Ваня Григорова: Дори нямам пресечна точка с Корнелия Нинова

Позитано" си говори с "Леге", "Леге" си говори с "Врабча", обясни тя
Обновена: 2 дек 2023 15:10 | 2 дек 2023 14:42, Нели Христова
60
Ваня Григорова: Дори нямам пресечна точка с Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Сглобката на национално ниво скърца, но не се разпада и защото Терзиев стана кмет. В това съм категорична. Те търсят начин да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има възможност за прокарване и на полезни за софиянци решения."

Това заяви пред БНР Ваня Григорова, общински съветник от "БСП за България".

Не е невъзможно "Спаси София" да напусне коалицията с ПП-ДБ, не изключва тя.

В СОС е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли, каза Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

"Когато буквално допреди 2 седмици си се занимавал с жълтини, как да преминеш в работен режим и да започнеш да се държиш нормално? Целта, стратегията на ПП-ДБ-СС е да пазят Терзиев от всякакви въпроси. Аз исках да го попитам колко време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то съвсем добронамерено. Трябваше да му бъде зададен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорта – ключов сектор, какво ще правят с дървесината..."

Според нея "избирането на председател на СОС не е генерално решение и ако не е базирано на обща политика, то буквално на следващото заседание той може да бъде махнат".

"ГЕРБ защо да не подкрепят Бонев, след като подкрепиха Терзиев – с отвращение, но преглътнаха. ГЕРБ сега трябва да покажат на ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват без тях. Това е демонстрация. Очаквам да има някакво решение." Запитана за новото ляво, в предаването "Политически НЕкоректно" Ваня Григорова коментира:

"Работа има и в София, и в Общинския съвет, но дългосрочно обединението на отделните леви формации е правилният път. Това е рецептата за успех. Важна е и личността. Ако нямаш отбор, не се впускаш в нищо. Следващите месеци, в които ще започнем интензивно работа в Общинския съвет, ще стане ясно с кого можем и с кого не можем да работим. Работата не е само по време на избори, работата е всеки ден. Така се гради отбор, така се гради екип."

Корнелия Нинова "си има нейните национални партийни дела, дори нямам пресечна точка с нея", уточни Григорова, като подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията, че тя няма шанс на вота.

"Не си говорим много и няма повод да си говорим. Към момента ситуацията е нормална. "Позитано" си говори с "Леге", "Леге" си говори с "Врабча". В политиката няма как да има обиди. То е неприятно, но очаквано. Дойде ми малко в повече атаката в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво съмнение – и резултат от външна намеса", отбеляза Ваня Григорова, като изрази мнение, че в това е имало "външна намеса извън столицата, извън България - амбасадата", защото е имало притеснения, че "може да падне правителството", за което според нея говори и обръщането на мнението на Бойко Борисов в рамките на два дни.

Само в рамките на два дни две Фейсбук страници, едната от които новосъздадена за изборите, са дали 8 000 евро за спонсориране на публикации срещу нея, уточни тя.

"Тези хора буквално бяха изпаднали в истерия и имаше защо. Този човек, кметът, настоящ – Терзиев, не само се криеше от дебати, той ходеше с охрана на срещи. Този човек няма да води прозрачно и отворено управление към столичани. На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, означава да се вслушваш в него. Това не е компания."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 5 месеца
До Антиримлянин: Хората трябва да се делят на можещи и неможещи, а не на шопи и римляни. Анадънму?
41
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
До Е това вече е много: И какво му е многото? Ваня Григорова познава добре проблемите на София и можеше да бъде добър кмет. Но ще бъде полезна на софиянци и като общински съветник.
40
0
 
0
 
! Отговори
Странно заглавие преди 5 месеца
В самата статия има само едно изречение, в което се споменава Корнелия Нинова, но точно това е извадено като заглавие. И защо? Защото сега опорната точка на сглобката е да не допусне ляво обединение. А Ваня Григорова беше на крачка от успеха и има добри перспективи в бъдеще?
39
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
Трябва обединение на левите формации. Само така могат да имат успех срещу сглобката от стари и нови далавераджии и слуги на Вашингтон и Брюксел.
38
0
 
0
 
! Отговори
Антиримлянин преди 5 месеца
Старая се да проумея, как толкова много българи искат чистокръвна римлянка за кмет на София? Поне копейкин е само наполовина римлянин,а тази изцяло....действително ставаме римска държава...явно в тях е бъдещето ни ,ами поне да отворят курсове да изучаваме този древен език...римския...,защото скоро няма да разберем какво говори кмета на София, а и депутатите.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само дето вкара на Корнелия втората по големина група в софийския общински съвет. БСП май никога не са имали толкова много в София. Обра протестния вот в София.
36
0
 
1
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
Доста неестествено поведение. Приемаш подкрепата, но се дистанцираш от ръководството на партията. В средите на БСП това е поредната мимикрия с цел досопване до властта. И още нещо -Нинова не е единственото зло в БСП. Те са цяра орда!
35
1
 
3
 
! Отговори
Е това вече е много преди 5 месеца
Боже.,боже...ее. И това доживяхме..!!!! Такава като нея на първа линия и то кмет та София...
34
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Нинова е по-лоша от ББ. Доведе Радев за президент, после го оплю! Участва в правителство с ПП и ДБ, сега ги полива обилно с плюнка! Номинира Григорова за кмет и още веднага започна да я критикува! За разлика от нея Борисов се чисти на момента от всеки, който го застрашава! Питам се, защо ББ и Корнелия, не излязат навън от парламента и да се разберат, като мъже!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая скоро май ще седне на земята.
32
3
 
9
 
! Отговори
Спец преди 5 месеца
Ех, Нинова, и Радев и кухото Ванче се отрекоха от теб.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** и комунисти, брак точно като за КОМИНТЕРНа. Комунистите обичат малцинствата, и н3гри, и араби, и монголци.
30
13
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
Трябва обединение на левите формации. Иначе некоалицията, макар че скърца, ще изкара цял мандат, а това не е добре за България.
29
4
 
2
 
! Отговори
Странно заглавие преди 5 месеца
Ваня Грогорова говори за общинският съвет на София, а заглавието - за БСП? И защо? Защото сега за сглобката е важно да няма обединение вляво, защото само то остана реална опозиция на сглобката. Та Ваня Григорова трябва да е в конфликт с БСП. Ако няма такъв конфликт - медиите трябва да го измислят.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комунисти, сър
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И Корнела и Ваня са със сини венци. Та дали ще е Ваня или Корнела, няма значение! Нали сина на цингурелата Маруца Бай Тошо, така ги развъди по българската земя със тия червени Знаменца, че станаха собственици на Българската Земя - иззета от чистите Български Ковбой - Селяни след идването на СССР и с използуване на крепостното цингурелско право въвеждат колхозите.... И сега тия Крепостници са собственици на 700 хиляди имота по Българското Черноморие... и си мечтая да затрият нас Българите!
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чудя се на тия,които гласуваха за това нещо.Имате ли акъл,бе?
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да ни е живо и здраво нашето Българско внуче Америка.... то ще ни донесе чист въздух, чиста водичка, безпърделни леки коли.... Загрея - (((СЛЪНЦЕТО))) наше отново ще Светне над България и отново Българската Роза ще цъфти както всяка година в България и ще разнася по Света Омайната Българска Роза!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е добре че има разкол в ляво .Тоест и при нови избори ,електората на БСП ще се разцепи
23
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Не мога да преценя коя от двете е по вредна за държавата.