Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя

Подай си оставката, некадърен си, призова той
Обновена: 7 дек 2023 20:16 | 7 дек 2023 20:00, Анисия Иванова
174
Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов написа жлъчен коментар по повод резултатите от международното оценяване PISA, в което българските ученици се оказаха на предпоследно място в Европа, и ролята на премиера Николай Денков за това като бивш министър на образованието.

"ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера вечерта министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч. като президента на Нова година и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща", написа в профила си във фейсбук лидерът на ИТН.

"Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа.

Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан.

Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката.

Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам.

Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката!", пише още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
14
 
! Отговори
ДО ТРИФОНОВ преди 5 месеца
Реформата в образованието започна от Тройната коалиция-БСП+НДСВ+ДПС с мин.-председател Станишев.Тогава юриста (който вкара матурите)Д.Вълчев и Орешарски (фин.министър)разтуриха седянката с помощта на Я.Такева и направиха парите следват ученика.Реформата я прокара тогавашния гл.секретар на МОН-Кр.Вълчев,заседнал после за дълги години в министерското кресло.така,че да се обвинява Денков за средното обарз.е нелепо и показва цялата злоба и неграмотност на Славето.Преди да храчиш потърси информация.
89
3
 
28
 
! Отговори
Айде бе! преди 5 месеца
Денков няколко месеца управлява държавата която основно ти чалгаризира 25 години! Кой ли от двамата е по-виновен за затъпяването на поколения наред се питам?!
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слави, по добре баща ти да се беше избърсал с пердето ...
87
2
 
18
 
! Отговори
СЛАВЧО преди 5 месеца
Много бъркаш,че за ниските резултати има вина Денков.реформата започна от Даниел Вълчев с финансов министър Орешарски-"да разтурим седянката".Министър на образованието в годините беше Кунева,а от дълги години герберчето Вълчев-преди това беше гл.секретар на Мин.на образованието,а сега се подвизава като шеф на комисията по образование.Славчо,първо си свери информацията,а после плюй.Ти,лично,имаш голяма вина за опростачването-кой пееше "шат на патката главата"и други простотии?
86
1
 
25
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Явно не сте ме разбрали. 30 години по цял ден долна чалга от този Трифонов та и до сега. Това са поколения с променена психика, имат деца които също ще бъдат родители. Не е само долната му музика, а и агресивния текст. А скечовете....Нито един не усмива мутрите наркодилъри и грабители... Е, исках да се възмутя от тоя долник Слави, но явно не успях. Това сме ние...
85
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Песните" на Слави - низ от про ста щини
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Опростачителят на три поколения българи, седнал да обвинява друг в греховете си.
83
0
 
23
 
! Отговори
И ПЕВЕЦ НЕ СТАВАШ.. преди 5 месеца
ЩОТ СИ БУДАЛА...
82
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Не съм фен на Денков, не го харесвам. Безгръбначен. Ти какъв си бе ***, на кого служиш....Няма ли нормални хора в тая държава. Въпроса ми е към коментиращите а не към горното протеже...
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Р*ъгай чушки в боба",Ще ти скъсам г*ъза" и още ,и още."Моралният стожер" обвинява.
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оценките от дипломите у нас не трябва никога да не се вземат предвид при кандидатстване. Дипломата в България е пълно нищо! Само единен централен изпит по всичко и с тотален контрол срещу преписване и подсказване - това следва да е базата за кандидатстване в университет! И даскалите, писали високи оценки на слабаците - вън от системата! Да бачкат по фабриките, щом позволяват да се дипломират тотални неграмотници.
79
1
 
16
 
! Отговори
моньото преди 5 месеца
На трифоноф заслугата каква е с неговата чалга и халтура повече от 20 години? Но веднъж взех назаем аз беларус ...
78
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, ти, чалгарю Слави, опростачи цялата нация. Не си спирал от 1990 година до днес. Почна с Ку-Ку, Каналето, Хъшове, Шоуто на Слави и сега с Шоуто без Слави.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Система, която позволява на пълни неграмотни некадърници да се дипломират с отлична диплома в гимназията и университета, няма нищо общо с образованието. В класа на сина ми се преписва и по математика - с телефона и чрез сайта за решаване на задачи. Даскалката се прави на сляпа и поше 5 и 6 на ученици, които не знаят и за тройка! Същото е по БЕЛ и останалите предмети. Какво образование? Това е пошла подигравка с учението и гавра с единиците учащи и знаещи.
76
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слави чаллгата има най-голяма заслуга.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заслугата е на правителствата от последните 34 години. Те унищожиха образованието с ***.нарските си тестове и глупави учебници и най-глупавата система "парите следват ученика", която задължи директорите да изкарат всяко същество до висшист, дори да е с познания за първолак. Заслугата е и на даскалите, които толерират преписването и изкарването на фалшиви оценки и дипломи, понеже ги мързи да правят реални проверки и не им стиска да поставят реални оценки, което демотивира шепата ученолюбиви.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слави - ти си ***!
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слави, а с чалгата кво става? Срам ли те е вече да твориш на дърти години?
72
3
 
15
 
! Отговори
плешуне преди 5 месеца
какво остави ти зад себе си?
71
4
 
26
 
! Отговори
СКРИЙ СЕ БЕ преди 5 месеца
Този не знае какво е да имаш едно мъниче , за което мислиш по 24 часа в денонощието , и това те прави велик ,а той с чалгата ги убиваше . А сега ръси умнотии !!