Радев за войната в Украйна: Би било лошо решение, ако резултатът дойде от бойното поле

Шенген, еврозоната – съблазнителни цени навсяка власт
185
Радев за войната в Украйна: Би било лошо решение, ако резултатът дойде от бойното поле
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев не отговори директно на въпрос как трябва да изглеждат границите на Украйна след края на войната срещу нея. Президентът взе участие в бизнес форум, организиран от The Economist, където се похвали с успехите на служебния кабинет и определи миналата година като "разделена на две". Държавният глава видя 2024-та г. като изпълнена с предизвикателства, а помолен за коментар на ситуацията с войната срещу Украйна, Радев повтори познатата си теза, че тя трябва да бъде решена с дипломация.

Още по темата

След близо 20-минутно изказване пред бизнеса в България, президентът Румен Радев премина на английски език за кратко блиц интервю с водещия на събитието. Попитан как вижда границите на Украйна след края на войната, Радев определи въпроса като труден и призова към преговори: "Какъв би бил резултатът, аз не мога да кажа. Би било обаче лошо решение, ако резултатът дойде от бойното поле".

Той обърна внимание, че според него, когато Русия не се чувства уверена на фронта, започва да говори за ядрена заплаха.
"В този момент те не обсъждат никакви ядрени заплахи и въпроси", посочи президентът, цитиран от БНР.
По-рано в официалното си изявление Радев благодари на бизнеса.

"За миналата година имаме 3,5  млрд. евро чуждестранни инвестиции. Сравнено с 2007 г. това е много по-надолу. Но за последните 15 години това е като постижение - най-големите чуждестранни инвестиции в България", подчерта той.

Държавният глава изреди инициативи и договорености основно в енергийната сфера и след като ясно даде да се разбере, че смята работата на съставения от него служебен кабинет за много добра.
 
"Напоследък политическото пространство е заето с говорене, че стратегическите национални цели са членството в Шенген, еврозоната и ОИСР. Трябва да бъдем много внимателни, защото това наистина са съблазнителни цели за всяко едно държавно ръководство, защото имат ясна дата на влизане и под чието управление влезем, той вече си забожда една голяма политическа брошка", коментира той.

Според Радев "всеки, който се опита да постигне тези цели, не на икономическия, а на политическия терен, ще допусне грешка".

И още един акцент – запитан от водещия в края на участието си как вижда бъдещето си след края на втория си мандат, Румен Радев подчерта, че от него остават три години и допълни: "Винаги съм служил на моята страна. Надявам се, че ще продължавам да го правя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
*** е махмурлия и още не са му метнали опорките през скайпа. бъдете милостиви, за тия пари толкоз.
49
0
 
1
 
! Отговори
Казан е Български преди 3 месеца
До Анонимен 76 една фашкия ако ще торта да яи казвате вкуса е ))
48
11
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 3 месеца
Господ да поживи Северна Корея и Иран които спасиха временно Русия от лапите на Зеленски. Амин.
47
2
 
17
 
! Отговори
Диана преди 3 месеца
Много е съмнително всичко, казано от Радев, ако се вгледаме в надеждата му да продължавал да "служи" на "моята" страна..Цялата му политика на служебни правителства не подкрепя подобна теза освен ако не приемем буквално "моята" за "неговата" страна - т.е. БСП и СИЕ! Не случайно е тяхно откритие! Радев е от тяхната "кръвна група" - посредствен, амбициозен, натегач, интригант, късоглед и слабоумен...Какво повече можем да очакваме от него?
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нарича се СВО, а не война. Крим е руски.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Юлия то първата световна е стакова съотношение дори одгоре в полза на русия ама капиотулира
44
1
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Юлия много си далеч от истината.Планираната операция бе за 3 месеца , Киев за три дни, станаха почти 3 г без нахлуването През 2014.Избити руски войници са над 300 хиляди. Уж расия имала много собствени ресурси, а СЕВ Корея и Иран я зареждат със снаряди...е, нали имат техни? Петрола на Казахстан Тюркменистан изнасят за руски, тяхно ли е?? Не е.Русия ще се разглоби. Башкирия вече нададе глас, избиват децата им.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как завърши кримската война от 1853 година? Разгром на Русия от Турция, Англия и Франция. Унищожаване на руския флот и разрив на сърчицето на руското царче след срамната загуба. Днес ситуацията с Русия отново се повтаря и отново ще завърши с разгром на Русия и разрив на сърчицето на кремълското джудженце.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мистър Кеш на следващите избори ще направи партия и възраждане ще отидат под чертата.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Юлия, ако си мислиш, че няма някакво съглашение между русия, украйна и сащ за тази война... си доста недалновидна. Всичко това можеше наистина да приключи за 3 дни. Икономически не е изгодно да двете джуджета и мирещият на пръст. Смятайте, че следващата стъпка наистина ще бъде въвличане на други страни и рундю ще седи на най-последния ред и ще вика в полза на децата и мъжете ви! И ще ви изказва искрени съболезнования!
40
5
 
5
 
! Отговори
РУБЛЕН РАДЕВ преди 3 месеца
НА КОЛЕНЕ ПРЕД ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ И НЕГОВИЯ ПРЕДВОДАЧ ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН! ЩОМ ПУТИН ИСКА ЦЯЛА УКРАЙНА ЗНАЧИ НА ПУТИН СЕ ДАВА ЦЯЛА УКРАЙНА И ТОЧКА!
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 58. Решението наистина може да дойде от бойното поле. Просто не остават украинци които да се бият. Ти това ли искаш
38
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Бай Дрънвойната се решава така. всички шизаци дежурни по дискусия на фронта за коя страна поддържат, редакциите запалени, пиянките наевани през гащите. и повече никой да не пречи на нормалния българин да вкара едно кафе преди работа, преди да изкара надника и на стотиците нпо дето дават тон за песен на държавна софра.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как гледам има 3-4 дрогирани субекта, на които поне в момента не им пука че ще изчезнат преди да им е дошло времето. Абе ПсихясалиДжендъри на евтина дрога...
36
8
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Войната се решава така. Зелю на площада, народа го съди. В Ирак не народа съди Садам, а някакъв измислен съд, та се видя докъде я докараха днес иракчани- да гонят американската армия от страната си. Затова народът трябва да съди, не подставени лицща. И така ще се реши войната, друг начин няма.
35
5
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Кай каквото и да ви говори , знайте че Путин е за пре -биване.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев, решението трябва да дойде само от бойното поле, друг вариант няма. Примирие без пълното изтегляне на руската окупационна армия е само кратковременно отлагане на войната. Всеки нормален човек иска устойчив мир всеки турбо русофил като Радев иска победа на Русия замаскирана като временно примирие. Вече имаше 2 такива примирия от 1994 Будапеща и 2015 Минск и двете бяха грубо погазени от Русия. Трябва ли да има подобно трето примирие което отново ще бъде погазено от Русия?
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
залагам 50 кила руски рубли зе сле войната русия ще се разпеостре в естествените си граници 200 км около москва
32
7
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Абе тя Русия не говори сега за ядрена заплаха, но това го правят разни натовски генерали. Тогава кой се чувства несигурен? Явно швабите.
31
7
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Радев прогнозира ли, че тая сутрин рано рано сабахлян пуйтийн пръйднал , ке мой ли Радев да фане пръйднята на пуйтийн и да я анализира за външни белези...Ей много способен ей кокарджъ