Денков за Шенген и бежанците: Опити за внушения, за да бъдат изплашени хората

България спазва само Дъблинското споразумение
187
Денков за Шенген и бежанците: Опити за внушения, за да бъдат изплашени хората
Снимка: БГНЕС

България не е поемала допълнителни ангажименти по отношение на бежанците освен тези от Дъблинския регламент в замяна на приемането ни в Шенген по въздух и вода, отсече премиерът Николай Денков в отговор на критиките на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който настоя, че страната ни ще бъде принудена да приеме много мигранти.

„По темата бяха смесени истини с лъжи. Две лъжи бяха казани - първата е, че има промяна в политиката на Дъблинското споразумение. То е подписано от България през 2007 г. и е променено през 2013 г. и е подкрепено отново от правителство, което е с мандат на БСП“, отговори на упреците на Костадинов Денков.

„Правителство не е приемало никакво друго задължение при приемането в Шенген освен да реагира достатъчно бързо по отношение на скоростта, с която се оформят молбите както изисква Дъблинското споразумение и то ще продължи да работи, докато не се приеме негова промяна. Факт е, че всичко, което е договаряно досега за Шенген е свързано със сегашното споразумение. Всичко друго са само опити за внушения, за да бъдат изплашени хората“, отсече премиерът.

Костадин Костадинов му отговори: "Както винаги лъжецът казва дръжте лъжеца“.

Според него България ще бъде залята от бежанци, защото досега Дъблинското споразумение не се е прилагало.

„Самите европейски държави си подхвърлят мигрантите като топки за пинг-понг, защото сега като ни задължат заради вас Денков, да вкарваме тези мигранти след не повече от 7-8 години ще се превърнем в държава с повече чуждестранни граждани, отколкото с български с този демографски срив“, каза Костадинов.

„Дъблинското споразумение е такова, каквото беше през 2013 г. и нищо няма да се промени по отношение на приемането на България в Шенген това, че вие се опитвате едно облекчение за бизнеса и гражданите да го представяне като неуспех е Ваше право като опозиция, но не плашете българските граждани“, обърна се към него премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
5
 
! Отговори
гоуемото щастие преди 4 месеца
Имам усещането , че тоя ни третира не по-високо от кокошки , а себе си за голем ерудит с уредената си академична степен в областта на добиване на мехури от сапуна . От пожарникар мафиот та на сапунопроизводител *** и това ако не е от трън та на глог айде му кажи .
93
1
 
4
 
! Отговори
Некомпетентен е преди 4 месеца
Този е чиста марула на Борисов и МВР
92
1
 
0
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 месеца
ПУСНЕТЕ КОПЕЙКИ БЕЕЕЕ!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До БГ ПОГОВОРКА. И какво им е на Иран, Сирия, Йемен? Народи с хилядолетна история. А твоите приятели векове наред грабиха тези, които които ти сега пpeзupaш. Сега грабят шарани като нас, а ти им се радваш.
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много е странно, че академик Денков, шикалкави и усуква за техния триумф- въздушния полушенген. Като човек на науката е добре да бъде точен и коректен, да публикува подписания анекс и с факти да разсее подозренията и безпокойстието на хората за мигрантите. Иначе само говорене без доказателства е доста съмнително и измамно, една лъжа, в която никой не вярва.
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФ.. А яйца в Русия прати ли..? Или минаваш тънко, само с плювки
88
1
 
6
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ преди 4 месеца
ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, САЩ....... КАКВИ СА ТОГАВА БЪЛГАРИТЕ...?
87
0
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 4 месеца
Имаше едно време един филм " За кожата на едно ченге " , днес гледаме филма " За болните амбиции на един посредственик " .
86
1
 
7
 
! Отговори
Христо преди 4 месеца
Поредния национален предател
85
6
 
2
 
! Отговори
БГ ПОГОВОРКА : преди 4 месеца
"КАЖИ МИ КОИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ, ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ"...... ПРИЯТЕЛИТЕ НА РУСИЯ СА : ИРАН, СИРИЯ, ПАЛЕСТИНА, ЙЕМЕН........ КАКВИ СА ТОГАВА РУСНАЦИТЕ..??... КАКВИ СТЕ, БЕ КОПЕЙКИТЕ...??
84
0
 
7
 
! Отговори
нетърпимо елементаре преди 4 месеца
Едно си Сапунджиев знае , едно си бае . Не сме uдuoтu бе , тук требе да ти светне червената лампа за доверието към теб у хората , не е проблемът в това някой нещо да ни насажда , не сме ливади .
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФ.. А този е копейка от посолството на путин
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денов покажи документите за приемането в Шенген със всички условия в тях. И спри дезинформацията и внушенията. Успокой хората, кажи "ето вижте какво пише, това сме подписали"
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
85- ДАВАЙ ИМЕНА ЧЕ ТАКА Е МНОГО ОБЩО- ИНПЕКСОВА ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД.....
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доживяхме времето, когато пpocTuTyTku u gжeHgepu ни учат на морал, бандити управляват държава, крадци ни учат на честност и почтеност, убийци коват закони и правила за висша справедливост и просперитет. На това рано или късно му се слага краят по един или друг начин!
79
0
 
3
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
Дори е добре да дойдат мигрантите. Като си представя, че те основно ще залеят София, ми става едно радостно...
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората не вярват на Денков и Габриел, които непрекъснато удукват относно допълнителното споразумение който са подписали за полушенгена. Ами публикувайте го най- сетне, за да се види черно на бяло какви сте ги свършили. Австрийци и румънци представиха някои факти, които са доста обезпокояващи и затова хората са изплашени. Управляващите би трябвало да са коректни и почтени към бг граждани.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В сайта на Свободна Европа спокойно се говори за премахване от учебната програма на стихотворението на дядо Вазов " Аз съм българче " като символ на расизъм и отхвърляне на мигрантите КОИТО НЯМАЛИ ДА СЕ ПОЧУСТВАТ ПО ДОБРЕ ЗНАЕКИ ТОВА ПРОИЗВЕДЕНИЕ! Това поне твърди Светла Енчева е завършила философия в Софийския университет. Преподавала е социология, работила е като анализатор в Социологическата програма на Центъра за изследване на демокрацията. Редовна авторка е в "Тоест". Фокус на интересите ѝ са човешките права. Сега съвместява журналистиката, социологията и преподаването на н
76
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Направление Херсон. Продължават позиционните битки при Кринки. Всеки ден се унищожават няколко катера с десант на киевската хунта. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да прехвърлят допълнителни сили, за да заменят убитите в Кринки, но това става все по-трудно. Донецко направление. Боевете се водят на запад от Маринка - в Георгиевка. Няма съобщения за настъпление на ВС на РФ в това населено място през последните 24 часа. Купянски район. Зомбитата на киевската хунта продължават да държат отбраната на Синковка. В района на самия Купянск киевският наркокартел строи отбранителни укреплен
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков защо правителството не публикува споразумението което сте подписали с Австрия? Покажи ги тия документи и запуши устата на всики внасящи дезинформация и внушения. Не ги крии. Трябва ли да разбираме какво е подписано от румънските политици, защото и те са участвали в договарянето. Нали управлявате напълно прозрачно.