Росен Желязков обеща на Украйна: Ние няма да ви изоставим

София е готова да участва в следвоенното възстановяване на страната
6 фев 2024 16:00, Нели Христова
512
Росен Желязков обеща на Украйна: Ние няма да ви изоставим
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и депутатите Даниел Митов, Иво Мирчев и Станислав Анастасов пристигнаха на визита в Киев във вторник.

Първата спирка от официалното посещение на българската делегация беше Върховната Рада, където Желязков разговаря с украинския си колега Руслан Стефанчук, предаде Нова тв.

След това председателят на парламента произнесе реч пред украинските депутати.

"В навечерието на втората година от руската агресия срещу Украйна, днес аз съм тук, за да изразя възхищение от безпримерния героизъм на украинците. И да заявя безусловната подкрепа и съпричастност на моята страна към каузата на Украйна", каза Желязков в словото си.

Той подчерта, че днес страната плаща „болезнено висока цена в човешки животи, за да защитава ценностите на свободата и демокрацията". "Застрашената съдба на всеки украинец застрашава съдбата на всеки един от нас. Затова няма да се уморим да повтаряме: Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за украинския народ”, каза още председателят на НС.

Той потвърди подкрепата на България за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна и увери, че страната ни ще продължава да помага, колкото е необходимо. Желязков каза още, че София е готова да участва в следвоенното възстановяване на атакуваната държава.

"Ние сме напълно ангажирани и ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че следващите поколения никога няма да станат свидетели на такива зверства”, заяви председателят на НС. "Ние няма да ви изоставим, докато Украйна не си върне живота”, завърши речта си Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прати поне един батальон да продадем малко калашници, ме Руснаците стават нагли!
422
1
 
24
 
! Отговори
Теодоро преди 3 месеца
Жалки предатели!! Слава на Русия и комунизма!
421
25
 
4
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Да нападнеш държава,25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази! Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите. От Северна Корея помощ да просиш! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
420
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна от сутрин до вечер,а цените в магазините растат.1 буркан лютеница е 10лв,сиренето е 20.Тези за украински служители ли са назначени?И за каква еврозона ни баламосват,като инфлацията е бясна
419
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мале хораааа ... пробвах ей сега Apple Vision Pro ... МНОГО ЯКО УЕЕЕ!
418
1
 
24
 
! Отговори
СГЛОБКИ преди 3 месеца
НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ; НИТО КИРЧОВЦИ, НИТО КОКРЧОВЦИ, ЗА ТИКВИ ДА НЕ ГОВОРИМ
417
1
 
21
 
! Отговори
ВЕЧЕ КАЗАХ преди 3 месеца
Интересува ме що Растат Цените в България? Украйна не ме интересува. ТЕЗИТЕ НА РАЗНИ ИНДИВИДИ ЗА РУСКО РОБСТВО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ.
416
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този индивид.От мое име,не може да " обещава НИЩО"!!!!
415
0
 
18
 
! Отговори
БРИГАДА "БУРЕВО преди 3 месеца
БРИГАДА "БУРЕВОЙ" -- НИТО УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ "НЕЗАВИСИМОСТТА", НИТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВА КОГАТО И ДА БИЛО, В КАКВОТО И ДА БИЛО "БЪЗСТАНОВЯВАНЕ" НА УКРАЙНА, НО НЕКА МОМЧЕТО ПЛОСКО ДА СЕ ПОМПА С ДУНЬО МУууНЬО, СВЕЖАРЧЕТО ИВО МИРЧЕВ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИЯТ ДПС-АР СТАНИСЛАВ АТАНАСОВ ДА ПОМПАТ МУСКУЛИ КАТО ВЕЛИКИ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!...
414
0
 
11
 
! Отговори
БРИГАДА "БУРЕВО преди 3 месеца
НИТО УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ "НЕЗАВИСИМОСТТА", НИТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВА КОГАТО И ДА БИЛО, В КАКВОТО И ДА БИЛО "БЪЗСТАНОВЯВАНЕ" НА УКРАЙНА, НО НЕКА МОМЧЕТО ПЛОСКО ДА СЕ ПОМПА С ДУНЬО ***, СВЕЖАРЧЕТО ИВО МИРЧЕВ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИЯТ ДПС-АР СТАНИСЛАВ АТАНАСОВ ДА ПОМПАТ МУСКУЛИ КАТО ВЕЛИКИ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!...
413
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 431 Сериозно Дай имената на 10 руски журналисти които са пострадали 2023 година. Като се казва Свежо Свежо...
412
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Факти Режимът на Путин хвърли в затвора или направо уби десетки руски журналисти, затова сега трябва да внася про-путински журналисти от чужбина...
411
13
 
2
 
! Отговори
Факти преди 3 месеца
Путин от предишни интервюта: "Крим не е спорна територия, Русия отдавна е признала границите на съвременна Украйна." Чакаме да видим какви ще ги овъртоли днеска.
410
8
 
8
 
! Отговори
Спасов преди 3 месеца
ГЕРБ и ДПС са най-руските и най-предателските партии в България.
409
26
 
3
 
! Отговори
Пена преди 3 месеца
Краят на руското иго означава че България отново ще е богата и силна държава!
408
24
 
3
 
! Отговори
Джо преди 3 месеца
Руското робство приключи! Наздраве!
407
12
 
1
 
! Отговори
Z преди 3 месеца
Болгария руска земля! Бургасград и Варненчук са руски градове още от времето на бай Александър Алкохолика!
406
1
 
30
 
! Отговори
ДА преди 3 месеца
Най се дразня,когато някой говори от мое име!!НИЕ,не съм АЗ!Аз не искам да участвам в обещанията на тези политици,които не мислят за народа,а за само за собствения си имидж пред евроатлантическите ***!Аз се интересувам от положението в България,което не е хич розово и става все по-зле!Тези обещания на росен,да си ги изпълнява той и тия в парламента!
405
1
 
28
 
! Отговори
Интересува ме що преди 3 месеца
Растат Цените в България? Украйна не ме интересува
404
0
 
34
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Най - разумно е да останете там и да се включите , за да докажете подкрепата си. Ще ви пратим и ляля тагарена