Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи

Браншът днес е отказал среща в МС
16 сеп 2023 12:15, Александър Попов
777
Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи
Снимка: БГНЕС

Срещата между зърнопроизводители и премиерът Николай Денков не се състоя днес, въпреки отправената покана към бранша.

"Отказаха да дойдат днес в 11 часа на среща. Аргументите, които използват са несъстоятелни. Каня отново тези производители да дойдат в МС, за да обсъждаме конкретните теми, а не да протестираме по принцип", каза Денков пред Нова тв.

По думите му през последните два дни започнали да се държат като терористи.

"Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата”. Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество", каза премиерът.

"Аргументите им са напълно несъстоятелни. Не може сектора да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет", допълни Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
553
3
 
19
 
! Отговори
рептил, преди 8 месеца
кой ще говори с теб, академик как си станал, 3 думи в изречение не се връзва, какъв разговор, за дебат и решение съм песимист, то не ставаш!Чакаме ротацията, онази е същата!
552
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков те са искали да говорят с тебе още преди да гласувате предложението , сега си сърбайте попарата уркопоклонници
551
10
 
11
 
! Отговори
само гледай! преди 8 месеца
До Анонимен Като започнат протестите, блокират София, се загледай в марките на тракторите и в техния брой! И провери колко струва един /само един/ такъв трактор. И няма да са 20-30 броя тракторите, а с почуда ще установиш, че са много повече. В София и в страната. Нали заплашват, че ще блокират цялата държава. И в добавка - всички зърнопроизводители в България получават ОГРОМНИ субсидии. На стойност около 30 милиарда. Какви коли карат - е, това си е тяхна работа. Може пък в друго да влагат пари
550
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Познавам двама зърнопроизводители....единият кара голф 3,а другия шкода Октавия 2005-та.Тия с Бентлитата са 10-15 души,а в България има 70000 зърнопроизводители.Денков заслужава линч.
549
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставка,книжен миш.ок
548
4
 
29
 
! Отговори
гост преди 8 месеца
Терориста е премиера, не производителите на зърно, които са заплашени от чужд внос на ментелива пшеница от украйна. Не правете виновния невинен и обратното. Впрочем, що им е да разговарят с марионетка.
547
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тез 2 милиарда дето ги разправят на кои точно свои хора са ги раздавали? И като дадеш 2 милярда на "приятели", целия бранш трябва да е благодарен ли?
546
31
 
5
 
! Отговори
3M преди 8 месеца
напълно подкрепям премиерът Денков!
545
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не му върви на премиера-химик с икономиката.
544
3
 
4
 
! Отговори
да преди 8 месеца
До ГунюДа, печеливш е, при около 30 милиарда субсидии, няма бизнес, който да не е печеливш! 30 милиарда, така, без усилия, им падат от небето...
543
9
 
15
 
! Отговори
Гуню преди 8 месеца
Айде сега ликвидирайте и този печеливш бранш.
542
6
 
24
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
Може да не са цвете,ама чак терористи не са.А този Денков си в фашага.
541
4
 
17
 
! Отговори
Xa-xa преди 8 месеца
Спрете им субсидиите и вдигнете данъка на Бентлитата
540
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гнусен торен червей,назнаен от ПосолствоТО да дразни хората и да затрива България.Доживотен затвор за това отвратително нищожество.
539
4
 
12
 
! Отговори
+ преди 8 месеца
Искам да благодаря на премиера, че така нарича българските зърнопроизводители "ТЕРОРИСТИ"
538
4
 
5
 
! Отговори
И да ям преди 8 месеца
Кой знае къв *** от Украйна л, и детето ми в градината...,заради един урунгел ?! Няма да стане! Няма ли кой???
537
20
 
4
 
! Отговори
като чета каква -- преди 8 месеца
--руска пропаганда се лее тука не е чудно че хъркането на ДАНС се чува така ясно ! Вземете се събудете и ги натикайте тези по каушите заради анти Бг и ЕС и НАТО политика , ако така пишеха във Русия срешу Русия костите им щяха да са изгнили до сега при тамошната демокрация ,ама тука може !
536
2
 
11
 
! Отговори
охранен зърнопро-- преди 8 месеца
---изводител ! Те лапат евро-субсиидии със големия чирпак не със лъжица сигурно са милиардери за другите земеделци пари няма всичко е при тях! Няма да е лесно на Дянков парите са сила а тези ги имат във излишък . Ще блокират държавата като стой па гледай .
535
1
 
11
 
! Отговори
аз също преди 8 месеца
аз също с терористи не преговарям академик Денков
534
4
 
19
 
! Отговори
! преди 8 месеца
Денков: " зърнопроизводителите са терористи"След како ги обвини в тероризъм, Денков , или да докаже с факти думите си, или в понеделник да подаде оставка!