Денков за Шенген и бежанците: Опити за внушения, за да бъдат изплашени хората

България спазва само Дъблинското споразумение
187
Денков за Шенген и бежанците: Опити за внушения, за да бъдат изплашени хората
Снимка: БГНЕС

България не е поемала допълнителни ангажименти по отношение на бежанците освен тези от Дъблинския регламент в замяна на приемането ни в Шенген по въздух и вода, отсече премиерът Николай Денков в отговор на критиките на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който настоя, че страната ни ще бъде принудена да приеме много мигранти.

„По темата бяха смесени истини с лъжи. Две лъжи бяха казани - първата е, че има промяна в политиката на Дъблинското споразумение. То е подписано от България през 2007 г. и е променено през 2013 г. и е подкрепено отново от правителство, което е с мандат на БСП“, отговори на упреците на Костадинов Денков.

„Правителство не е приемало никакво друго задължение при приемането в Шенген освен да реагира достатъчно бързо по отношение на скоростта, с която се оформят молбите както изисква Дъблинското споразумение и то ще продължи да работи, докато не се приеме негова промяна. Факт е, че всичко, което е договаряно досега за Шенген е свързано със сегашното споразумение. Всичко друго са само опити за внушения, за да бъдат изплашени хората“, отсече премиерът.

Костадин Костадинов му отговори: "Както винаги лъжецът казва дръжте лъжеца“.

Според него България ще бъде залята от бежанци, защото досега Дъблинското споразумение не се е прилагало.

„Самите европейски държави си подхвърлят мигрантите като топки за пинг-понг, защото сега като ни задължат заради вас Денков, да вкарваме тези мигранти след не повече от 7-8 години ще се превърнем в държава с повече чуждестранни граждани, отколкото с български с този демографски срив“, каза Костадинов.

„Дъблинското споразумение е такова, каквото беше през 2013 г. и нищо няма да се промени по отношение на приемането на България в Шенген това, че вие се опитвате едно облекчение за бизнеса и гражданите да го представяне като неуспех е Ваше право като опозиция, но не плашете българските граждани“, обърна се към него премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Направление Угледар. ВС на РФ продължават настъпателните действия край Новомихайловка. След неуспешни опити за щурм на селището, ВС на РФ се съсредоточиха върху разширяването на зоната на контрол около Новомихайловка. Има напредване на юг от селището и на североизток от него. В самата Новомихайловка зомбираната по натовски стандарт биомаса е под постоянен обстрел от авиацията и артилерията на ВС на РФ. Направление Запорожие. Боевете се водят в района на Работино и Вербовое. Няма съществени промени. Лошите метеорологични условия не позволяват активни настъпателни действия.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
66- ПЕЧЕЛЯТ САЩ КАЗВАШ- Я СИ ПОКАЖИ ГЛАВАТА ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА- ПЪТУВАТ НОВИ АВТОБУСИ- ОКОЛО МЕН САНИРАНИ БЛОКОВЕ И НАШИЯТ ПРЕДСТОИ, УЛИЦИТЕ АСФАЛТИРАНИ, ОСВЕТЛЕНИЕТО РАБОТИ ПРЕЗ НОЩТА- ПЪТУВАХ ФЕВРУАРИ 2022Г БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ТЪМНА- СЛУЖЕБНИТЕ БЯХА ОКРАЛИ ПАРИТЕ....
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лиманско направление. ВС на РФ продължават да се опитват да пробият отбраната на зомбираната по натовски стандарт биомаса при Ямполовка и Терн. Зомбитата на киевският наркокартел контраатакуват. Има минимален напредък на ВС на РФ. Освен това има битки в Серебрянското горско стопанство, където руските витязи в кървави битки унищожават зомбираните азовци(терористична организация, забранена на руска територия) и систематично се движат напред. Битките са тежки, придвижването е бавно, така че не се очаква сериозен успех в скоро време.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами те нещата са си направо страшни. Със стриктното и ръзоръжаването регистриране на мигранти до 3 дни ще се напълним и пренаселим с тях и няма отърване. Това не ги ли притеснява поне малко управляващите. Защо не мислят с главите си поне малко за напред и за последиците от тяхните неразумни действия.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Авдеевско направление. Продължават кръвопролитните боеве на северния фланг в района на Степовое. Освен това продължава системното настъпление на ВС на РФ към Очеретино в северозападната част на обекта. Боевете се водят и на юг от пречиствателните съоръжения на коксхима. Съобщава се, че ВС на РФ настъпват на южния фланг - в района на Первомайское. Информацията все още не е потвърдена. Като цяло в Авдеевския сектор: ВС на РФ атакува, след което зомбакнацистишена контраатакува. Няма големи промени през последните 24 часа.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Артемовско направление. Части на ВС на РФ водят настъпателни действия в Богдановка и недалеч от Ивановское(Красное). Зомбитата на киевският наркокартел търпи внушителни загуби, но изпраща все повече резерви, за да задържи настъплението на ВС на РФ към Часов Яр. Ожесточени боеве се водят и в района на Хромово, където зомбитата на киевската хунта периодично контраатакуват. На южния фланг руснаците продължават да атакуват позиции на запад и северозапад от Клещеевка. Авиацията и артилерията на ВС на РФ се използват за противодействие на атаките на зомбакнацистишените.
68
0
 
