Сътресения в сглобката нямало, но кой да е външен министър може да провали ротацията

Борисов: Поставянето на червени линии не помага за решението
236
Сътресения в сглобката нямало, но кой да е външен министър може да провали ротацията
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че към момента с ПП-ДБ има спорове само за поста министър на външните работи след ротацията на премиерите.

По-рано днес Кирил Петков каза, че ПП-ДБ са против настоящият външен министър Мария Габриел да запази и този пост, след като смени Николай Денков като премиер.

„Сътресение в сглобката няма, спорове много, но поставянето на червени линии от страна на колегите не помага за взимането на крайно решение“, отбеляза Борисов.

По думите му постът външен министър може да провали ротацията.

Още по темата
„След като те поставят тази червена линия, не виждам как ще се проведе и да стигнем до някакъв консенсус“, призна той.

Борисов каза, че и след ротацията външно министерство ще остане единственото на ГЕРБ, както е и в момента.

Той отбеляза, че в неделя той и Кирил Петков, Асен Василев, Денков, Мария, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски са имали много сериозен разговор.

„Поставянето на червени линии от страна на колегите с нищо не помага за взимането на решение и неслучайно казах, че в края на краищата ротацията не е на всяка цена“, припомни лидерът на ГЕРБ.

„В меморандума ясно е описано, че Денков е безспорен много добър вицепремиер и министър на образованието. Те казват - трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света, сиреч от външната политика. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри сега само от ПП, това не е ли излаз, в сферата на икономиката, енергетиката, финансите, коментира Борисов. Когото министър Василев участва на ЕКОФИН, един от най-важните съвети, това не е ли излаз“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Бойко Борисовротация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
0
 
! Отговори
Какво казал Пеефски преди 2 месеца
Цитат: "И Кирил Петков и Бойко Борисов са ми много близки. И двамата много ги обичам." Това казал Диплян Пеефски. Просто леж на земята...хахахаххахах ужъсссс
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчовците са завзели всички водещи позиции, осигурени им любезно от Борисов. Сега следва ротацията. Но на юнаците така им хареса да дирижират всичко, че не се отказват и искат всичко да си запазят. Денков се цели и като външен министъ, без да има някакъв ценз за това. Така се е засилил, че е литнал нанякъде. Циркаджийски истории. Да дадат отчет пред обществото, каква я свършиха, пък тогава да се целят нависоко.
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко е типичен фашист!! Иска да махне белия българин Тагарев, защото го дразни като министър на отбраната, но ни пробутва пр0скубаната си *** дето за 2 стотинки работа не е свършила, само защото е фашистка! Защитава Калин Стоянов, чийто хора убиха мъж докато разкарвал кучето си.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ааа, много ще я претоварите!
191
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв мандат, бе боювци, все "печелите"и все не можете да съставите правителство??
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
183 "Той вика, тя ми вика"= Киро просто при парапета. Ха,ха,ха!
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
198 Кое да заграби, та целият кабинет с министри и зам министри е на шарлатаните от ПП,ДБ, а ГЕРБ първа политическа сила?! Имат само външен Габриел. Наглостта на ПП,ДБ е огромна. С мандата на ГЕРБ всички министри и зам на ПП,ДБ, че и външно, твърде много иска Киро просто, парапета Чаталджагейт, алабала с президента... Стагистиката показва че и сега ГЕРБ водят с 10% пред ПП,ДБ, които не оцениха големия компромис, който им направи ГЕРБ.
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ротация на български значи СМЯНА, не значи ''Бою *** повече отколкото трябва''...! Фашистките номера да си ги придава в Банкя. Аз още се чудя с какъв акъл хората приеха една евро-бюрократка за 1 седмица да си събере от там чуковете и да дойде тук да ни "управлява".... Все едно са се свършили жените в България.. Бою си мисли че всички циркаджийски номера ще му минат. Ама имала връзки... ами и други хора също ги имат! Плюс това 'връзки' направо си значи корупция.
187
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този пак се мъчи да заграби всички постове с нахалство и изнудване. След като си вкара Атанасова, защо и да не овладее и двата поста, че и София. Комунист!
186
0
 
3
 
! Отговори
Шизофрения преди 2 месеца
На какъв принцип ще сменя самоличностите си? Т.е. кога ние гражданите ще разбираме, че говори от името на министър и кога от името на премиер? Трябва да започва изказванията си с "Аз, в качеството си на министър на външните работи, мисля че..." или "Но от друга страна, ПА язе, но този път, като Премиер, мисля че..." - стискайте палци двете самоличности да са на едно мнение и да не се скарат като Денков и министъра на МВР, че тогава го втасахме. :D
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Долна мутра и лъжец!!!
184
2
 
5
 
! Отговори
Не е глупава, тяя! преди 2 месеца
Ще взима две заплати, а работата - на половина!
183
0
 
6
 
! Отговори
Жълтите Павета преди 2 месеца
Резко започнах да губя доверие в сглобката - ще има протести, вече е ясно.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Та няма как да остане съмнение в това, понеже Богът на Българите - (((ЗАГРЕЯ))) - (((СЛЪНЦЕТО))) - не само че ТВОРИ ВСИЧКО НА ЗЕМЯТА, но и наблюдава и следи всичко което се променя през нощта "като лъжа" на отразените от Луната лъчи - сестричката на Земята! Това е Слънчевата Истината за Торта с която ние Боговете - Титаните - Атлантите Белазките - Белите Хора - Българите покриваме Земята наречена ИсТория....
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Черноморските "гръцки" фактори започнали да забравят езика си и преминали на местния език, женейки се за местни красавици, но продължавайки да пишат в памет на своите близки еврейски епитафии, и не отричайки се от истината на Второзаконния. И сега много от тия евреи, заявяват, че не могат да прочетат надписите на стените на своите синагоги. >>>
180
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управление на ГЕРБ -СДС и ДПС. ПП,ДБ да си отидат вляво и да годухат. Нови избори. Радев ще има възможност да си върне на шарлатаните.
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> И дошло времето на поробване на робите по руските лесове. След това набиращите сили тюрки изчистили гърците от Константинопол, но не се знае дали е станало това, не гледайки на това, че историците говорят за въоръжени битки. Това е "Изхода на Гърците от Троя", за които пишат "новохрологистите" по света. >>>
178
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и без друго, цялата външна политика я води Габриел, която носи Денков на гърба си. Наглостта на ПП,ДБ няма граници, искат това да продължи и в мандата на първата политическа сила ГЕРБ?!
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
183 Ооо, сериозна грешиш, държавата не е бащиния на ПП,ДБ, "алабала с президента", "Чаталджа гейт", "парапет гейт" и прочее. ГЕРБ е първа политическа сила и има право да си назначи изцяло свой кабинет. Щом ПП,ДБ отказват псевдоакадемика да бъде образователен министър, под предлога "еволюирали сме", по думите на АА гнома, то и ГЕРБ могат да кажат същото.
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Мойсеевото войнство започнало търговско усвояване на Средиземноморието, основавайки търговски градове по всички брегове, особено по южните, чак до Перинеите. По северните брегове при диваците. А по бреговете на Черното море са имали гръски колонии. На гърците много им харесал Крим и Одеса, устието на Днепър, Дон. Търгували са там с Бахмудска сол. Когато пострили Венеция вярягите-гърци тръгнали към Новгород, Костум и Волгоград, а след това и към Урал >>>