Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

Кабинетът работил за минимизиране на корупцията
180
Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

"Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети", заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Още по темата
"Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър", попита Денков.

"Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца", отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

"На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни", каза той.

"Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от "Възраждане" Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
32
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 2 месеца
по нищожен премиер не сме имали. Той трябвало да е външен министър, защото обичал да пътува - толко жалко падение на политик и политици в Бъгария не е имало никога. Било е всичко, ама такова продажно алабалистично мафиотско-антимафиотско сглобено правителство НЕ Е ИМАЛО! Вън *** долни!
73
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков , събаряйте Шипка , все още има време
72
1
 
25
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 месеца
КАКВА СЪДЕБНА РЕФОРМА БИ, АЛАБАЛИСТИ - ВИДЯХМЕ ВИ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА, ВИДЯХМЕ И МРАВОЯДА НА КОЛЕНЦЕ НА ПЕЕФСКИ. НИЩОЖНИ И НЕКАДЪРНИ СТЕ. СМЕНИХТЕ ГЕШО СЪС САРАФА И ТОЛКОВА. БЛЕД ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН ОПИТ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И НИЩО ПОВЕЧЕ! ЖАЛКИ СТЕ ОТ ДБ И ОТ ПП, ЖАЛКИ!
71
1
 
20
 
! Отговори
Лъжци преди 2 месеца
В документа на Баварското правителство пише ДЕПОРТИРАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ в България. Тези вече явно ни смята за страна не от 3, а от н-тия свят. Никой за нищо не ни брои, нито на запад, нито на изток. Предателите не ги обичат никъде
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Забелязвате ли , че само политиците на високите нива говорят за корупция и се борят с нея от поне 30 години , голяма борба пада .
69
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Премиер , благодаря на Вас и на финасовия министър , че вдигнахте всички цени и обрахте всичко от българите , само така могат да са еврпопейци . Благодаря , че след като ни взехте всичко ни оставихте МАТРЕНИЦИТЕ ,Честита Баба Марта ! Много благодаря , че не премахвате все още националния празник 3 ти Март , може би не ви останало време да го махнете , но тази година поне ни го оставихте , благодаря ви от сърце !
68
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Вие така или иначе няма да я довършите. Затова най-добре да си ходите, докато не сте направили още поразии на страната.
67
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
До оставката... Браво бре! Знаеш как се изчислява период от - до :))))))))))
66
1
 
9
 
! Отговори
оставката преди 2 месеца
трябва да бъде депозирана на 05.03.24, а не на 06.03. На 06.03 той встъпва в следвнащия месец
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЗАБЛУДЕНИ МУЛЕТАТА "НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ"!!!...
64
1
 
21
 
! Отговори
Божееее! преди 2 месеца
Кабинета бил работил за понижаване на корупцията... та вие самите сте на тия постове, благодарения на корупцията! Ако ще се борите с корупцията фърляйте оставката най-напред. Той отишъл там като марионетка корумпирана, предателска, смачкана, а се борил корупцията моля ти се!? А защо тая борба по нищо не личи, се питам аз?
63
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Ами вие не сте започвали съдебна реформа а само правите шоу.
62
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахаааа, Габриев я боли yтkaтa за съдебната реформа. Юни месец се връща в Европарламента :))))))))))))))))))))))))))))))) Денков ще ходи да вари сaпyни.
61
9
 
4
 
! Отговори
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА преди 2 месеца
....Е ПЪЛНА С РУСКИ ИБРИЦИ И ДОНОСНИЦИ НА КГБ/ ДС/ БКП------ВЪН!!!!!
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тогава си опичайте акъла и приемете волята на изборите е казано коя партия колко министри требе да има... Нахалници ПП ДБ...
59
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
По-добре и да не я правите вие. Щото всичката ви работа е един голям провал.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ъ, ко, риформата!? Ква риформа?
57
1
 
9
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 месеца
Нямало да довършат съдебната платформа! А някой замисля ли се дали тази съдебна реформа е необходима на "непартньора" в "некоалицията" - ГЕРБ?
56
9
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
Ако Путин плаща на войниците си с тапети- рубли, запада ще плаща с долари и Евро на воюващите в Украйна!
55
0
 
10
 
! Отговори
ник преди 2 месеца
На който ме пука за правителството и съдебната реформа , не се натиска да е външен министър като няма капацитет и разбирателство за това и не пише менмурандум...