Филип Станев за даването на C-300 на Украйна: Поставяме България в национална опасност

От ИТН обаче не вярват в "неволните грешки"
28 сеп 2023 23:00, Нели Христова
87

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че е допусната "неволна грешка" след като от ГЕРБ-СДС алармираха, че се раздават милиарди на странни фирми. От ИТН обаче не вярват в "неволните грешки" и смятам, че това е злоупотреба.

"Това твърдение е едно от най-нелепите твърдения в политическия живот. Вчера знаете какъв скандал стана с остра реакция на Делян Добрев, че това е огромна злоупотреба с българите и държавата. Тези милиарди пари са наши, те са на българите. Нелепо е, ако някой повярва, че тази грешка ще бъде поправена. Можеха да измислят по-логично обяснение, ако въобще можеха да мислят", каза Филип Станев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Според него реакцията на ГЕРБ-СДС е странна и твърде мека. Той заяви, че ако "ще си играят на добро и лошо ченге, нека го правят, когато си обсъждат некоалиционните съвети, а не пред обществото, защото това не е игра".

По темата за контрола на еврофондовете гостът сподели, че това на думи звучи добре, но на практика изглежда съмнително. Той допусна хипотезата, че по-скоро тази комисия ще се опитва да контролира финансовите потоци, така че да няма извънредни брифинги. Станев беше категоричен, че ще подкрепят справедливото гражданско недоволство в Стара Загора.

"Видяхте какво се случи на посещението на зам.-министъра на региона. Те го изгониха. Той имаше дързостта да се обърне към тях с думите "колеги". За тези хора това е въпрос на оцеляване, а правителството не прави нищо. Управляващите се опитват да хвърлят прах в очите на тези, които недоволстват", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът отвори и една скоба за конституционните промени и изрази мнение, че се предлагат абсолютни безумия.

"Конституционният съд няма как да допусне тези гаври с Конституцията. Това е толкова безумно, не е нужно да си специалист, за да го забележиш", категоричен бе Филип Станев.

В края на разговора се засегна и още една важна тема. Изпращането на ракетите С-300 на Украйна.

"Пак ще стигнем до това словосъчетания "Национално предателство". Когато ние като държава ставаме част от тази война, поставяме България в национална опасност", заяви гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
11
 
! Отговори
България е в преди 7 месеца
национална опасност от момента в който направихте чалгата "национална" музика и предизвикахте свалянето на редовно правителство ! Вие сте подли чалга-мръшляци !
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България няма кого да викат. Ние минахме на "професионална армия" така че само тя ще води военни действия. Ха ха ха ха ха ах ха ах ах. Другите не знаят от коя страна се държи автомата.
19
2
 
5
 
! Отговори
АнтиЗомби преди 7 месеца
Моля някой да обясни какво значи "национална опасност"? Не е ли прието на се казва, че се застрашава сигурността на държавата/армията/нацията? Моля някой да обясни какво значи "неволна грешка" и колко примера можете да дадете за "умишлена грешка"? 50 нюанса грешки. :)) Всеки може да допусне грешка. В началото на тази година САЩ изпратиха въоражение и хуманитарна помощ с 5 милиарда над обявеното, заради счетоводна грешка в Пентагона.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 22. Едва ли знае. То едни военни обикалят по улиците и ги носят както го изисква закона. После се събират на предварително избрани места, които се описват в повиквателната и зависят от специализацията на викания. То казарма няма , войници няма кви повиквателни ? Аз засега не съм ги мяркал.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това да имаш руска военна техника и във военните заводи да се произвежда оръжие по руски лиценз и да успееш да се внедриш в редовете на "неприятелските държави" е оромно постижение. Абсолютна плиткоумност.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 18 К'ва повиквателна те гони ве, пубер смешеееен краварски? Ти знаеш ли какво означава повиквателна?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До дада. Трудно ли ти беше да измъдриш това умопомрачително послание ? Помага ли ти някой ?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Здрасти. Там са още по-фалшиви. Покажи снимана една повиквателна.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другари господа управленци-предатели. Ако си мислите, че някой ще хукне да се бие за Украйна сте в глобално умопомрачение. Най-малкото ако накарате някого да ви фръкнат кухарниците. Забравете тая идея.
12
10
 
2
 
! Отговори
Здрасти преди 7 месеца
Млади български мъже получават повиквателна от армията, виж подробности в пик, тук само фалшиви новини
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мое ли да имаш толкоз акъл да си развалич отношеният с държавата от която зависи състоянието на бойната ти техника. Преди да си я сменил с друга най-малкото. Колко къса трябва да ти е единствената мозъчна гънка ?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ка си мислиаме, че улязваме у ХАТО-то му и връз нас се изсипва благодат от свръхнови военни технологии безплатно щото сме много убави и се изтъмбихме да се освобождаваме от "лошата съвецка техника" и ся останахме голи кат пищови. Ум добрува ум робува ум патаpоци пасе.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 11. Кой ша ни напада ? И що няма да спасяваме България ? Щото твоите любимци нарязоха, продадоха, подариха нали ?
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Все едно с 5-10 с300 ще спасим България. Амма че са копейки и тия от итн..
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не ги дадохте на Карабах или на Габон. Или направо ги оставете на полето и който иска да си ги вземе. Алкайда или Ислямска държава. Дали ни хората оръжие да се защитаваме, те ще го подаряват и то на враговете им и то в разрез с договора. Кой ще поддържа тези ракети които са останали, ако нещо е останало.
6
17
 
12
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 7 месеца
Още едни предатели-вързали са се за Путин и не им пука за нашето бъдеще. Кара Хамър Славчо,ама ни бутат към Русия.Гнусни т.нар. човеци.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шоумените не бяха ли за НАТО ?
4
6
 
21
 
! Отговори
Предатели с Пералня преди 7 месеца
ОСТАВКА И ЗАТВОР! СГЛОБКАТА Е ПОЗОР!
3
5
 
24
 
! Отговори
32990 преди 7 месеца
Тази измислена шайка шарлатани които от известно време са в управлението ще ни докара участта която сполетя Украйна! Незнам дали до сега сме има ли по големи национални предатели!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неволна грешка, какви ли са им волните?