Скъпи Николай: Макрон поздрави Денков на български

В сряда Денков се срещна с Макрон в столицата на Франция
Обновена: 22 фев 2024 16:29 | 22 фев 2024 16:14, Нели Христова
66
Скъпи Николай: Макрон поздрави Денков на български

Президентът на Франция Еманюел Макрон благодари за визитата на премиера на България Николай Денков в Париж с пост във Facebook профила си, написан на български език.

"Скъпи Николай, благодаря Ви, че дойдохте в Париж и че поведохте тази смела борба за реформи и проевропейска политика за България и за Европа. Заедно ние ще продължим да вървим напред в името на европейската сигурност и отбрана и за нашия енергиен суверенитет, най-вече чрез ядрената енергия", гласи постът на Макрон.

В сряда Денков се срещна с Макрон в столицата на Франция. Двамата разговаряха в Елисейския дворец в рамките на еднодневната визита.

Сред темите бяха външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Пред президента на Франция Еманюел Макрон, Николай Денков заяви, че българското правителство и парламентарното мнозинство ще продължат да подкрепя Украйна и нейния народ, както чрез националните усилия, така и чрез международните форми на сътрудничество, структурите на ЕС и НАТО, толкова дълго, колкото е необходимо.

"Ето защо България е изпълнила целта от 2% БВП като разходи за отбрана и продължава да го прави укрепвайки собствените си способности. Ето защо България продължава да провежда национални реформи, за да увеличи инвестициите си", допълни Денков.

Той подчерта, че страната ни се подготвя за присъединяването към еврозоната на 1 януари 2025 година.

"След като се присъединим към Шенгенското пространство, ще направим всичко възможно, за да преодолеем и последните възражения на Австрия по отношението на сухопътните граници", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
Макарона поздравил на български Молеца. Голяма новина, голямо хубаво за БГ! Евроатлантиците се подмокриха от кеф. Пък мисирите да поровят още малко, може да намерят някое изсазване на Бай Дън за храбрия български народ:)
21
6
 
10
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
За едни е скъп за други изключително важен , а за българина академика е поредният провал на външни сили в опит да владеят държавата България и нас народа .
20
16
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Академик Денков е изключителен дипломат. Външната политика е в кръвта му. Щом дори накара Френския президент да проговори на Български език.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Драги ми Съсел :)))
18
12
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Външният вид има значение, а също и научните титли!!! Денков е перфектния външен министър!!! Но ГЕРБ от злоба и завист не могат да го преглътнат!
17
5
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Тия одят по света за държавни разноски само за да дават отчети какво правят, какво мислят, колко скъпа им е украйна или пък евроатлантизъм. Денков да покани макроня в София за да даде отчет на баш академика.
16
0
 
5
 
! Отговори
Кокала преди 2 месеца
бългЪрски можИ да, бългЪрски...
15
8
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Българите се възхищават на просташкото поведение на Боко, но в ЕС такива ги игнорират. Денков стои добре като политик, високо образован учен и навън имат респект към научните титли!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бриджит отече, Макрон си е харесал Денков. Няма лошо, като се обичат да се вземат.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕпремиера, НЕАКАдемик, прилича на един тип насекомо. Във всяка една тоалетна, кеенеефф има обикновено по едно такова дето ходи по иззпражжненията. Може да е муха, може ***, може бръмбар. Ако не го СМАЧКАШ навреме, то става по-нахално и вече почва да се показва и по светло, да се опитва да те доближи с ла..няните си крачета....почва да се мисли за значимо..
12
6
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
А Борисов мязаше на тлъст *** ориенталец. Европеъците усещат интелигентните хора с висока култура на поведение. Има си етикет на общуване на високо ниво, което Борисов така и не можа да усвои, остана си Бай Га.ьо докрай.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Французите са най-големите ЛИЦЕМЕРИ ! Сега във Франция национални имена станаха Ибрахим вместо Ив, Шабан вместо Шарл, цветът на кожата на французите вече е черна, "французойките" вече не само, че не носят мини-джипи, ами и си крият лицето с "чаршафи" които увиват по главите си, а Ален Делон се двоумял между Али Демир и Али Домус защото чувал, че в България имало някакъв Домусчиев....
10
15
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Денков е интелигентен, културен, компетентен и емоционално уравновесен политик от европейски тип! И външно прилича на европеец, светъл със сини очи!
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето виждате ли, като сте безгръбначни, ***, мънкате, слушката и го ближете ще ви поздравят и вас на български. Може и една п..ка да ви теглят, да ви стане още по-хубаво. Браво, професор-академик. Може би единствения в света станал за толкова кратък период и то по време когато той си дава отличията
8
7
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
По наведена слуга, България никога не е имала за премиер министър... ===)))
7
7
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
ГЕРБ се пукат от Завист и Яд!!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макрон с Гугъл преводача е превел, обаче нашите джурналистки пак са се изджуркали. Толкоз неграмотни не знаят да пуснат на спел чек, като не зная бългЪрски?!!!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''бългърски''... дъно. Уволнете писача незабавно.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а, бе нашият език не се ли нарича "БЪЛГАРСКИ" ?!
3
3
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
П уз кам сълза. Има един малък проблем : алфи няма да пътува, освен ако не работи кондуктор в БДЖ. Не е пон- ценен от Сглобката.