Радев ще сезира КС заради промените в конституцията: Това е мой дълг!

Българите ще плащат тежка цена, предупреди той
Обновена: 20 дек 2023 14:39 | 20 дек 2023 14:38, Нели Христова
185
Радев ще сезира КС заради промените в конституцията: Това е мой дълг!
Снимка: БГНЕС

Президентът ще сезира Конституционния съд за приетите промени в основния закон, предаде репортер на БГНЕС.

"За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. Като държавен глава, сезирането на Конституционния съд е мой дълг", съобщи Румен Радев и коментира:

"Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкупават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава".

Според президента зад приетите промени прозира една ясна цел – "управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие".

Държавният глава добави, че с допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, мнозинството показва, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
9
 
8
 
! Отговори
(с -'_'-) преди 4 месеца
Малииии страх ме фана, какви малки злобни очички ( -'_'- )
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Политиката нищо не прай! Къде са некомунистическите български бизнесмени, мислещи за благото на българския народ от преди 1944г? Колко славни Български Бизнесмени сме имали тогава - всякакъв вид Български Народни Творци! Къде са сега? Къде ли? - В гробищата и покриват с пепелта си комунистическите концлагери, след идване на Сталинския терористичен комунистически режим на българска територия!
104
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 120 Това са глупости. Радев е достоен човек.
103
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Честен човек ли??? Радев, който стопира разследване срещу жена си? Който прикри катастрофата на баща си? Който за пари искаше да сключи неизгоден за България договор за изтребетели? Радев, който многократно наруши Конституцията? Радев, който вместо обединител, както е по Конституция, е разединител на българите в полза на Русия? Който чрез служебните сключи, противно на Конституцията, сключи договори вредни за България? Който разедини българите? Аз се питам дали Радев е човек....
102
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев е честен човек, който заслужава уважение. Тук не говорим за русифилия или за русофобия и за геополитически пристрастия, а за оценка на качествата на даден човек.
101
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Точно РадевДа, радев наруши Конституцията като назначи петков, и не само тогава: Вдигна бунт срещу законно избрано правителство, въпреки, че трябва да е неутрален, иззе функциите на министър председател чрез служебните и сключи неизгодни за България договори, саботира приемането ни в Шенген с изказвания и политика в полза на путин и русия...и още много.
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ляво, дясно, джаста прас, джаста прас! Ние си оставаме в комунистическата власт. Конституцията е комунистическа и непроменена, ни физически, ни теоретиески след 1991 година и пак се кланяме на Карл Маркс и Ленин и синчето на Сатанистите Сталин, избило цялата българска интелигенция, иззело земите на Българските Ковбой - селяни и натикани в колхозите да работят на не своя земя по ТКЗСетата. А селяните, не даващи земята си ги наркели "КУЛАЦИ" и ги избили по концлагерите? Къде е сега България?
99
10
 
10
 
! Отговори
акъдемик Кирчо преди 4 месеца
С Вас сме, господин президент!
98
2
 
6
 
! Отговори
Най-дългата нощ преди 4 месеца
предстои, започва тази вечер. Това е началото на нашия аналог на Хелоуин. Вярва се, че от тази нощ чак до Йордановден нощем в света на човека нахлуват вредоносните сили на Отвъдното и затова по тъмно не бива да се излиза, за да не те нападнат дяволи, таласъми и други подобни. В наше време обаче, в нашите предели, караконджолите заседават в пленарната зала и оттам ни вредят по всякакви начини. Избраха този мистериозен момент от годишния календар, за да гласуват промени на Конституцията.
97
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, дълг на всеки майкопродавец е да саботира и разделя, лъже е създава конфликти, и да вреди на България....точно като радев-посочен от решетников и КГБ. И, радев-прецедента не се посрами, готов бе на всичко за да угоди на КГБ: многократно нарушаване на Конституцията, размахване на юмрук с цел бунт, подстрекаване към терор и сваляне на законно правителство, назначения против Закона... противо-конституционно налагане на еднолична власт, работа в полза на руския агресор, леене на лъжи и злоба.
96
6
 
6
 
! Отговори
Игнажден е преди 4 месеца
Внимавайте кой влиза днес в дома ви, защото са "полази" - какъвто човек пръв влезе в дома ти, такава ще е цялата ти година. Депутатите от пленарната зала точно днес се опитаха да влязат по домовете на всички ни, защото Конституцията засяга всеки един от гражданите на България. Тези 240 много обичат да се разпореждатс чужди пари и имат възможност по най-различни начини да бръкнат в джоба на всекиго. Така че, внимавайте!
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А еничарина Цонев от ДПС, каза че ни чакала гилотината на мнозинството.Ето какво ви готвят управляващите
94
15
 
18
 
! Отговори
Горд Европеец преди 4 месеца
Колкото и да се плюнчите срещу президента..назрява момента за негова партия.Те тогава ще разберете колко хора стоят зад него и колко малко сте еврофана*тиците.Човек с двойно гражданство да има достъп до класифицирана информция,висок държ пост и да кове закони..това е меко казано скандално и го няма никъде.Съд и прокуратура се политизират и подчиняват.На практика правителство в оставка отново ще може да управлява и взема решения..пишат си законите за тях,но колелото с върти и ще го разбере сглобк
93
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие разбрахте ли че като се смени сглобката герб - дпс и БСП щели да управляват без ПП защото ПП взели сичките хранилки и не останли порциики за герб - дпс . Ами значи ши има смяна на властта .
92
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАРОДА ГЛЕДА КАК ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ИГРАЕ ХОРО ВЪРХУ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТРУП БОЙКО
91
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо ? Нали ти инсталира протежето Кирчо и Асенчо !
90
16
 
17
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
Клоун :)
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дооообре
88
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 110Да точно така ,а ти превърна държавата в слуга на посолството и наглите украинци
87
12
 
20
 
! Отговори
А кой ще сезира КС, преди 4 месеца
Че Радев превърна Президентството в бункер на комунисти и бивши военни?Гълъб,политическият офицер ЗКПЧ беше премиер.