Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
излиза че на русофилите Тагарев им е виновен, че армията ни е оставена на оцеляване от 2-та световна със старо рушландско желязо, ам вашите любимци от герп, бсп и дпс защо през годините нищо не направиха?
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този е гнусен,долен предател на РОД и РОДИНА!!! Само той и другите продажни управници са виновни за отлива от военна служба! Българите сме наясно,че само при едно щракване на пръст от байдановските им господари и ще запратят мъжете на БЪЛГАРИЯ за пушечно месо в укрофашистан! Няма балами БЪЛГАРИ като тъ**п**те укри да искат да умират за интересите на чичо сам и сие кръвопийци!!! Тагаренко,пасито,кремчето,дайновчето,минджев,ал-йо и всички подобни бегом в хохлия!!!
149
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тая нефелна опозиция, наведена на рушландия, не лъжи и пропаганда, ами вече свободни съчинения правят
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Браво Тагарев ! - Абе, кога отиде там да учи Тагарчо, и той се кле във вярност на Русия.
147
15
 
6
 
! Отговори
Браво Тагарев ! преди 6 месеца
Мачкай червените opkи и предатели клели се във вярност към Русия и Копейкин !
146
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тагарев има синове, да ги прати в армията.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еййй, тия дали веднъж ще видят гредите в техните очи, както виждат сламките в чуждите? На Денков всички му криви и му пречат, на тоя Тагармагар също, точно пък пък Цончо Ганев от Възраждане е спрял мераклиите за армията. Щото преди това на талази бяха хукнали при Тагаренко и тоя Цончо такваЗ беля направи. И Денков, и тоя, и останалите ще я усетят любовта народна.
144
1
 
8
 
! Отговори
До рашън форумен спа преди 6 месеца
Укрофил, от фронтовата линия ли пишеш? Добре че Путин ви дава от време на време малко почивка, да се обадите от там.
143
1
 
4
 
! Отговори
HIP HIP HURRAY преди 6 месеца
ЦЯЛОТО КЕЧ НА БАЛАМАТУМА - СТРОЙ СЕ!!!
142
13
 
19
 
! Отговори
рашън форумен спам преди 6 месеца
Русофилите да не си губят времето във форумите, ами да хващат пътя към Масква за да я бранят от украинските дронове и да сменят памперсите на любимия им Путин !
141
4
 
11
 
! Отговори
ВЕЛИК,ВЕЛИК,ВЕЛИК преди 6 месеца
ТАГАРЕТО МАГАРЕТО ЗАСЛУЖИ НАГРАДАТА- ЗЛАТЕН МАГАРЕШКИ БОДИЛ I КЛАС СЪС ПОЧЕТНА ЛЕНТА, ЗА ЗНАЧИМИЯТ МУ ПРИНОС КЪМ РАЗРУШАВАНЕ НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ АРМИЯТА!!!...
140
3
 
16
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 6 месеца
През омразния соц семейство съствено от офицер от БНА и учителка от средното образование се считаше за образцово. Може би и за това основните имковачници на кадри бяха и още са във В.Търново.След поредица от реформи в отбраната и образованието днес учителката,която работи по 30часа седмично не повече от 9 месеца в годината, взима равна и често по висока заплата от офицера ,който опъва каиша официално по 40часа и често по 24/7 по време на учения.А и с военната професия си с единия крак в гроба..
139
3
 
20
 
! Отговори
Статия фатмак преди 6 месеца
Хубаво е че се повдига въпроса за НВУ. 1680 лв. е стартовата заплата на българския офицер.5 години курсантът е повече затворник от колкото студент. Тоест учи повече от студент а живее като затворник на лек режим. И ако изкара обучението до пращат на другия край на страната да опъва каиша. С 1700 лв. заплата и 120 за квартира живее като Скот.Е колко кандидати да има при тия "перфектни" условия.
138
4
 
33
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Според мен тагаренко е истински бьлгаро атлантик - кадето са парите там е и той
137
3
 
16
 
! Отговори
Симо преди 6 месеца
От Възраждане ще да са виновни. Те другите фактори като мизерно ниско заплащане, никаква материално-техническа осигуреност, токсична работна среда (без да има и някой да те стреля), намаляващия обем на випуските, некадърщина по стандарт. Не могат да са причината за недоокомплектовката.
136
4
 
17
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 месеца
Абе защо обвинявате човека - той е с който дава кинти - комунистите са го изпратили в школата на - кгб преди демокрацията да служи на тях , после е бил сьветник на лукашенко , след това на който го е свалил , днес служи на някой другПросто бизнес както се казва
135
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Българин - а къде се молиш?! В Руската църква при новия капитан от КГБ, пардон - "свещенослужител" от КГБ ли?
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Smyrdel predatel samo sa vazeto plazes ovzar edna tojga samo ti trjbva
133
4
 
8
 
! Отговори
викат че преди 6 месеца
тагарев дарява комисионните си на украйна. Слава на героя
132
2
 
21
 
! Отговори
УжасТ преди 6 месеца
Чудя се как банкянската помийна яма, зет на шеф на ДС, бодигард на баш мутрите ни стана кмет, а после Мистер-председателин. Как позабравеният син на шофьора на шеф на подобен шеф на ДС колеше и бесеше в Татковината ни. Та една тагаринска продажна гнида, която е защитила дисертация в СССр изобщо не може да ме учуди. За такива бой и сръбска музика. Но ние сме си овче стадо...