Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
14
 
! Отговори
До 115 преди 4 месеца
Ти сериозно ли смяташ, че Денков може да нябие Радев? Ако се стигне до там единственото, което ще направи е да се нanикаe.
104
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз смятам, че ЕК изнасилва конституцията! Ето Денков, казах го ясно. Това обаче едва ли ще може да го преосмисли главицата ти след като не е научен термин, а ти и без това от конституция хабер си нямаш
103
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков трябва да набие Радев вместо да му се сопва. Добре че Денков има добро възпитание иначе Радев напълно си заслужава боя заради глупостите които постоянно бълва срещу правителството. Цялата злоба изливана от Радев е заради бутането на MOЧА.
102
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков, да са народ българите, да се съобразяваш с тях, пък те, ... Това народ ли е, то и племе не става от тях. Всеки за себе си е сбирщина и нищо друго
101
9
 
21
 
! Отговори
Loyko преди 4 месеца
Стига ни занивайте с това,кой на кого се сопнал и кой какво казал.Вижте как цените на всички услуги станаха двойни и тройни. Какви кошници,какви пет лева. Инфлация ми казват 5% ,което е пълна лъжа.Ами,инфлацията е над 50%,а някъде и над 100%.След Коледните празници ще се озъбим от глад.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Даже не можеш и да четеш, виц са подобни на теб
99
5
 
6
 
! Отговори
Той ни управлява? преди 4 месеца
Виц
98
11
 
10
 
! Отговори
Да мислим позитивно! преди 4 месеца
НшДенкоф, няма да те разсртелят, но ще работиш в Белене. Ще станеш човек!
97
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото и да плюете Денков, те ни управляват и още 3 години и половина, пак те ще ни управляват. За тях съм гласувал, доволен съм от тях, пак за тях ще гласувам. А вие си джафкайте там, пинчер зад врата, нито пази, нито плаши, а вие сте по безобидни и от това.
96
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков , поредната ''гордост на България , след Доган , Пеевски , И.Костов, Р. ОвчЪ. , Паси , Плевнелиев , Иво М-инджев , Баце , .. и подобни ПРОДАЖНИЦИ , на българщината !
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 43 годишен.. Сладка ли беше ''тортата'' ???
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, Денка, не им се давай на злобните българчета, ставащото от народа е с теб.
93
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гусин Премиер , взехте ли си парче , от ''ТОРТАТА'' ,... не се ли срамувате ?
92
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С поведението и изказванията си през последните дни акад.Денков доказа, че е противопоказно кабинетен учен да бъде политик, още повече - пък премиер. Примери: преди 1944 г. професорите Цанков и Богдан Филов, след 9-и септември - академик Т.Павлов. След 1963 г. плеяда учени възхваляваха Т.Живков, но след 1989 г. доста от тях се отрекоха от него и баха след активните плювачи. Живков пък направи тъста си д-р Малеев академик. Учени използваха участието си в кабинети за решаване на проблеми/следва
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 86,Че тях колко често ги гледаш по теливизията или ги слушаш по радиото ... сравнено с това колко ни надуват главите Плешвото и 6-те Брадички тях изобщо ги няма.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 81 Че то това нещо което го бутнаха не е нищо повече от сторителни отпадъци.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 98 - Иде Апокалипсиса Другарю! Стягай чемодана и направо във Владивосток където са го наточили само за теб персонално. А може и в Северна Корея където ще яхнеш големи Хвасонг!
88
9
 
12
 
! Отговори
43 годишен преди 4 месеца
Най нескопосаният президент на Р. България. Това е ....РАДЕЕЕВ!!!!
87
14
 
12
 
! Отговори
оффф преди 4 месеца
ПРЕЗИДЕНТА Е КРЪГЛА НУЛА. НЕ МИ ХВАЛЕТЕ ЧОВЕК ВДИГНАЛ ЮМРУК СРЕЩУ ЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО, ЦЕЛЯЩ РАЗЕДИНЕНИЕ НА НАРОДА СИ!!! КАКВО ВИ ДОНЕСЕ ТОЗИ ЮМРУК, ПО-ЩАСТЛИВИ ЛИ СТЕ, ПО-СИГУРНИ ЗА РАБОТАТА И ДОХОДИТЕ СИ???? ТОВА Е ПРЕДАТЕЛ. ТОЙ ДОВЕДЕ ПП И ДБ НА ВЛАСТ, СЕГА Е ПРОТИВ ТЯХ, КАКВОТО ПОСЕЕШ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕШ!
86
3
 
1
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
До анонимен 86 - защото засега от тях не зависи нищо в днешното пагубно управление на държавата.