Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
5
 
! Отговори
и на равно се сопиня преди 4 месеца
Ааааа , знаем ние , Денков е сопнат от секъде , само титлите да му вървят . На Козяк и не сопнат на колена пълзи
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Денкоглу - марш в Коми, болшевик!
83
10
 
9
 
! Отговори
Денкоглу преди 4 месеца
има около 2% обществено доверие - в общи линии родата и някой и друг заблуденяк умно-красив. Ако се кандидатира обаче Радев, 100% ще спечели отново. Е?! Кой е по-прав в случая? Вместо да се скрие на топло и влажно, Денкоглу съсипва и малкото останала държава
82
1
 
9
 
! Отговори
АдмиH преди 4 месеца
Темата остава отворена само за обичайните тRолове! Закрито за нормални потребители!
81
7
 
8
 
! Отговори
тук преди 4 месеца
Кратун до кратуна мила моя майнольо , просто не знам защо не се наречем бостан . Тия са адекватни само на Козяк защото казват само " добре "
80
8
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 месеца
Бе как, поне един от тези еврокапути, не взе пример от Орбан ?
79
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мекотело се сопнало на президента това някаъв виц ли е ? В цялата ни история не сме имали едно голямо нищо за министър председател. Така е като Българите не ходят да гласуват получават ДенкоF и Тагарев.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Коки - забрави Костадинов, Нинова, Радев...? Защо така?
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 83 - я докажи! България е страна от ЕС. Има достатъчно европейски директиви и Венецианска комисия, с които са съобразени тези промени. Ако обаче поставяш под въпрос това дали сме и трябва да сме страна от КС то тогава е абсолютно безсмислено да спорим. Както виждаш, не те нападам, а се опитвам да разбера позицията ти!
76
7
 
9
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
Медиите, поне по празниците пощадете хората и не ни показвайте омразните и некадърни политици - Денков, Пеевски, Борисов.....и др.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 80 . Обратното е. Не ти се получи.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 79. Той тоя непрекъснато се кланя на тоя или оня който е на власт в момента. Непрекъснато си бие главата у цементя и чака някой да го забележи че му се мазни и да му изсипе една раница с пари.
73
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди малко четох решението на съда с което се спира демонтажа на паметника.Ако това което е написано в съдебното решение е вярно, то имаме пълен произвол и тотално престъпление.Единственият документ, който е представен е този за извозване на строителни отпадъци.Нищо друго!
72
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До Анонимен 55 - 61 - не знам дали си обърнал внимание, но по вероятно е 90 и повече % от хората тук да не са тRолове а потребители. Говоря от свое име. Но разделени на две - привърженици на Европа и привърженици на Русия. Ти със сигурност си от вторите. И се отличавате с агресивност, липса на аргументи и интелект. Това дето го нямате по рождение и обучение го компенсирате с нападателен, груб и агресивен тон. Не ви вървят номерата драги!
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ПОКЛОН! - Някой ден, само някой историк може да ги търси тия с гугъл, толкова ще са известни. Паметници на глупостта никой не издига!
70
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
За да се сопнеш,трябва характер.Мъпетите не притежават това качество.Способни са само да изпълняват указанията на режисьора от Посолството.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ПОКЛОН!ептен си изтрещел бе само паметници ви е привиждат поклонябащ се непрекъснато на властимащите но все не можещ да се докопа да го погалаят по глъвичката...с писане на лозунги няма да стане другарю комсомолец
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви преговори бе Денков, нали всичко сте си били изпълнили ? С кого сте преговаряли за каквото и да било даже бягате от срещи.
67
0
 
0
 
! Отговори
Fp преди 4 месеца
До АнонименТоест ти не разбираш като ти говорят нормално?
66
14
 
4
 
! Отговори
ПОКЛОН! преди 4 месеца
НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ПАМЕТНИЦИ НА ТОЗИ ЧОВЕК. И НА АСЕН ВАСИЛЕВ