Росен Желязков обеща на Украйна: Ние няма да ви изоставим

София е готова да участва в следвоенното възстановяване на страната
6 фев 2024 16:00, Нели Христова
512
Росен Желязков обеща на Украйна: Ние няма да ви изоставим
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и депутатите Даниел Митов, Иво Мирчев и Станислав Анастасов пристигнаха на визита в Киев във вторник.

Първата спирка от официалното посещение на българската делегация беше Върховната Рада, където Желязков разговаря с украинския си колега Руслан Стефанчук, предаде Нова тв.

След това председателят на парламента произнесе реч пред украинските депутати.

"В навечерието на втората година от руската агресия срещу Украйна, днес аз съм тук, за да изразя възхищение от безпримерния героизъм на украинците. И да заявя безусловната подкрепа и съпричастност на моята страна към каузата на Украйна", каза Желязков в словото си.

Той подчерта, че днес страната плаща „болезнено висока цена в човешки животи, за да защитава ценностите на свободата и демокрацията". "Застрашената съдба на всеки украинец застрашава съдбата на всеки един от нас. Затова няма да се уморим да повтаряме: Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за украинския народ”, каза още председателят на НС.

Той потвърди подкрепата на България за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна и увери, че страната ни ще продължава да помага, колкото е необходимо. Желязков каза още, че София е готова да участва в следвоенното възстановяване на атакуваната държава.

"Ние сме напълно ангажирани и ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че следващите поколения никога няма да станат свидетели на такива зверства”, заяви председателят на НС. "Ние няма да ви изоставим, докато Украйна не си върне живота”, завърши речта си Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
1
 
42
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 3 месеца
"Росен Желязков обеща на Украйна: Ние няма да ви изоставим " ; - Евала , Роска , значи оставате там !
402
22
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Другари копейки /руски фашисти/ днес ще плачете ли пак цял ден по форумите? :))))))))))))))))))) Това ви остава другари.
401
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази страна не е негова а е наша. И колкото и да се напъват няма кой да ги допусне да припарят до Украйна при възстановяването. Американците положиха големи усилия Украйна да бъде съсипана - те ще си приберат печалбите от възстановяването. Тоя да не се натиска толкова да им отмъкне плячката че ще го бият през пръстите. България какво изкара от продажбата на оръжие и боеприпаси, това ще е.
400
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия ще си възстанови следвоенно освободените си територии.
399
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без наште русофили тук ще разцъфти и за три години ще станем Швейцария на балканите! Дръжте ги! Удри!
398
1
 
25
 
! Отговори
От чио преди 3 месеца
Име обещава? Ами от наше. Ние си ги избрах ме. Не помнители? Какво? А *** ти не си гласувал! Не гласувай и следващия път! За това сега по ниски от тревата и да няма мрън-мрън! Панимаеш!
397
2
 
32
 
! Отговори
Росенчо преди 3 месеца
Ще ви изпратим пак последен модел БТР-и кабрио, лято иде все пак.
396
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ходи да се запише за доброволец заедно с Кики, Коки и другите еврогейци!
395
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смърт на фашизма!
394
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Роско не се връщай, тук за нищо не ставаш.
393
1
 
11
 
! Отговори
Еврогей Управляващ преди 3 месеца
Продавам Апартаменти по 500 000 евро
392
4
 
43
 
! Отговори
Ей Селяк преди 3 месеца
Я си хващай Сглобката и Се Олабвайте извън България. Не ми пука за Украйна
391
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що се гневите , говори от името на посолството
390
3
 
41
 
! Отговори
Gogo преди 3 месеца
Росенчо, костинбродчо, кой ти дава право да говориш от мое име. Аз мразя фашизираните укри, а и не е лошо първо да се допиташ до народа ни колко ги обича.
389
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бравос, Роска, Жилезен си!
388
4
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 3 месеца
До ЧЕРВЕНОБУЗ ПЛЕШИВЕЦЗащото българското малцинство е под атаките на руснаците и се намира близо до фронта.Ама ти от къде да знаеш.Най- много има в Запоржка ,Донецка и Одеска област а там твоите кумири продължават да ги бомбят.
387
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 396--- НЕЩАСТНИКО, не става въпрос за мен - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЕДЕН --- НАЙ-БЕДЕН Е ОТ ЦЕЛИЯ ЕС ---- ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КОЛКО НИСКИ СА ПЕНСИИТЕ В БЪЛГАРИЯ, БЕ ТЪПЧО?! /// АЗ АБСОЛЮТНО НЕ СЪМ РУСОФИЛ , НО НЕ ПОНАСЯМ НАГЛИТЕ И МЪРЗЕЛИИВИ УКРАИНЦИ, СЛЕД КОТО ВИДЯХ ИЗПЪЛНЕНИЯТА ИМ В БЪЛГАРИЯ !!!!! /// ---- ВЪН , ВСИЧКИ ПАПАЗИТИ от страната ни!!!!!!
386
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами то се помага, помага ама с години да я издържат това вече не го разбирам. Украйнците трябваше да са спрели войната до сега. Какво и нас ли искат да завлечат в калта. Ние и без тях едвам държим носа си над нея.
385
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой си ти бе мошморок. От чие име и с какви правомощия точно обещаваш и на кого и какво... Сега трябва като се прибере трябва да си види столчето вече заето от някой друг.Ама това може само в истинска държава да стане, Ганйоландия няма как. Тука само ракия розово масло и продажни политици.
384
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Костинброд преди години,през НС,чак до Киев.Пита ли милионите българи,когато отиде при майданци,да им обещаваш подкрепа,доставка на оръжие и други благини?