Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството

Днес е ден за единение, каза президентът
520
Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев благодари на събралите се българи на връх Шипка за тържествата по повод 3 март.

„Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на националния ни празник. Тук, на увенчания с вечна слава връх, подвидът на нашите опълченци застанали рамо до рамо с войните от армията на руския император отвори пътя за свободата на България и тук пред очите на целия свят с камък и кръв беше предначертано нашето бъдеще“, каза президентът.

Още по темата

„Днес сме тук, за да заявим, че трети март не ознаменува само победата на бойното поле и не е само датата на един договор, а 3 март излиза извън далеч рамките  на коректните събития и е много повече от един исторически триумф. Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идел за свободна и обединена европейска България, 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък и заради това не помним година, в която подножието на този връх да не се е изпълнило с много признателни хора“,посочи Радев.

„Днес е ден за национално единение, но и тази година няма да скрием е по - различна от другите и заради това съм тук, за да ви благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството. Светлината на чистите ви помисли разпръсна лепкавата политическа мъгла. Проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на 3 март не от съвест и уважение към нашата история, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност. Няма да предадем заветите на своите предци и ще продължим да отстояваме суверенитетът и достойнството на нашето отечество“, обърна се президентът към множеството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: шипкаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България никога не е имало руски военни бази и руски войници.
268
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е окупирана държава.
267
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко ще си дойде на мястото когато братушките отново влязат с танковете през Дунава както 1944г, въпреки че тогава не е имало никакви танкове, и Народен съд, и Белене, и всичко както си му е редът, и американските окупатори ще бъдат зачистени.
266
1
 
3
 
! Отговори
до 309 преди 2 месеца
Това в Историческият факултет ли ти преподават?
265
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Майор Горталов-руски офицер свързан с Плевенската епопея.Вдигнат във въздуха нанизан на турските щикове.Те са хиляди знайни и незнайни ,на които дължим свободата и запазване на православието.Пазете старите книги за поколенията,съхранявайте всичко от миналото,защото подменят историята ни.
264
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 310...Това е русофилска. манипулация я Историята...Друго езични етноси е имало и в Руската армия.Да не ги изброявам.Трсдиция е било в империите да се подвизават заслужили и доказали се военно началници от различни етноси.Тива не слага според Вас русофилите равенство.Че Еди си кой воюва , срещу Еди си кой.Що в руската армия има генерал грузинец.Грузия ли воюва?Елементарни манипулации и лъжи.
263
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилите продължават да повтарят заучените русофилски трикове....,,България днес"...Драги русофили...България днес е едно България вчера или по време войната на Русия срещу Османската империя е друго....Тогава Русия е скрила документите при подписване на Сан Стефано Скрила е и Райхщатскито споразумение.Крила го е .Случайно българското военно разузнаване открадва Като пленява влакът превозващ тия важни за страната ни документи Тръгнали за унищожение.Защи крият нещо??..Отговора:.Престъпник крие.
262
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко, НАТО няма да загуби в Украйна, и ЕС няма да се разпадне.
261
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без ресурсите на Русия Европа е обречена да влачи жалко съществуване. Европа трябва да намери окончателно решение на въпроса с Русия. Русия трябва да бъде унищожена като държава и разчленена на малки демократични държави които да живеят по правилата на демокрацията и цивилизования запад и да снабдяват Европейската цивилозация с евтини ресурси с които да развива технологиите си.
260
9
 
13
 
! Отговори
Тъй, де! преди 2 месеца
На 3 март 1878 г. две империи се разбрали коя от тях ще контролира българите. Една отстъпила робското племе в полза на другата. Тя пък обещала след 2 години да си изтегли окупационните войски, намерение което не смятала изобщо да изпълни. Но няколко месеца по-късно в Берлин й наредили да се омита след 9 месеца!
259
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Загубата на НАТО в Украйна ще бъде трагична за ЕС. ЕС няма да оцелее. За САЩ ще бъде като в Афганистан, ще се измъкнат с одраскан имидж и толкова, нищо няма да загубят.
258
11
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Аре копейки видяхме ви пак колко сте малко:):):)Лятото пак ше ви преброиме на Бузлуджа:):):)
257
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България днес е отвлечена колониална държава без собствен суверенитет и национална сигурност. Няма го основният стълб на нацията, а именно национална идентичност на всички граждани на държавата. Нямаме военен, енергиен, икономически, образователен суверенитет, нямаме си вече нищо! Съществуваме като държава по исторически спомени. Младите нямат никакви спомени, идеали и цели извън личната реализация.
256
9
 
13
 
! Отговори
Думи на Л.Каравелов преди 2 месеца
"Най-после, българинът са бори за своето съществование, за своята свобода, за своето име и за своята народност; а неговите русски братия му казват, че български народ не съществува и че думата България е само географическо понятие!"
255
12
 
9
 
! Отговори
Думи на Хр.Ботев преди 2 месеца
"А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."
254
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кадет е мутрата къде са, Киро и Кокорчо що ги няма на Шипка страхуват се от народната любов ли
253
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин ни открадна 3 март.
252
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трети март е най-отровният мит в главите на българите вече почти век и половина. Предварителен договор обречен на преразглеждане, тотална фикция и най-вече прах в очите на наивните българи, на слепите по отношение ум, разум и национално достойнство! Неслучайно екзарх Антим се обръща към княз Дондуков през 1979 г. с думите - Вие хубаво ни освободихте от турците, ама сега кой ще ни освободи от вас? Васил Левски има велико прозрение - Който ще ни освободи той ще ни и пороби!
251
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия се е опитала да влезе я Истанбул, но Англия е пратила флотилия към пролива, хайде стига с едноплоскостно четене на историята!
250
8
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Айде не бате дай някой лев за Украйна нали тук е НАТО и ЕС от посолството казаха, че си длъжен да даваш на мене