1
 
! Отговори
999 преди 4 месеца
И все пак - бежанци или икономически емигранти???!
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Купянск, Харковска област, зомбита на киевският наркокартел устроиха масова престрелка помежду си на територията на пивоварната. За това съобщават местни жители в социалните мрежи. Според тях конфликтът е станал през нощта на 9.01 на територията на пивоварната, където са били зомбита от 41-ва бригада. Оттам дълго време се чували силно викане, след което започнала непрекъсната стрелба. След известно време на територията на предприятието започнаха да пристигат превозни средства, които спешно транспортираха не само ранените, но и множество загинали в резултат на тази престрелка.
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължават да лъжат!!! Колко хора им изкараха черно на бяло споразуменията, в които е записано, че бежанци ще приемаме!!!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анти Тяло преди 4 месеца
Денков, тебе само Бог ще те съди, продажен Пред4тел!!!
64
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така де - на копейките можеш само да го обясниш, не можеш да го разбереш от тяхна страна. Това са хора без образование, знания и възпитание. Това е група хора с интелекта на стадо диви лисици.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Договорът за закупуване на 8 нови изтребителя F-16 блок 70 със САЩ обнародван в "Държавен вестник" на 30.07.2019 г. "България ще купи 8 изтребителя. Очаква се първите самолети да бъдат доставени до средата на 2023 г., 4 бойни самолета ще бъдат доставени до края на 2023 г., а последните в началото на 2024 г. Оперативна готовност на самолетите трябва да бъде постигната в края на петата година от датата на влизане в сила на договора.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все пак опонентите на Денков показват разни подписани документи и протоколи, а самият той твърди обратното само на думи. Не знае човек на кого да вярва, понеже политиците си заработиха име на непочтени.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
F-16 сърбите ги сваляха с обикновени руски зенитки от 50те години.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пионки в ръцете на сащ да управляват България -- изключително опасно. Оставят се да бъдат използвани и източват държавния бюджет за губещи сделки, от които печелят сащ. И в края на приказката същите тези сащ ще се опитат да хвърлят своите "стратегически съюзници" в директна война срещу Русия и Китай, а те самите ще стоят отстрани и ще гледат -- какъвто е случаят с украйна.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кой плаши хората? Австрийският министър на вътрешните работи? И той ли е руски агент?
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Намериха ли пари за укропросяците?
57
0
 
2
 
! Отговори
Луко Луков преди 4 месеца
до 52 ген.Луков:Добре ГЕНЕРАЛЕ, вервам ти, тук понеже в момента има малко.....
56
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 42 За тая година е планувано да слезе от конвейра първия F-16 Block70. Точно този модел е закупен от България, която ще бъде една от първите държави в света разполагащи с такива самолети. Ердоган от 2018 година драпа да купи този самолет и още няма позволение от САЩ. Срокът за експлоатация е до 2060 година, а летателния капацитет на двигателя му е 12000 часа. Само за сравнение живота на двигателите на Миг29 е скромните 350 часа.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Социалните системи на тези държави не могат да издържат на милиони преселенци. Необходими са им работници, но болшинството не искат, а и не могат да работят. Нещо като нашите ***. Скоро в тези държави ще започнат социални катаклизми и те го усещат. Затова най-вероятно са определили за австрийците ролята на лошото ченге, а целта е пришълците да населят нашите земи.