Мария Габриел: Няма да бъдем разделяни от Румъния към Шенген

Най-важно е планът за приемане да обхваща и сухопътните граници
15 дек 2023 10:50, Нели Христова
23
Мария Габриел: Няма да бъдем разделяни от Румъния към Шенген
Снимка: БГНЕС

"Ако има план за поетапно влизане в Шенген, за нас е важно той да обхваща и сухопътните граници". Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя припомни, че първия ден на настоящото правителство се водят паралелни разговори с Нидерландия и с Австрия, предаде репортер на БГНЕС.

Парламентарната комисия по въпросите на ЕС изслушва днес първия дипломат относно напредъка на България по присъединяване в Шенгенското пространство.

“Ние сме изпълнили всички условия, ако има разговори, то това е за доброволни мерки”, обясни вицепремиерът, след което увери, че няма да бъдем разделяни от Румъния по пътя на присъединяване към Шенген.

Тя уточни, че не става въпрос за условия, а за взаимни действия с останалите държави, които искат да бъдат опазвани границите.

“Ще настояваме за пълен Шенген”, допълни министърът на външните работи Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
плиткоуми и сервилни преди 4 месеца
За Марчето и подобните и държавата ни е абстрактно понятие , в нея народот отсъства , вземат властта и до тук с настроенията , интересите и желанията на на народот , праат си що им е угодно лично и угодно на ония дето им гарантират кариерите и звонкот по сметките им .
18
2
 
7
 
! Отговори
Фотограф преди 4 месеца
Мичето Гаргамел направо се подмокря като сипе празни приказки с тонове. Толкова безполезен индивид не сме имали на държавна служба. А тя не служи, а разрушава имиджа на България.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Марийка че видиш Шенген през крив макарон
16
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
Я кажи ! Ти знаеш всичко!И не само това!Накъде водите България драга,или за теб няма значение.Нали взимаш заплата от народни пари,като всички там в гнездото!!!!!
15
2
 
7
 
! Отговори
Габриел Мариев преди 4 месеца
Браво Марче, ние че няма да влезем няма, но поне да се закачим като котва да прецакаме и мамалигите! Значи все пак си българка колкото и да се мъчиш да си по французки да се правиш! Даже по-готино ни е, че Румъния няма да е там отколкото че ние може да бъдем! Евала на това правителство!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Маша нищо не казваш за пометнкка ,къде са резрешението и дукоментите ,кой даде устна заповед за рязане на паметника ,и верноли че на първата вечер имало украинци от Азов които са се черпили с шампанско ,и като е имало 300 полицаята не ги е видяла
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
т.е. да разбирам че вече са ни отсвирили и сега започват да ни подгряват, че шенген ама през крив макарон
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джузепе Гарибалди е казал:"Създадох Италия но НЯМА италианци"......Вие луди ли сте...... Никога не е имало румънци а са създадени от разноезичните Власи.............И до сега 2023 година има Власи които говорят на изцяло чужд за румънците език
11
1
 
9
 
! Отговори
и за снежанка не ста преди 4 месеца
Тая някакви психични отклонения ли има , та ни радва с неща дето не щем . Няма основание да си министър като не си запознат с настроенията и се праиш на луд .
10
0
 
5
 
! Отговори
ФК Есперанто преди 4 месеца
ВЛАСИТЕ НИКОГА НЕ СА ГОВОРИЛИ НА ЕДИН И СЪЩИ ЕЗИК А СА БИЛИ РАЗНОЕЗИЧНИ И НЕМОЖЕЛИ ДА СЕ РАЗБИРАТ ПОМЕЖДУ СИ ПРЕДИ ТОЗИ НОВ ИЗКУСТВЕН РУМЪНСКИ ЕЗИК.........Не се майтапя
9
1
 
9
 
! Отговори
до 8-ми За съжаление преди 4 месеца
това недоразумение тепърва предстои да ни излага.
8
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Това недоразумение до кога ще ни излага !?
7
6
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 4 месеца
Румънците са създадени от ВЪЗРОДИТЕЛНИ процеси провеждани дори върху РАЗНОЕЗИЧНИТЕ ВЛАСИ...........За да сме като румънците трябва да сме хайл Хитлер като руският Генерал Власов а НЕ червени марксисти
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо не? Те румънците са по-добре от нас! И правителството им не е продажно като нашето. И не се дynят на чужди интереси като нашите популисти.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ФРАНЦИЯ никога е НЯМАЛА съюзници в Източна ЕВРОПА с изключения като Наполеон Бонапарт или Никола Саркози или още съвсем малко такива................. УМИШЛЕНО Е........ФРАНЦИЯ не иска Германия да и обяви ВОЙНА заради някоя държава в Източна ЕВРОПА...............Тая ненужна декорация с френски съпруг Мария Габриел е безмислена
4
0
 
9
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
Какво да разбираме под доброволни мерки? Какви предатели ни управляват!
3
3
 
14
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 месеца
Шенген ке видите през на Макрон кривия. Тъй да знаете!
2
2
 
11
 
! Отговори
Ми добре преди 4 месеца
Значи ще ги завлечем към дъното заедно с нас.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Влизането в Шенген се прави за свободно придвижване на армейски части!