Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
17
 
! Отговори
ОТ ИДИ .. ОТИ преди 3 месеца
ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА НАКОЯТО КИРО Й Е БИЛ ПРЕМИЕР А ФААТМАКО ПРЕЗИДЕНТ?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят! Пионери, пенсионери славен път ви чака, труден път! Комунисти, комсомолци, пионери и чавдарчета червени! Кръвта е червена а не зелена. То и затова Българското знаме има по средата зелен цвят! Белият свят е управлението. Зеления цвят е сърцето. Червеният цвят е кръвта. Канибалите - управляващите не могат да управляват без червена кръв и правят войни. Единствено Любовта със Зеленото Знаме в Сърцето на народа спира Войните!
65
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единственото за което съжалявам е че не ни делкат турци гърци и сърби , ами пак простити българи
64
1
 
13
 
! Отговори
Ивайло Вълчев преди 3 месеца
Кироооууу, как е аланглето...пардон алангрото? Ще има ли за Ленчето? Коласьооон алангрооо, Ленче ле!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред, каза Петков". Разбира се, мястото на герберската майка, ще бъде заето от ваша майка;))) СДС - Стани Да Седна! ;))) Структурата на дръжавата в момента е така, държавата се управлява от определени фамилии и приближените до тях фамилии и целите роди са на държавни постове на хранилката от най-високата до най-низовата част!
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киро ще вземе да ми се хареса. Кошера е разбутан и факта че ГЕРБ и ДПС подскачат така, означава едно единствено, случва се промяна, вече не могат да държат юздите. Понякога си мисля, че самата промяна няма как да се случи по лесният начин, ще боли, ще бъдем ощетени, ще трябва да се събудим и да усетим изтръпването, но в крайна сметка ще излезне нещо по-добро, па макар и изстрадано.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто Киро да не арестува пак Тиквата :)))
60
2
 
4
 
! Отговори
Киро Тъъъъпото преди 3 месеца
Навални е Бог, а аз съм негов пророк!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муаххааххаха...а бе сайта, защо изтрихте темата преди малко в която се казва че ЕС иска да кръсти сграда на името на Навални? Муахахахахаа...скaпaняците гледат от нас явно...ние започнахме с билбордове за Навални...
58
13
 
3
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 3 месеца
Бог да дава живот и здраве на г-н Петков и дано дълго управлява България, за да я ивади от РуZкото блато и да я нареди до развитите и демократични Европейскии държави!
57
0
 
9
 
! Отговори
шефа бил преди 3 месеца
Бил той шефа, а народа в канавките. ШЕФ е, защото сме овце и сме смачкати и с робска психика. Няма дърава в света, в която Киро ще изкара и 1 месец на висок пост след всички поразии, които направи. Дори племе в Африка не може да управлява. Бушмените ще му забучат главата на кол много бързо. Ама тука е България с робския народ, той затова е дошъл. Да ни доизтрепе и после в Канада на хубавото.
56
0
 
5
 
! Отговори
не разрахте ли преди 3 месеца
С Бай Гуню няма да се разберете никога.Но и изборите не са гаранция,защото за толкова време е научил прекрасно манипулациите.Разчитаме на божията намеса.Иначе...
55
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
коментар 53 се отнася за 40
54
0
 
8
 
! Отговори
Баце за Про100Киро преди 3 месеца
Ти го пуснеш под масата ,а то ти се качи на долната глава....
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОВЧЕДУШЕН НАРОД= СИЛНА МАФИЯ=МАФИОТИЗИРАНА ДЪРЖАВА!!! САМ САМИЧКИ СЕ ДОКАРАХТЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, НЕЩАСТНИЦИ!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени"............ Точно като кнституционите съдии и Десислава Атанасова.
51
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
до 41 Ку-Ку пий си навреме хаповете и си лягай
50
0
 
12
 
! Отговори
лъжливото Канадче преди 3 месеца
Иска 50% на 50% от държавата...и то с мемурандум !!!!!БЕЗОЧЛИВОнаглоТЪПОУМИЕдошло от Харвард !!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе ако зависеше само от Киро, нищо нямаше да се делка.. ама не му стигат депутатите за да управлява еднолично. Ще трябва да се спазари да даде нещо.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко ярки да са? Като теб, като кокорчо, като сапуна, като траверса-та?