Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Избори и да си ходят Киро и Асен
86
1
 
9
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 2 месеца
Моморандума за закриването на Бългрската държава ни е спуснат от Галя от посолството. както академик Денков каза българската икономика не е важна както и българите. Те само трябва да бъдат доени с високи сметки и данъци. Слва Украине!
85
3
 
12
 
! Отговори
ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО? преди 2 месеца
АМИ ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО ТРЯБВА ВСИЧКИ МИНИСТРИ ОТ ПП ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ С ТАКИВА ОТ ГЕРБ! И САМО НИКИ ДА ОСТАНЕ И ДА ПЪТУВА...
84
1
 
12
 
! Отговори
Коледа е преди 2 месеца
Киро раздава писма, написани на български! Хо хо хо, Весела Коледа! Само на Ленчето писмото на арабски! Ей, Кириле защо на мен си го написал ХО ХО ХО на арабски ? Да не ме водиш в Дубай ?!?! - Киро я погледнал и се засмял: Хаха, не бе просто след заседанието ще ми четеш на арабски - отзад напред!
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка и избори 2 в 1
82
1
 
11
 
! Отговори
Прожектор преди 2 месеца
Меморандум означава декларация.И престанете да се заигравате със стабилността на държавата. Народът очаква от вас реформиране на статуквото !
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха прочетох меморандума. Още в точка 1.3 "Механизъм на действие" е записано: "..съвместно от Мария Габриел и Николай Денков, като двамата сменят своите позиции огледално при всяка ротация, така че след 6 март 2024, Мария Габриел заема позицията на министър-председател, а Николай Денков заема позицията на заместник министър-председател и министър на външните работи. " Много му се пътува на Денкв, ама Бойко недава.
80
1
 
6
 
! Отговори
И ТЕ ТАКА... преди 2 месеца
СЛАВИ ТРИФОНОВ - ПРЕЗИДЕНТ, КИРО -ПРЕМИЕР, БАБИКЯН - МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА, НИКИ - ВЪНШЕН МИНИСТЪР, ЛЕНА - ПОДКРЕПА С ПАРАПЕТА...
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що се неомитате цялата пасмина неадекватници ?
78
2
 
8
 
! Отговори
ЛеНа преди 2 месеца
Лена вика Киро:Г-н. Петков, Г-н Петков, ехооооо, г-н. Петков, ааа г-н. Петков неее, г.н Петков, г-н. Петкоххх, г-н. Петкооооооххх.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 74 В миналия парламент Киро седи като министър председател и Костадинов излиза на трибуната и по едно време казва:."... говоря за тоя вдясно от мен на който трудно му се разбира какво иска да каже". Муахаххахаа...
76
1
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 2 месеца
Този сам не си вярва, тръгнал другите да убеждава, за какво става и за какво не става дума! Парапетнико, изчезни, заедно с кокорът,мравояда и останалата ви канадска банда!
75
1
 
8
 
! Отговори
да преди 2 месеца
бе и срещата с бай спас беше обсъждане на плетки
74
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
- Кириле, независими хора облечени в голяма власт - просто няма! Както няма парапет, който да бараш под полата на Лена...
73
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП-ДБ са единствените които искат нещо да се промени в тая държава. Всички други са или руски поддлоги и шпиони или мошеници и бандити маскирани като депутати.
72
1
 
15
 
! Отговори
::: преди 2 месеца
Е това *** с неадекватния си български ще ми дава акъл.Я върви на *****.
71
1
 
3
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
Да се надяваме, че натиска ще продължи. Хубаво е че вече проблемите почват да се назовават поименно. Сега разбираме защо КЗК спи, докато, търговци на дребно, телекоми и т.н. ни плюющят на голо.
70
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
не било за делкане а за какво сте там да гепите каквото можете оставка и новиизбори с нови лица вие не ставате гадни сте
69
0
 
4
 
! Отговори
Ивайло Вълчев преди 2 месеца
до 66 Яла на тати юнака вааа... ехееее...
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия ако пак влязат в парламента след изборите ЩЕ СЕ ГРЪМНА!