Сътресения в сглобката нямало, но кой да е външен министър може да провали ротацията

Борисов: Поставянето на червени линии не помага за решението
236
Сътресения в сглобката нямало, но кой да е външен министър може да провали ротацията
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че към момента с ПП-ДБ има спорове само за поста министър на външните работи след ротацията на премиерите.

По-рано днес Кирил Петков каза, че ПП-ДБ са против настоящият външен министър Мария Габриел да запази и този пост, след като смени Николай Денков като премиер.

„Сътресение в сглобката няма, спорове много, но поставянето на червени линии от страна на колегите не помага за взимането на крайно решение“, отбеляза Борисов.

По думите му постът външен министър може да провали ротацията.

Още по темата
„След като те поставят тази червена линия, не виждам как ще се проведе и да стигнем до някакъв консенсус“, призна той.

Борисов каза, че и след ротацията външно министерство ще остане единственото на ГЕРБ, както е и в момента.

Той отбеляза, че в неделя той и Кирил Петков, Асен Василев, Денков, Мария, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски са имали много сериозен разговор.

„Поставянето на червени линии от страна на колегите с нищо не помага за взимането на решение и неслучайно казах, че в края на краищата ротацията не е на всяка цена“, припомни лидерът на ГЕРБ.

„В меморандума ясно е описано, че Денков е безспорен много добър вицепремиер и министър на образованието. Те казват - трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света, сиреч от външната политика. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри сега само от ПП, това не е ли излаз, в сферата на икономиката, енергетиката, финансите, коментира Борисов. Когото министър Василев участва на ЕКОФИН, един от най-важните съвети, това не е ли излаз“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Бойко Борисовротация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
no преди 3 месеца
Няма никакъв болшой театър без ток, съвсем не
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този не е ли който иска да спре електричестото в държавата заплашвайки физиците всеки ден, той заплашва от университета до централитеА уебсайтовете дали работят без електричество? Първо били виновни чехите, обаче сега идвало ред на българските физици!?!?
109
2
 
6
 
! Отговори
Ана преди 3 месеца
Господи защо не ни отървеш от мутро-комуниста и бандит Методиев Боко. Сутрин се се събуждаме с една идиотщина, а вечер си лягаме с поредната му мерзост и простащина. Невероятна алчност. Селски интригант. Две думи да каже и простотията му излиза наяве. Господи смили се над простите и отроничени българи гласуващи за еднокнижния тулур. Това вече не се търпи.
108
0
 
1
 
! Отговори
no преди 3 месеца
he is a public enemy
107
0
 
3
 
! Отговори
public enemy преди 3 месеца
Тоя не е ли който иска да спре електричеството в държавата?
106
2
 
3
 
! Отговори
До Тоя, преди 3 месеца
...с Балшой театър! Нацистите също разказват ,че са си прекарвали "страхотно", край Аушвиц и Бухенвалд!
105
3
 
1
 
! Отговори
Гнусно преди 3 месеца
..бил в Балшой театър? Ами диктаторът твърди, че 400 хиляди са в окопите,с плъховете? Що не се разходи дотам, за да ги видиш?
104
2
 
5
 
! Отговори
Тъкър Карлсън преди 3 месеца
Прекарвам си Страхотно в Москва - Стощи бях на Представление в "Болшой Театър", след коети направих Късна вечеря в Страхотен Московски Ресторант - почвам да съжалявам и че съм Женен и заради 4-те си деца, но Рускините които виждам са Извън Класациите! а в същото време Чувам някаква Делегация Български ЕвроАтланти са като Мишооци в БомбоУбежището в Кийв и се молят за Жалкият си Живот на Луцифер - да ги пожали!!
103
1
 
6
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Циркаджийски номера, за сеир пред матеряла! Но нека да е ясно на всички, последната дума в този сглобков провинциален театър ще бъде на кака ви Галя!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баце се е усетил !Най-вече е съгласувал , с Галя от посолството !
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Алооуу,---105 Б.Б. не бил на власт !!! Ами наследството МУ , какво е : България , на всички последни места в ЕС , по всички показатели , младите по времето на герб , ПАК НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ . Да не говорим , че в хазната ДЪЛГЪТ , само за 13г. , бе нараснал над 36 млрд . . ! Е , нещо да кажеш ?
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АЗ Буда - Бойко съм пътник през пустинята. От Себе си идвам <-> Към Себе си Пътувам като хвърчаща птица над Балканите и всички *** ми правят с Усмивка свиpки! И който не вярва в Мен Бога - Буда да хвърчи заедно с мен да отива да хвъчи с Бойко в Бояна! Аз Буда съм Бог на Луната! А Бог Бойко е Бог на Земята! Ииии ние единствено се боиме и ни е страх от Загрея - Богът на Българите - (((((СЛЪНЦЕТО)))))!
99
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Как така никой не е гласувал да бъде управляван от некаква руско-турско-еврейска сглобка и се оказва,че некаква еврео-руско-турска сглобка ни управлява? Я наистина някой да ми припомни в кой момент и на кои избори Партия "Сглобка" е била представлявана чрез бюлетини. Аз на последните избори Партия "Сглобка" а и Партия "Некоалиционна Шизофренна коалиция" бе видях. Не гласувах точно щото ги немаше никъде.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен--100 Е да , ама вече Деса Атанасова от герб е главен ''експерт'' в СЪД. СИСТЕМА , така че сглобката е , ''законна''!
97
6
 
3
 
! Отговори
Алооуу, преди 3 месеца
...Борисов три години вече не е на власт! Не ви ли омръзна за всичките ви Л'на, все той да ви е виновен?
96
1
 
6
 
! Отговори
Денко сапуня топ преди 3 месеца
Чух само че Терзиев не е кмет на София и че искат нови избори и че Денков е провален премиер, най слабия за последните 100г ?!
95
2
 
2
 
! Отговори
Странно, преди 3 месеца
...как Копейките и Менкаджиите пеят в един хор срещу Борисов? Сигурно е случайно?
94
0
 
2
 
! Отговори
ПАРАДОКС преди 3 месеца
Добрев хем хвали Габриел,че благодарение на нея сме в Шенген,хем казва,че правителството ни вкарало там само 3%.Ама и мисирките не слушат какво говори,защото са им спуснати въпросите.И какво като седял 2 пъти пред камината в САЩ ББ?Махнаха ли визите,в Шенген ли сме,прели ли сме еврото?12 г.мирни времена и сме на опашката в ЕС.Не ни приемат не защото техническите критерии не сме изпълнили,а заради корумираната държавна и съдебна власт.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още преди ''сглобката'' , Бг-СЪД определи :СГЛОБКАТА е НЕЗАКОННА !
92
0
 
3
 
! Отговори
Ле ле, преди 3 месеца
...Емигрантът бил загрижен за провинцията и българските села? Тогава би трябвало да знаеш, че точно Червените кхмери обезлялюдиха селата и изкупува земята на безценица! Да не говорим, че с инфлацията и обира на банките, точно преди приватизацията, купиха на безценица и цялата икономика! Сега пък ревяли, че българинът бил "беден"! Направо са трогателни!