Радев ще сезира КС заради промените в конституцията: Това е мой дълг!

Българите ще плащат тежка цена, предупреди той
Обновена: 20 дек 2023 14:39 | 20 дек 2023 14:38, Нели Христова
185
Радев ще сезира КС заради промените в конституцията: Това е мой дълг!
Снимка: БГНЕС

Президентът ще сезира Конституционния съд за приетите промени в основния закон, предаде репортер на БГНЕС.

"За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. Като държавен глава, сезирането на Конституционния съд е мой дълг", съобщи Румен Радев и коментира:

"Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкупават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава".

Според президента зад приетите промени прозира една ясна цел – "управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие".

Държавният глава добави, че с допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, мнозинството показва, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гого и какъв стандарт имаш не,хората се чудят зимата Как да си плащат сметките то за стандарт дрънка
85
15
 
4
 
! Отговори
Гого преди 4 месеца
С конституция или без конституция е все едно. Само разни комунисти и заблудени *** и препили партиоти не са разбрали че решенята се вземат от посолството а не от парламента. Ние сме територя на ЕС и НАТО и за да запазим шизнения си стандарт а не да се превръщаме като онези на свевроизток е добре да приемем факта че сме длъжни да изпълняваме задълженията си към Брюксел и Вашингтон. Харесваме ли го или не живеем в евроатлантически свят които не му харесва може да отиде в чайна или раша.
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЯМА ЛИ КОИ ДА КАЖЕ , СПОРЕД НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ БОИКО ЩЕ ГО СЪДЯТ ЛИ ИЛИ Е НЕВИНЕН ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ ЧЕ Е БАНДИТ
83
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разделиха ли порцииките ? Конституцията трябва да може да пере евроатлантическите режими като герб и пп . Да е техен прокурора за да се краде чрез Ф16 ки страйкари и поръчки без конкурси . Без промени в конституцията как ще инсталират перачите на режимите на ЕС ??? Пране му е майката за да се краде безнаказано и без конкурси . И самолет който не отговаря на критериите на конкурса да го печели с тройно по висока цена . Ето за това трябва да се перат режимите на ЕС .
82
3
 
14
 
! Отговори
Точно Радев преди 4 месеца
Наруши конституцията,като назначи Петков за министър.
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 97На кой ,какво подаряваш бе,на американците и посланика им ли да ти копаят и крадат златото,да ти набутват оръжия и да печелят,а там са си намерили едни будали да им умират за американските интереси
80
10
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 4 месеца
Дръж се Радев!!! Както го беше казала принцеса Лея в "Star wars": "You are our only hope!"
79
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев е човекът, който застана сам срещу статуквото!
78
16
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
На президента.
77
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе Рундьо, и ние искаме да те подарим обратно на родната ти страна, ама ти се дърпаш. И съветският солдат от паметника, и той така Вика, предпочитам да ме нарежат на парчета, само и само да не ме връщат в Русия. Защо според теб така се получава?
76
12
 
12
 
! Отговори
леля Пена преди 4 месеца
ТОВА Е ПРОСТО РУСКО ПРОКСИ,ПУТИНИСТ,ЗА КОГОТО РОДИНАТА Е РУСИЯ.БЪЛГАРИЯ Я НЯМА В НЕГОВАТА ГЛАВА.
75
14
 
11
 
! Отговори
Достойният преди 4 месеца
Президент!
74
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е на българите и не е на никакви украинци. Вън наглите украинци!И ако са бежанци да бъдат при условията на другите сирийци, афганистанци....
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докога ще се занимаваме с тези циркове? Кога най после политиците ще свършат някаква реална работа? За последните 3 години нищо не направиха. Нито строителство на инфраструктура, нито някакви реформи в образование, здравеопазване, и др . нито реализираха енергийни проекти...абсолютно нищо! Кръгла нула. Шенген и Еврото все още са под въпрос. Единственото което направиха да дават на Украйна оръжия. Докога така?
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ СРАЖАВАТ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕЗИ ИЗЧАДИЯ ЯДОВИ, БЪЛГАРО-УБИЙЦИ. Няма нужда да се започват пак граждански войни заради тези комунисти, ИЛИ ЦЪРКВА ЩЕ ГРЪМНАТ, или друг терористичен акт ще направят, за да запалват граждански войни. Такива са си те кърваво-комунистите - българо - убийци, майце продавци, генетично обусловени абсолютни престъпници! А СЕГА СА СЕ ХВАНАЛИ ЕДНИ ДРУГИ ЗА ГУШИТЕ - АМИ ИДЕАЛНО, ДА ГИ АПЛОДИРАМЕ, ДА ГИ НАСЪРЧАВАМЕ!
71
3
 
12
 
! Отговори
мисирки преди 4 месеца
На 20 декември 1943 г. армада от 50 съюзнически самолета B-24 Либърейтър, охранявани от близо 50 изтребителя П-38 Лайтнингза пореден път бомбардират София. Поручик Димитър Списаревски е един от пилотите на бойно дежурство. Поради техническа неизправност излита със закъснение. Когато достига до неприятелските бомбардировачи, въздушният бой вече е започнал. Със смела маневра той атакува американски бомбардировач Б-24 Либърейтър и се врязва със своя самолет в него.
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Твой дълг е да си подадеш оставката, а на Възраждане да отидат да изчистят гробищата, вече ги мързи и да метат! Необразована тъпанарщина соц балъци!
69
3
 
13
 
! Отговори
Хора преди 4 месеца
Съдебната система с промените ще стане по зависима и политизирана,дано КС спре тази лудост на сглобката.
68
5
 
18
 
! Отговори
Юрист преди 4 месеца
Като чета промените 90% са безумие и само ще създадат хаос в държавата.
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АБЕ, НАРОДЕ МОЙ! НЕ СЕ ЯДОСВАЙТЕ, А СЕ РАДВАЙТЕ. Една част от комунистическата банда воюва с другата част от нея. ТОВА Е ЧУДО БОЖИЕ, ИЗОБЩО НЕ Е ЛОШО. Само така, тези криминални системи се саморазпадат, като никой не гласува ни за президента, ни за партиите. И всите комунисти се чудят какво да правят, за да са на власт и да ни отвличат вниманието. Власт ти ми днеска дай! Комунистическа Власт!