Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

Кабинетът работил за минимизиране на корупцията
180
Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

"Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети", заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Още по темата
"Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър", попита Денков.

"Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца", отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

"На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни", каза той.

"Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от "Възраждане" Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Сини бакуци преди 1 месец
7 лв са краставиците бе, 2.80 бензина, с 10% операторите вдигат таксите - това е истинската оценка за управлението ви. Разглабяйте се и си заминавайте по селата да копате с мотиките, че за друго не ставате. Тия краставици трябва да минат на 2 лв. Това само с копане става а не с плямпане.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков ама айде ходи си бе непрокопсанико!
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момчета,дето клечите по форумите,трябва да знаете,че тези бандюги,окопали се във властта могат да се премахнат САМО,ако ги премахнете насилствено!!!Иначе ще си дрънкате ,а те ще си се възпроизвеждат до Трето Пришествие!Ама заедо с тях трябва да премахнете всички чужди банди(сополства,НПО-та и тем подобни),които ви ги назначават на шоута,наречени "избори"!А мове би ви харесва така?!
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам кой от двамата ББ или ЦЦ е виновен или дали и двамата са виновни за това, което се случи в България през последното десетилетие.
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист, Нищо не пречи отново да го направят, но нека на изборите се реши каква коалиция да съставят. Сега поне се говори и дискутира в парламента, преди дори не се говореше, никой не знаеше какво се случва, диктатора ББ и ЦЦ си управляваха сами!
149
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Добре започнаха ПП,арестуваха корумпираните мутри и щяха да продължат да правят реформи в името на народа,но янките ги спряха,явно и за тях са неудобни.После всички знаем какво стана.Жалко за усилията и за нашата мила Родина...
148
2
 
8
 
! Отговори
Цон Кай Хой преди 1 месец
как ще довършиш нещо, което не си започнал?!?
147
0
 
9
 
! Отговори
Интересно... преди 1 месец
... защо тия аматьори наричат назначаването на Сарафов за ГП и пълненето на конституцията с двойни граждани "съдебна реформа"?
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сглобката сами си я направиха, никой не ги е нагласял, всичко се въртеше и върти около спасяването на кожата на Бойко, включително и сглобката, този човек е готов да обърне държавата с краката нагоре, да играят циркове, да умират хора, но никога да не напусне властта и кражбите, вкопчил се е като параззит във властта.
145
0
 
9
 
! Отговори
Абсолютно неграмотни преди 1 месец
На снмката двама неграмотници: Денков, който подарява меча на Хан Кубрат - той не знае ли, че Стара велика България е разрушена от хазарите, които са предците на съвременните украински евреи. Какв казва Д с подаръка си? Тук е бла България, искаме си тези земи!!!; Мара министерка? показва сърчице на колене по време на пресконференция с египетския външен министър. Какво означава това сърчице - "елате хиляди мюсюлмански инасилвачи"! Маро, затова ли подписа споразумението с Австрия?
144
1
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Вие не сте започнала "съдебна реформа" ,а реформа по "модела на Христо Иванов" за "узаконяване на незаконни действия"..,които преди това се практикуваха от неговите сподвижници от ГЕРБ/ДПС и компания ,без да са законово регламентирани.От тази "съдебна реформа" се нанасят само вреди на българското общество.По- добре "правителството да падне" ,за да изчезнат от НС едни ,чрез специализирани заведения ,а други "демократи" пълни падения като Христо Иванов ,Атанас Атанасов няма да "видят" повече НС
143
1
 
10
 
! Отговори
Ак. Дървен Философ преди 1 месец
Хващай си денковете и си заминавай - не искаме реформи на розовите тениски и НПО-та в училище!!!
142
0
 
6
 
! Отговори
простата истина преди 1 месец
Имаме огромна и належаща нужда от реформа в съдебната система ама не от нови закони-старите са добри но просто не се прилагат.Имаме нужда от безпристрастни и морални съдии-ама това няма да стане с нови закони.Хванатия с подкуп е проблем но по големия проблем е всичко около нотариуса пепи еврото гешев сарафов и другите-там е главното зло.
141
0
 
5
 
! Отговори
ТОВА преди 1 месец
не е рефрма в съдебната система. Да си назначиш Боби Сарафов за прокурор и да претендираш за реформа е цинизъм.
140
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бързайте с реформата, мишоци, че Русия напредва по всички фронтова в Украйна.
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да падне правителството!
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се нарича съдебна , а провосъдна реформа, неграмотнико ! Как може да има най-високата титла този игнорант ? Как можахме да допуснем тези ментета да ни управляват, че и в гнусна сглобка ?
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинявай, но с какво се различава вашето правителство от Путин!? Сами се избрахте, сами решихте как ще властвате, а сега и сами си определяте да сте вечни във властта! Никой не ви иска! До толкова отвратихте хората от вас!
136
1
 
15
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
ДЯНКОВ,ТИ И ТВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО РАБОТИТЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ САМО НЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ.ОМИТАИТЕ СЕ ,ЧАКА ВИ ВЪЗНЕЗДИЕ.
135
1
 
11
 
! Отговори
! преди 1 месец
Заради уйдурма съдебна реформа НЯМА причина да държим сглобкаждийско, небългарско, едва с 10 процента представителност, и мярионетгно правителство! МАЛШ ОТ ВЛАСТТА!!!