Главчев участва в празника на манастира „Св. Георги Зограф“

Той прочете молитвата „Символ на вярата”
11 май 2024 12:49, Елка Василева
16
Главчев участва в празника на  манастира „Св. Георги Зограф“
Снимка: МС

Министър-председателят Димитър Главчев и българската делегация участваха в празника на манастира „Св. Георги Зограф“, който се намира в Света гора, съобщи пресцентърът на МС.

На службата присъстваха няколкостотин поклонници от Гърция, България, Северна Македония, Сърбия, Румъния и др.

По традиция тя започна снощи след залез слънце и продължи през цялата нощ, като завърши с едночасово литийно шествие сутринта, за което бе изнесена Аравийската чудотворна икона на Св. Георги. По време на отслужването на Светата молитва министър-председателят Главчев прочете молитвата „Символ на вярата”.

Премиерът Главчев благодари от името на цялата българска делегация за поканата да присъстват на празника. „Най-важни са смирението и търпението. Благодаря за посрещането, чувстваме се особено тук. Благодарим Ви за усилията, които полагате за това свято място и за запазването и развитието на православието и българската история и традиции“, заяви Главчев.  Министър-председателят Главчев увери, че българската държава ще продължи да помага за поддържането на манастира и земите му.

Българската делегация посети и библиотеката на манастира, където  се запозна с богатата му история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Алоооу,СалмонЕЛКЕ! преди 1 седмица
Запри се малко! Стана ти жълтокафяв езика да облизваш старателно и сервилно отходната тръба на Главчооглу! По-наведена си и от Кукунелка! Що за гербера3тка п0дл0га точно си ти,списвачке?!? Колко хиляди пъти трябва да напишеш "министър-председател" в три изречения... Оля се с тая жълтокафява евроатлантическа ценност около устата! Той Толупа с право ви нарече булю-булю-булю-булю - ми$$ирченца :) :) :)Какво ли не прави един джурнали33т за 100 гривни! :) :) :)
13
2
 
0
 
! Отговори
Кастриран стършел преди 1 седмица
Турците не са ли *** бутнали този манастир бря? Нали навремето турчолляците са потурчили всичкото булгари, а тези де не искали да бъдат потурчени ги заклали, и разрушили всияки манастири и църкви? Нещо много се обърках с това ковто виждам и това което ни казва официалната ни история. Май по свободно съчиняване на история само македонците ни бият.
12
1
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Интересна раута, главурдата, кат дрът комунист, не е ли атеист... Или сега е пръв юрохатлантист... ===)))
11
1
 
8
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 1 седмица
Мръсната празна глава! Главчев
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тиквата возеше футболисти с правителствения самолет,кючекини и мис Бикини..
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато ни си приеме със закон,че изборите са легитимни при гласували 50% плюс 1 глас от ВСИЧКИ имащи право на глас,не гласувам.Но пасаран,Не прохонже...
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вижте каква сурдулица е повел тоя Главанак.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя що не стана калугер като толкова го влече по манастири , а стана .... и аз не знам що стана , защото за нищо не става .
6
0
 
9
 
! Отговори
И Главчо преди 1 седмица
Като ментора си Боко.Дамо църкви и манастири.
5
2
 
8
 
! Отговори
Не ГЛАСУВАЙТЕ! преди 1 седмица
Главчо голямата Тиква е пример за повръщане! Както е и с неговия патрон Буцан,който за да спаси кожата се люби с тези,които го вкараха в ареста! Простака Киро е същата боза,пристана на тези,които щеше да ги вкарва в затвора! Днес слушам Копейката Костадинов,че е готов на брак с всички без ДПС! Ееее за какъв морал в политиката говорим! Морал няма и ви призовавам НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! С вашия глас им давате по 12 лв.дотацийка,те не заслужават и лев!!!
4
4
 
5
 
! Отговори
Не ГЛАСУВАЙТЕ! преди 1 седмица
Бойко Мъдурков Толупов заклеймяваше хората на Киро,че се възползват от властта и пътуват по света безплатно! Аз питам Главанаков издигнат с помощта на Буцан Мародера с кво е по различен от ,,булките" на Пеевски? Ами да,що да пътуват чуждите безплатно,докато може да са нашите! Българи, НЕ гласувайте! Спестете си тези 12 лв с вашия глас,които отиват за избраната партия! Тези пари ги дайте на болни дечица,а не събирайте капачки за тях!!!!!
3
7
 
1
 
! Отговори
Петко преди 1 седмица
Кво става провинциалистите? Дрънчи ли ви главата на кухо? Я кажете много ли мразите софиянците със скъпите коли и огромните апартаменти за десетки и стотици милиони?
2
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 1 седмица
А този започна да става по нагъл и мразен дори и от академика !!!!
1
2
 
11
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 седмица
този главчо няма ли друга работа, цяла българия се тресе от проблеми ами тръгнал по манастири