Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма

Тя припомни, че именно президентът създаде ПП
Обновена: 30 яну 2024 15:13 | 30 яну 2024 15:08, Нели Христова
190
Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма
Снимка: БГНЕС

Сигнали срещу четирима служебни министри и двама областни управители, назначени от президента Румен Радев  - това е сметката, с която соцлидерката Корнелия Нинова отчете, че партията й не е чакала Делян Пеевски, за да сезира за съмнения срещу президентските хора.

"Не сме чакали Делян Пеевки сега да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние го знаем. Не си служим със слухове и жълти медии", заяви соцлидерката.

На брифинг на "Позитано" 20 тя представи сигнали, които са подавали до прокуратурата, както и оплакване до Инспектората на ВСС за липса на реакция от институциите.

Нинова обясни, че вчера президентът е призова, които има сигнали да ги даде. "Цяла година се занимаваме с това. Носим отговорност за това. Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътя на Копринката" , се скри и дума не казва. Призоваваме го да докаже това, което е имал предвид. Очевидно се в скатал и чака да види накъде ще задуха вятъра", коментира още тя.

А на въпрос дали БСП е сигнализирала срещу имемата, споменати от Пеевски, тя отбеляза, че не е. фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали. Има обаче за. Минстри и областни управители, назначени от президента. "Интересно е как отговаря Гълъб Донев без грам самокритика или желание това да бъде разкрито, добави още тя.

Нинова не знае и за" Пътя на Копринката"." Копринката не ни интересува, не е бил предмет на тези сигнали. Да, бил е член на партийната организация по времето на Гергов и толкова", каза тя, но подчерта, че няма да използва слухове.

"Нашата работа е да осветлим корупционната практика и да сезираме оргсните, направили сме го. Тези пари трябват на Бългсрия, а не да си пълнят джобовете", каза шефката на БСП.

За нас борбата с корупцията е абсолютно принципна, независимо кой управлява, настоя Нинова. И подперта, че БСП е внасяла сигнали и срещу управлението на Бойко Борисов, и срещу кабинета на Кирил Петков. Правилимсме го с отговорност, институционално и без страх и за служебните кабинети на президента, каза още тя.

Първият им сигнал е от 23 декември 2022 г. последният - от 24 януари 2024 г.     

Сигналите са били срещу министъра на правосъдието, на електронното управление, социалния министър и този на индустрията и икономиката. В паршамента са задали и питания за двама областни управители, назначени от Радев - на София и Хасково. Става въпрос за общесвени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Иинспектората към ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения срок, заяви Нинова. Има 8 питания и 8 дискусии за корупция за контрабанден канал в Хасково, горива за дирекцията за изтърпяване на наказанията, продажба на имоти, доставка за харани и напитки за затворите...

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките, ние ще им ги дадем и ще им припомним. Това е принципно отношение, корупцията е най-големият бич", изтъкна Нинова.

На въпрос за вероятността Радев да подготвя нова партия Нинова каза: "Преживяхме няколко негови и сме тук и сме в НС, страх от поредната не изпитваме" .

Тя смята, че Радев наистина готви нова партия, след като е потвърдил, че има нужда от такава алтернатива. "Това е поредният му ход. Нередно е", каза Нинова. И го посъветва ако иска партия първо да напусне и да се яви на избори

"Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инженерства поредния проект", смята тя. И напомни, че той е създал ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
подаваите се веднага оставките и се махаите не коментираите радев тои е избранмажоритарно а под вашето мъдро ръководство икон ви групировка може и да невлезе в нс
163
0
 
2
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 2 месеца
Нинова унищожи Социалистическата Партия! Нинова разграби Техноимпекс! Нинова се коалира със силните на деня, само да си запази властта! Нинова е проклятие и напаст за България и българския народ! Възмездие за Нинова!!!
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПРОСТА ЖЕНИЦА ! РАЗСИПА БСП ! СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ МОЖЕ ДА Е СЛЕД ИТН ДОРИ
161
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 2 месеца
КАКЪВ СТАХ ЗА КОМУНИСТА,НЯМА ТАКОВА НЕЩО.ВИЕ НИ ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ И БРУТАЛНО НИ ЛЪЖЕТЕ.ЗА КАКВИ 5 ЛЕВА ГОВОРИТЕ,ЛЪЖЦИ БЕЗ ПОДОБНИ.
160
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 2 месеца
Тая смрадлива, селска мацка от с. Крушовица що си не седи на село, да дои кравите и да рине обора.
159
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
НИНОВА , ДОКАТО НЕ УНИЩОЖИ БСП НЯМА ДА МИРЯСА .
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички колибарски сливи в НС , в сливенският .
157
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТАЯ иска да ВЕКУВА ..., голям страх да не бъде изместена , НО ЩЕ БЪДЕ !
156
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
Тая вмирисана слива кога ще си затвори кофата. Не може да плюва срещу президента, а случайно забравя колко хора са гласували за него. И то не под нейна агитация.
155
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма страх, а пищите като ощипани предварително.
154
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз ще бъда максимално откровен - на тази мястото и е в Сливенския ....
153
2
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Партията на Радев ще отмъкне и последните заблудени гласоподаватели на БСП.Затова е този кански рев на главната другарка.Напуска парламента.
152
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова успешно затри БСП, но прехвърля вината на друг. Нормално за самозабравили се лидери. И тя беше министър, да покаже колко и какво е свършила, а не само лозунги да ми чете. Радев даде тласък на партията й. Освен това не заради БСП Радев е два мандата президент. Най- адекватния политик в момента. Пеевски до вчера искахте да видите в затвора, а днес го имате за месия... Глу,пав народ! Ще страдате докато ви кма.
151
11
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Аха, значи се оказва, че има доста неща, в които мистър "кеш" да е набъркан. Тогава да не се прави на света вода ненапита.
150
5
 
26
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
Нинова а тебе кога ще те разследват за незаконната продажба на оръжие,когато беше вицепремиер? Тогава беше и в конфликт на интереси хем вицепремиер хем ръководител на партията БСП .
149
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може би най-накрая ще имаме истинска лява партия в България.
148
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той е създал ПП, а Нинова стана министърка на ПП
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова се върза на най-тъпата партенка, поведе най-тъпата война
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха битката за кеша започна
145
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова заложи на куц кон сега обира пешкира