Доган: Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост

Лидерът на ДПС определи Делян Пеевски като "феномен"
Обновена: 17 ное 2023 14:49 | 17 ное 2023 14:48, Нели Христова
148
Доган: Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост
Снимка: БГНЕС

Не съм допускал през последните 11 години, че ще ми се наложи да се върна в оперативната политика. Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие.

На второ място съм неприятно изненадан от свръхочакванията на различни анализатори от предстоящото ми пребиваване в терена на ставащото в политическите реалности. През последните три десетилетия многократно ми се е налагало да бъда свидетел на началото и края на социалните свръхочаквания. Те винаги са свързани с кризисните възприятия на политическите реалности и имат един и същ профил на драматичен завършек. Освен това не съм фен на героите-спасители в историята, защото те по дефиниция подвеждат обществото с илюзорни представи за неговото бъдеще.

Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот.

Единствената ми мотивация да бъда сред вас е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия Движение за права и свободи. ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения.

Като всяка друга партия, ДПС е продукт на исторически обстоятелства, свързани със запазването и защитата на човешката идентичност. В това отношение ДПС винаги трябва да се обновява и да отстоява във времето. Всички проблеми на Балканите, включително Република Северна Македония и Косово имат етнически произход. Войните в Украйна и Близкия изток също имат такъв генезис. Още от митологичното време на Вавилонската кула светът се прекроява и конструира съобразно доминиращи идентичности. Това, което можа да добави цивилизацията през 20-ти век е зачитането на правата и свободите на човека и малцинствата, като основни ценности на нашия свят. ДПС е субект и носител на това ценностно постижение. Смяната на поколенията в политиката винаги трябва да преосмисля този казус. Защото проблемът за идентичността е свързан със свободата и достойнството на човека и е положен в темела на модерния либерален свят.

Искам да изразя отношението си в актуален план към г-н Мустафа Карадайъ и г-н Делян Пеевски:

Изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30 годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот.

Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дали наистина пеевски е син на доган?
53
0
 
2
 
! Отговори
Spoko! преди 5 месеца
Веднага след края на войната в Украйна всички противоконституционни етнически партии, създадени от ДС се бъдат поставени извън закона.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ИДВА ЗАЩОТО ЗНАЕ,ЧЕ ДПС И ТУРЦИЯ ПОЕМАТ КОРМИЛОТО НА ДЪРЖАВАТА С ПЪЛНА ПАРА...НЕ НАПРАЗНО ДПС ИМА САМОЧУВСТВИЕТО НА ПЪРВАТА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ СЛЕД ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА,КОГАТО СЪВЕТСКИЯТ ГОСПОДАР БЕШЕ ЗАМЕСТЕН ОТ ТУРСКИ ТАКЪВ...ТУРЦИЯ ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТРОИТЕЛНИ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ,НЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС,СЕКТОРИ,КОИТО ЗАВИСЯТ ОТ ЕВРОФИНАНСИРАНЕ СЪЩО СА В ТУРСКИ РЪЦЕ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГАЗОВИТЕ И ПЕТРОЛНИ ДОСТАВКИ...ДОГАН ИДВА НА БЯЛ КОН КАТО СПАСИТЕЛ С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА СИЛА
51
1
 
1
 
! Отговори
Дo 37 преди 5 месеца
Там е работата,че не е турчин,прочети добре за произхода му
50
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евалата нека Доган си поеме държавата и да ръководи мъдро а също да ни сближи с майка Турция! алаху акбар братя и сестри!
49
1
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Я виж ти феса се появи ...
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според мен идва да благослови Делян Пеевски и пак ще се качи на вилата си!
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ахмедчо, връщаш се защото се опасяваш, че шиши ще употреби ДПС-то както е употребил всичко друго до което се е докоснал (КТБ, Булгартабак и т.н.) и проектчето ти ще отиде в *** на нещастната ни история - където му е мястото а пропо. А ти си за едно друго място - което вместо прозорци има решетки. ДПС е криминална структура която обезкървява държавни структури за да можеш ти да си построиш 2-3 сарая.
46
8
 
5
 
! Отговори
чете и препочитайте преди 5 месеца
агата. ЗА съжаление излючително висока топка - няма дори и един в парламента който да му стъпи на малкия пръст
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Haй-goбpият бълrapckи noлитиk npeз no-нoвитe вpeмeнa... Cpaм нe cpaм, фakт!
44
2
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 5 месеца
колко си долен
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименБЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКЪВ Е ДОГАН И ЗАТОВА НЕ ГО ПРИЕМАТ...АБСОЛЮТНА ЛЪЖА Е,ЧЕ ТУРЦИТЕ У НАС ГЛАСУВАТ ЗА ДПС,РОМИТЕ ПО-СКОРО...
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Собственика на България след прословутия ни преход.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ,ЧЕ ДОГАН НЕ ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ...ОЧЕВИДНО Е ПО-СКОРО ЗА НЯКОЕ БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ ОТКОЛКОТО ЗА ЛИДЕР НА ПАРТИЯ...
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кучето дого хапе без да лае
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения..." Е хвана го хиперактивността, след като му го наталънзиха от посолството, намагнетизираха го и сега много слушка, за да го оставят пак да папка.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анадолец кажи преди 5 месеца
Като сте либерали защо нямате ГЕЙ ХОРА в партията си бе!?
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доги , ти си най гадното куче някога раждало се н атази територия
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С такива феномени направо закривай.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Развалиха му рахата на агата. Който и да сложи начело все се издънва. На дърти години да го карат да работи. Това е непростимо!