Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този човек трябва да се съди за предателство към държавата
130
0
 
23
 
! Отговори
СмЕх.... преди 6 месеца
Хахахаааа....То май никой не осъзнава още ,че това е една професия....като всяка друга....няма кандидати ???? Защо ли ?????
129
1
 
28
 
! Отговори
Тагаренко, преди 6 месеца
не разбра ли, че никой не иска да воюва в чужди войни?! Мазнюха!
128
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече се чуват гласове на запад - мир за земя? А за какво са и земи на Русия? Русия има проблем с малобройното си население на такава огромна територия, за какво са и нови земи? И освен това последната година Русия увеличи територията си с 20% от Украйна които избраха да присъединят към Русия. Русия не се нуждае от нови земи. Целта на специалната военна операция не е придобиване на нови земи, целите бяха поставени ясно декември 2021 година - НАТО да се върна в рамките на 1997г.
127
3
 
37
 
! Отговори
Предатели с Пералня преди 6 месеца
Тагаренко е ПРЕДАТЕЛ! Съд за Предателите!
126
3
 
33
 
! Отговори
Bad Face преди 6 месеца
Зеленски скоро го очаква краят на Чаушеско, неговият служител Тагаренко трябва да последва същата съдба.
125
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Западът не може да започне отстъпление, защото не могат да организират план за отстъпление. Отсъплението е сложна дейност и високо изкуство, а западът няма интелект за това, няма и ресурси да построят план за отстъпление. За това сега ще има план бе, це, де... което е абсолютно безсмислено. План бе це де ще се състои в това как да елиминират Зеленски, като си мислят, че тогава Русия ще се съгласи на преговори което е още по голяма rлупост! Западът не може да проумее, че Русия ще постигне кардинално своите цели без значение дали с преговори или с военни средства.
124
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма по противно отношение в Българският парламент от тия Рашистки предатели от Възбуждане.
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво става с победата над Русия на полето на боя?
122
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз се срамувам от партия ВЪЗБУЖДАНЕ- единственото, което ще се случи от ето тия рептили с нашите данъци е да си построят по една къща- което не е малко, но те са нисковъзпитани и гнусни!
121
3
 
7
 
! Отговори
Bad Face преди 6 месеца
Kратка извадка на заглавията на The Hill ( базирана във Вашингтон медия) за Украйна през последната седмица: 1) Зеленски ЗНАЕ, че е на път да загуби руско-украинската война, предстоят мирни преговори?:2) Зеленски вървеше към КАТАСТРОФА, НЕУСПЕШНАТА контраофанзива на Украйна беше СКРИТА3) ВОЙНАТА В УКРАЙНА Е ЗАГУБЕНА?! НЕУСПЕШНАТА контраофанзива на Зеленски означава, че мирните преговори ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ СЕГА4) Основният разказ за украинско-руската война се РАЗБИВА, конфликтът не може да б
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Специалната военна операция оздрави руското общество! Оздрави руската икономика. Безработицата в Русия практически е нула, под 2%.
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Специалната военна операция направи Русия по-силна. Русия стана по опасна.
118
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В СОФИЯ ОФИЦИАЛНО Е ПО- ВИСОКА ОТ ТАЗИ В МОСКВА! ПРИ ТОВА МОСКВА Е 6 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМА, СТОЛИЦА Е НА ДЪРЖАВА 20 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМА ОТ НАШАТА!
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Икономическото доверие в еврозоната спада до най-ниското си ниво от три години.
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е, ДОБРЕ СИ ТИ ТУК В БЪЛГАРИЯ, НА ВИСОК ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ, ДРУГАРЮ! ЗА РАЗЛИКА ОТ РОДНИНИТЕ ТИ В РУСИЯ, КОИТО ГЛАДУВАТ. НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА СИ И НЕДОВОЛЕН.
115
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В РУСИЯ ВЕЧЕ ДА ИМАШ КОЛА, ТЕЛЕФОН ИЛИ ЛАПТОП Е ЛУКС!
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тагарев отговори, че съпругата му е съдружник с управителя на фирма "Телесис", която участва в обединението "Български безпилотни летателни системи", спечелило поръчката за дроновете. Министърът на отбраната обаче посочи, че жена му от 20 години не е в управлението на "Телесис" и имала малък дял като съдружник.
113
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПУТИН ЗАЩО НЕ ПУСНЕ ЗАПАДНИ ЖУРНАЛИСТИ СВОБОДНО В МОСКВА? ЗА Д НЕ СНИМАТ РОВЕЩИТЕ ПО КОФИТЕ МОСКОВАЧНИ!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Медведев: Москва и Вашингтон рано или поздно договорятся, а вот "старушки Европы" скоро не будет.