ПП иска Габриел за премиер, но не и за външен министър

Да си министър-председател било достатъчно тежка задача
52
ПП иска Габриел за премиер, но не и за външен министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След заявките на депутатите от ГЕРБ, които обявиха, че след ротацията Мария Габриел освен премиер ще запази и поста на външен министър, съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че да си министър-председател е достатъчно тежка задача, за да се съвместява и с ръководене на министерство.

"Специалният статут на Денков и Габриел може да бъде запазен, ако те си сменят изцяло позициите", посочи той.

„За нас ротацията е между Мария Габриел и Николай Денков като премиери. Те са много добър екип. Заставаме зад Мария Габриел и вярваме, че тя ще бъде добър премиер“, каза Петков.

Според него Габриел и Денков трябва да продължат да са добър тандем.

Петков добави, че няма документ, който да регламентира, че Габриел ще бъде външен министър, а настоящият премиер Николай Денков министър на образованието.

Петков добави, че в ЕС никъде няма съвместяване на постовете и България трябва да е добре представена във всички европейски формати.

Според него сглобката нямало да се счупи, а в момента се мисли как ротацията да стане с минимални трусове и промени.ж

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП хем некадърни, хем с претенции.
47
1
 
1
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Таз не дойде тук да работи за България, въобще не й е мястото нито като премиер, нито като министър. Може само да говори врели некипели, в това е добра, няма съмнение.
46
0
 
0
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
АНОНИМЕН, те може и да изучени, но са си национални предатели и българомразци.
45
0
 
1
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
Туй нещо с пръста на устата не знам точно какво е, мъж или жена. На мен лично ми прилича на вейка за брулена на орехи, а за омразата и към България и българите просто не ми се говори. ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УБИВАТ- ВАСИЛ ЛЕВСКИ
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ги сваля Тиквата и да се свършва
43
0
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ ЩЕ НАПАДА БГ преди 3 месеца
ТИЯ ВЗЕЛИ ДА СЕ ПАЗАРЯТ ЗА ВЪНШНОТО МИНИСТЕРСТВО.... КИРО ДА ВЛИЗА В ЧАС, ИЛИ ДА СИ ГЛЕДА ТОРТИТЕ...
42
0
 
5
 
! Отговори
Представете си : преди 3 месеца
То по тая логика академика по сапуни може да си поиска и ТЕЛЯК....не само екскурзии чрез МВнР....
41
0
 
6
 
! Отговори
лъжливото Канадче преди 3 месеца
Шарлатанина иска МВнР за повечко екскурзии...
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е да пратите Борисов в пенсия в БАКБ при Бориславова като шеф на охраната, че вече остаря и няма същите качества!
39
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 месеца
Тази амбициозна *** за нищо не става.Хора не разбрахте ли ,че това са хора за които България и българите са нищо.Те не се интересуват от нас и нашето бъдеще.Продажни същества, дано да им се върне тъпкано, да бъдат наказани за националното предателство. Ако имам власт ,отварям Белене и от 1990 година насам всички полицитици вътре доживот.
38
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
И аз искам жена ми да ми готви и да си е по цял ден в домът с децата но от тези партии една заплата и една работа за осигуряване няма в държавата само гласуват а на хората негодуват.
37
0
 
3
 
! Отговори
Ташунко сапа преди 3 месеца
За кой да гласувам за ПърДенкоф или за Гаргамелка - и двамцата са велики лидери, Денкофф обичал да пътува и да се среща !!! Иначе кака Лена си аресвам, иска ми се да видя как се е чекнала с Киро Канадеца по парапетите !!!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблема на България е не Русия а Америка иска да овладее цялата държава всички земеделци ще бъдат заплашени Ще им бъдат отнети земите и всичко да бъде американско, *** и украинска история
35
1
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 месеца
И Денков, и Габриел не стават за нищо. Пълни некадърници са и двамата. Бръщолевят от сутрин до вечер празни приказки. Народе, не разбра ли още, че царят е гол?
34
0
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Нови избори този път без машини
33
0
 
2
 
! Отговори
Разговор преди 3 месеца
от снимката: Денкоф: ще трябва да отидеш до Парапета при Ротацията където нашия партиен лидер Киро ще ти направи изследване отзад с партийния инструмент. Гаргамелка: Ах ама то сигурно болиии....Денкофф: не вярвай ми въобще не боли, аз съм акадмик зная....малко по-широка халка ще имаш...това е нужно в името на Ротацията и Сглобката...за България....Гаргамелка: ах не знам....
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков защо не постави ултиматум пред ЕС да влезем напълно в Еврозоната, а сега поставя ултиматуми - ами защото е мишшок!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако наистина ни трябва външен министър, жирафът не става. Тя може само да се съгласява с директивите на Брюксел. Ако ПП успеят да наложат друг външен министър, жирафът с ревност ще се опитва да му отнема функциите. Тя и за премиер не става, но така се е случило с тая сглобка.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 28 Христов, Борисов е завършил школата в Симеоново пожарна безопасност. Сравнянате ли го с Академик Денков и Професор Хинков?На едно ниво ли поставяте Борисов с тези двама професионалисти изучени хора?
29
0
 
3
 
! Отговори
Пантелей пътник преди 3 месеца
И аз искам да пътувам бе,той т.н. академик,нали отпътува??