Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи

Браншът днес е отказал среща в МС
16 сеп 2023 12:15, Александър Попов
777
Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи
Снимка: БГНЕС

Срещата между зърнопроизводители и премиерът Николай Денков не се състоя днес, въпреки отправената покана към бранша.

"Отказаха да дойдат днес в 11 часа на среща. Аргументите, които използват са несъстоятелни. Каня отново тези производители да дойдат в МС, за да обсъждаме конкретните теми, а не да протестираме по принцип", каза Денков пред Нова тв.

По думите му през последните два дни започнали да се държат като терористи.

"Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата”. Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество", каза премиерът.

"Аргументите им са напълно несъстоятелни. Не може сектора да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет", допълни Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
573
3
 
9
 
! Отговори
Кои преди 8 месеца
Са терористи. От бранша, който Ви храни, или всички останали, които при криминалната приватизация гушнахте за една вечер, само с подпис и печат хотелчета, природни ресурси, мини , които позлатяват кленови листа, язовири и всички останали води, солени и несолени, море, пясък,и всичко останало, което е за трупане на милиони и поддържане на меки китки и развяване из туристически дестинации. Земята, земята Ви е зора на Вас. Единствено тя крепи България. Уж умни хора, а един път не казаха "ами утре"
572
2
 
6
 
! Отговори
Склададжия преди 8 месеца
Ама в България складове и зърнобазите са пълни. Всичко е задръстено с продукция. Те на пътя ли ще изсипват украинското дзърнно а...За какво спорят не знам???
571
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зърнарите ли са мафията в България ??ДА ДА ДА ,,на целият български народ е ясно ,че зърно производителите са главните МАФИОТИ НА БЪЛГАРИЯ .....
570
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Афивакадемик Денкооглу смята че ни изхранват террористи. Един такъв самозабравил се си замина заради едно изтървано "Да идват танковете", друг си отиде заради съвсем невинното "Да разтуряме седенката", ама тоя академик мамин направо избби рибата. ОСТАВКА!
569
9
 
21
 
! Отговори
Американ преди 8 месеца
Украинското зърно е забранено за внос в много държави от ЕС, но този кълвач слушка командите на посолството и за друго не го е еня.. Колкото по-бързо падне това правителство, толкова по-добре за страната.
568
6
 
16
 
! Отговори
Солтан Грис преди 8 месеца
Покрай ковид ваксините се натъкнах на необичаен факт: Интелигентни, начетени хора се държат като глyпaци, щом масмедиите им повтарят нещо, въпреки че противоречи на всяка логика. Премиерът е подобен случай, начетен човек, който говори и се държи като партиен функционер през 1946 г. Изводът за жалост е: Троцки победи.
567
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересува ме: колко стотици милиони от Държавния бюджет са похарчени досега за издръжка на украински "бежанци"??? Не е било необходимо да идват ние да ги обгрижваме, а е трябвало да се преместят в по-голямата част от Украйна, където няма военни действия и хората си живеят нормално! Ама у нас всичко им е на аванта на тези пара,зити. Само една част от парите са от Европейския съюз, а останалата е от нашия Държавен бюджет.
566
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков много попил от този с "Скопаване на лъвът" Пасито. Терористи не преговаря! Така ли си определяш нацията. Каквото се казва приемаш и мълчиш. И бай Тошо не би си го позволил да се обърне така към нацията и тези които е ИЗХРАНВАТ държавата. Аристокрация на ул. КОЗЯК и комунизъм набива. Ако толкова реве за Европейските решение. Ако беше Германия на избор винаги ще каже техните с ПРИОРИТЕТ, но ако се обърне Германия срещу свои НЕОНАЦИЗМА ще е възкресен.
565
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До МишоТочно така,добре че има такива като теб мислещи и знаещи хора.Блекрок държи земята в Оркайна а нашите не искат ГМО от там.Ама то и нашето е същото ГМО и пълно с химия ама важното е българина да реве че комунистите му взели земята ама имаше всичко тогава а след 1989г отиде да я продаде на частника за да си кара скъпите коли а хляба да е скъп и отровен.Даже и къщите си продават по селата на ония тъмните.Не ставаме като народ и от турско робство никаква промяна нямаме.
564
13
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Денков, глуу пако, ти живял ли си някога живот извън БАН? Всички изнудвачи се държат така - лъжат, заплашват, когато си изпуснеш нервите, почват да го играят засегнати на чест. Тулупа ги дирижира и ако не пратиш полицията да ги пребие до припадък, ще ти се качат на главата.
563
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До европеец Дрънкаш глупости.Стига с тая Европа и Америка.Тя Урсула съсипа целия континент пък още си е там. Ами Меркел?Няма бели държави те са по големи крадци и от нашите тука.Ние бяхме Бяла държава навремето и скоро всички ще го разберете искате или не.
562
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре си бяхме по соца,всичко държавно ама и Тошо се грижеше за тая пасмина която и до днес го плюва.Истината е една и няма гледни точки.Политиците са огледало на хората т.е. какъвто е народа такава е държавата.Точка!
561
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
какъвто премиер такова и правителството ***
560
7
 
9
 
! Отговори
Дянков терориста! преди 8 месеца
Дянков терорист але але, а Дянков терорист але але, Дянков терорист, Дянков терорист...
559
7
 
18
 
! Отговори
Беновска пипа преди 8 месеца
Единственият почтен ход на Денков е да подаде оставка!
558
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
"Зърнари" ... родна реч, омайна ... сладка ...
557
5
 
21
 
! Отговори
Аааааа преди 8 месеца
Щом Зеленски изказва благодарности,че е вдигната забраната за внос на зърно,значи нашето правителство е предало националните ни интереси.Изводът е ,че зърнари ли са,кравари ли са,пчелари ли са...-правителството ги е предало (продало) ,за да се харесаме на господарите ни,а не да си гледаме интерса.А дали те са терористи,или тези,които ще внасят зърно и земеделска продукция с радиоактивно замърсянане и тежки метали?
556
4
 
15
 
! Отговори
подавай преди 8 месеца
оставка! така ще помотнеш на себе си и на народа.
555
3
 
13
 
! Отговори
Ммм преди 8 месеца
Като знам че полицаите още не са си взели увеличението на заплатите от големите 135 лв. Да не минат и те на страната на протестиращите.
554
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гнусна и долна ***,ти не можеш да си премиер ти си *** продажна,кукла на конци ,вън академичен нежно