Калфин предупреди за нова бежанска вълна

Европа е привлекателно място за мигрантите
39
Калфин предупреди за нова бежанска вълна
Снимка: БГНЕС

"Има опасност, ако конфликтът се разрасне, да има бежанска вълна. Европа е привлекателно място за бежанците", заяви бившият министър на външните работи - Ивайло Калфин пред БНТ.

Той обясни, че ивицата Газа е икономически нестабилна и Европа е най-големият донор на хуманитарна помощ там.

"Ако не са европейските средства към Газа там няма да има училища, няма да има и програма на ООН за изхранване", посочи Калфин.

Той коментира и последните конфликти и заплахи в някои страни.

"Службите за сигурност не са вездесъщи, не можем да очакваме от тях, че ще могат абсолютно всичко да уловят. Това е един от големите проблеми от възобновяването на конфликта от Близкия Изток. Той не е само между Израел и палестинци, той има доста по-широки измерения", добави още Калфин.

Журналистът и бивш депутат Асен Агов уточни, че Израел се готви за своето нападение, като изчаква онези жители на Газа да се изтеглят на юг, за да останат в Газа само бойците от „Хамас".

"Истината е, че въпросът ще бъде решен тогава, когато има яснота какъв резултат ще даде окупацията на Газа от Израел. Дали това ще възбуди нови нападения срещу Израел, или няма", смята той.

Според Агов ролята на България с проблема с миграцията е ключова.

"Смятам, че ролята на България се пренебрегва. Ние трябва да имаме сериозна дума за решаването на някои въпроси, тъй като сме външна граница. България винаги е била свързана с Близкия Изток", уточни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: калфинбежанциизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Европа има над 30млн.мюселмани знаете ли без тях молко ще спадне БВПто на държави като Франция, Белгия, Германия и тн.. 90 % от тях въобще не ги интересува ИД, Хизбула, Хамас и др. джихадисти.Европа без приток на емигранти няма да има икономически напредък. Приказките за състрадателнист към бежанци са алабалистика, западняците ги интересува само работната ръка, по възможност евтина.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оня ден кмета на Лондон ,някъв пакистанец.Говори за снимка с бяло семейство мъж -жена и две деца че това не било типично за Лондон и че това не били лондончани..Демек в Лондон трябва да си пакистанска амуджа като самия него .Що за наглост ??Пакистанеца дискриминира британците в собствената им държава.Меркел викаше че било хубаво да се вкарват мигранти защото било diversity ..
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали арабите/палестинци ни бяха "братя",нали така твърдят k0пeйkиte. Сега да си ги подслоняват, поят, изхранват и всеки петък с тях към джамията. Все пак и на едните и на другите "вожда" им е "късичък" :)))))))))))))))))))))))
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 9.геноцида срещу всички нас е с цените на храната, чиято абсолютна стойност е в пъти по висока от тази в най-богатите европейски страни, да не говорим за третия свят./Стига рева е .Някой храни в България са по скъпи това е факт .Но някой са по евтини.Като цяло всичко в Германия е 7-8 по скъпо от България.Като ще казваш колко струват храните кажи колко струва и всичко останало
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега ще пуснат още едим милион араби и следва Европейски Халифат. Какъв Шенген? Какви 5 лв? Закривай!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ти си Калфа има още много да учиш, за това не се изказвай, а слушай баш майстора Бойко, врел и кипел в полтиката.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пакистанци и индиици станаха кметове и премиери .Още маимуни вкарвайте ,още милиони африканци и араби вкарвайте .Тия не са достатъчно .
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук са само дефлуенсъри. Но какво очакваме. Тъй като има много частни имоти и малко ипотеки, геноцида срещу всички нас е с цените на храната, чиято абсолютна стойност е в пъти по висока от тази в най-богатите европейски страни, да не говорим за третия свят. И си мълчим и се правим на боляри. А качеството на храната и по-специално съдържанието на водата млякото и хляба.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел иска $10 млрд помощ от Пиндостан.
7
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Европа е привлекателна, защото я направиха такава за ор.ди. Елате, ще се справим, всеки е добре дошъл, защото мултикулти е готино, ор.ди имат права, а ние сме толерантни, демократични и милозливи. Стане ли нещо, рев до небесата. Това, което сътвори меркел и копания вече никой не може да спре.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо няма бежански вълни към Австралия или Саудитска Арабия ?Защото си държат границите затворени .Сега ще пуснат още едим милион араби и след тероризъм и престъпност !
5
1
 
1
 
! Отговори
не сме 9 милйона преди 6 месеца
6-7 сме . място има . интернацйонална държава сме . украинци, израелци . като дойдат ще намерят домакини мечта . с микробусите по тракия ли ще ги чакат . забогатеха по 4 х евра на втора класа неукро-бежанец . да си вземе пари4ки от страните им . да правят тия 10 х хора . 8 години нищо . реване - идели, реваане .
4
1
 
3
 
! Отговори
добре и един мармот преди 6 месеца
Не давайте гласност на клакьорите на едната страна. Добрите изрялтияни давали време на добрите бени и деца да напуснат, и да останат само лошите животни на Хамас. Колко приказно. А ще имат ли табелки: ние сме лошите от Хамас и вас чакахме? Изрел готви поредното си издевателство над жени и деца. По-скоро Хамас вече не са там отдавна.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако си мислите, че Египет няма да направи същото като Турция, се лъжете.Първият път хора като Дайнов наричаха народа си фашистки, че не щял ислям по нашите земи след 3 март 1878. когато се освободихме от тази робия и децивилизация.Днес псевдо автори като Господинов даже наричат освобождението ни от исляма, поробване.Ккаво правим, ние нямаме вече като общество начин да се защитим от тези хора,те са в медиите и властта.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мигранти са бе. Нелегални.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
депорт :)))