Пеевски отсече: Това атлантическо правителство трябва да го има

ДПС не искат министри, нито заместник-министри
Обновена: 9 ное 2023 09:37 | 9 ное 2023 09:37, Елка Василева
322
Пеевски отсече: Това атлантическо правителство трябва да го има
Снимка: БГНЕС

Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата. Това каза пред журналисти в парламента председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори. 

"Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората", посочи той.

Пеевски бе категоричен, че от ДПС не искат министри, нито заместник-министри, нито сега, нито след ротацията.

"За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка", добави той.

По думите на Пеевски сглобката е стабилна. Не виждаме проблеми, ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, които сме подкрепили – няма да има никакви проблеми, добави той.

На въпрос дали досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е негово решение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
9
 
! Отговори
Пеевски е ВЕЛИК преди 6 месеца
С такъв приятел, душманите на промяната ще мислят трижди, преди да мъцнат или да правят неприятности.
136
9
 
2
 
! Отговори
Охааа преди 6 месеца
България е заела евроатлантическа позиция, вече имаме евроатлантическа партия в лицето на ППДБ. Това, че Пеевски заема евроатлантическа позиция означава, че и капиталите вече заеха такава. Нека приветстваме господин Пеевски в Европейското семейство! Сигурен съм, че е изгладил проблемите с господин Магнитский.
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евроатлантиците трябва да са горди от това да имат такъв виден преставител. Като видиш зурлата на този, не само Путин, но и Ким Чен Ун ти става много симпатичен.
134
10
 
3
 
! Отговори
Много Скоро преди 6 месеца
Много скоро ще стане страшно да си русофил в България. Приятели, ако сте русофили, ще ви посъветвам нещо - чемаданите -> Маскве. Делян Пеевски не е мекия Денков. Тоя ще отвори Белене и ще ви вкара всичките русофили вътре, без да му мигне окото.
133
3
 
5
 
! Отговори
Време е за ПРОМЯНАТА преди 6 месеца
Пеевски вече се усети от къде изгрява слънцето. Очаквам скоро и целия български народ. БРОЕНИ ДНИ НИ ДЕЛЯТ ДО РАЗПАДА НА ОПГ ГРОБ.
132
15
 
4
 
! Отговори
Жоре преди 6 месеца
Браво на г-н Делян Пеевски за държавническата позиция. Само такива честни визионери начело България ще върви по правилния евроатлантически път.
131
11
 
6
 
! Отговори
Българка преди 6 месеца
Всяка дума на г-н Делян Пеевски е нож в сърцето на Путин.
130
0
 
4
 
! Отговори
Русия преди 6 месеца
Евала ПОСОЛСТВОТО. Да си додим на думата. България е на 4х километра от атлантика
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
както изглежда, за зависимите от магнитски това е важно и свързано с тяхното бъдеще. затова държат на това като удавници.
128
0
 
22
 
! Отговори
Тулупа преди 6 месеца
Преди около година този човек на беше ли санкциониран по Магнитски и не беше ли от водещите личности срещу които се гласува ????
127
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зурлата на евроатлантизма... Евала, 20 години евроатлантизъм за да се стигне това да е лицето му!
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мутри вьн
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Положението в България е следното: Пеефски клати всички "демократи от ПП и ДБ" на бавни обороти, докато бойко ги пердаши с 300 образно казано!
124
1
 
10
 
! Отговори
отговор преди 6 месеца
не е жалка работата, демократите около мен даже се гордеят с Пеефски, това е леворезбарщина, шизофрения и пародия! такива са демократите - що се учудваш ?!?
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това ли са ви атлантическите ценности, да извършвате геноцид и да подкрепяте убийството на жени и деца в Палестина? Егати пропадналия народ и престъпно правителство. Има ли нещо човешко във вас, или всички сте прасета и плъхове, като Пеевски и Денков?
122
0
 
17
 
! Отговори
Христо Иванов: преди 6 месеца
Аз гласувах за ДБ. Казвам се Ицо Иванов, викат ми мравояда - не знам що. Сега съм добре, обладават ме Пеефски и Борисов заедно и отпред и отзад едновременно и това вече продължава повече от 6 месеца! Мафията ме помпа изодзадка! Щастлив съм от този факт, щото съм евро-атлантик, също като банов, папионката, левон, паси и другите леворезбари! Честито мои избиратели "демократи"!
121
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Малко смешна работа , точно срещу хората заради кото бяха протестите , точно те са на върха на държавата . Театър , дами и господа !
120
8
 
3
 
! Отговори
ъхъъ преди 6 месеца
Директен превод на казаното :- няма да има промяна на курса в България- ще се върви твърдо към пълна интеграция с ЕС- русофилчетата ще бъдат похарчени- реформи ще има и не очаквайте всичко да си върви по стария начин- негативи ще търпят всички но ще се направят необжходимите промени
119
0
 
12
 
! Отговори
E.. преди 6 месеца
Щом е каза, ще го име. Гласът на Посолството в момента е длъжност, по значима от Президент, Министър председател и Председател на народното събрание. Каквото каже, това е.
118
2
 
4
 
! Отговори
буци преди 6 месеца
Не го харесвам пеефски, но ме кефи как пердаши демократите с 300, а те го поемат целия четвъртит пеефски харпун и му се наслаждават - това са христо иванов, кирчовците и гнома !