
Пак ли този? Докога? преди 7 месеца
Пак този хленчещ нищоправец, който се оплака че му източили бензина от талигата. Иначе проповядва забрана на колите, а дори не се постарал да си вземе електричка, както правят тези, чиито глави е промил. Нашия си пердаши с талигата, а на вас проповядва колела и щуротии. Цялата им работа на либерастите такава. Като на лъжепророците. Ама то винаги е било така. На чужд гръб и сто тояги са малко.