Денков и Габриел рамо до рамо на церемонията по издигането на националното знаме

В София започнаха официалните чествания на 3 март
Обновена: 3 мар 2024 11:47 | 3 мар 2024 11:30, Камелия Цветанова
151

Снимка: БГНЕС

С тържествена церемония по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в столицата започват официалните чествания на Трети март.
На площада рамо до рамо застанаха премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

На церемонията присъстваха министри, кметът на София Васил Терзиев, бившият премиера Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици, общественици и десетки граждани, дошли да отдадат почит на загиналите за свободата на България.

20 артилерийски салюта проехтяха, докато звучеше националния химн и беше издигнато националното знаме

Премиерът, вицепремиерът и кметът на столицата положиха венец пред Паметника на Незнайния воин и отдадоха почит на загиналите за свободата на България.

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: ГабриелДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как ви се харесва смяната на режима, от турско към руско и сега американско не виждам за ква свобода иде реч, при преминаването от турко към руско е имало повече официални жертви, а сега ни варят като жаба и работим за тая хубава идея "демокрация", която при нас и един ден не е съществувала.
108
0
 
3
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 месец
Дяволите се крият зад Авмона...та и тия
107
0
 
10
 
! Отговори
ужас преди 1 месец
Е, нали тези и останалите *** искаха да премахнат 3- ти март, Освобождението на България като Национален празник?!!! Къде са патриотите и националистите,къде е демокрацията и обществото. Тия двамата национални предатели трябва да бъдат обесени там, не да оскверняват свещената памет на българските герои, каквито няма да се родят днес. Добре, че поне свинята пеефски не се изтъпанчи и тя, там, спрягана от медиите за новия спасител
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези НЕ СА български политици.
105
0
 
12
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Само аз ли не препознавам тия политици за български и за мен те дори са АНТИ-БЪЛГАРИ с евроатлантическата си политика загробваща България, карайки я да изчезва. Да не говорим за разпада и руините по градовете. Празните села, пълните болници, но не достатъчния персонал с оглед на смешните заплати и укаяни условия на труд. Само аз ли мисля, че тия работят против Силна България ?
104
0
 
12
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Нали тия умници не признаваха празника какво правят на тържествата???
103
3
 
18
 
! Отговори
Руското знаме преди 1 месец
Руско знаме трябва да има на всяка българска къща, над всеки дом. Нека се знае, че българският народ е признателен към Русия затова, че ни освободи.
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези, които искаха да забранят Трети Март са рамо до рамо.
101
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Е, как да са, прегърнати ли ***, Хубавелке?
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да благодарим за информацията на поста на Last Roman "Византия е била щитът на Европа на исток срещу исляма..."
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Империята е обречена. Кръстоносците от Първиа кръстоносен поход през 1099г. ще превземат Йерусалим и ще реанимират ИРИ за още 100 години, но като цяло войната с исляма е обречена.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващата решителна битка на Империята срещу исляма (Селджукския Султанат) е при Мацинкерт. На 26 август 1071г. воден от Роман IV Диоген армия е разгромена от селджуците на Алп Арслан. В резултат следва гражданска война, загуба на Антиохия, Едеса, Анатолия, Мала Азия е залята от селджукските турци. Хилядолетната Империя де факто губи статуса си на велика сила. ИРИ вече не е "Щита на Европа",а по-скоро "Тъпана на Исляма".
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде, където мюзюлманските войски стъпват, следва масово приобщаване към новата вяра - исляма.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 25 октомври 732г. в Мусе, до стария римски път от Поатие за Тур (средата на днешна Франция), франкската армия, водена от майордома на кралства Нойстрия и Австразия Карл Мартел и от херцога на Аквитания Йод, след седемдневни сблъсаци разбива берберските отряди, начело с най-висшия военен съновник на Испания, емирът Абд ар-Рахман. За по-малко от един век бедуините създават империя, която се простира от Индия до Атлантическия океан, каквато светът не е виждал до тогава.
95
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските флагове в България, нямат нищо общо с любов към Русия ... видимо простичките селяни с анцузи, развяващи руски знамена, виждат в това форма на протест срещу нерадостната си съдба. Те не знаят, че чекистите, (чиито наследник е путин), всъщност убиха царя който ни освободи, те просто търсят виновник за това, че са бедни. За това развяват руските знамена, а не защото обичат Русия. А при копейките е просто бизнес.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За свалянето на втората блокада на Константинопол 717-718г. - "Щита на Европа" се оказал недостатъчен та се наложило употребата на българския меч.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 711г. арабските армии вече са прегазили северна Африка чак до Атлантическия океан. Оттам те се насочват на север, преминават през Гибралтарския пролив и завладяват Испания. Поражда се страх, че мюзюлманите могат да покорят цяла християнска Европа.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 674г. арабите на Муавиа I започват първата обсада на Константинопол. Настъпващата зима ще ги принуди да се оттеглят, а изобретяването на гръцкия огън и прилагането му от флотата ше свали морската блокада през 677г.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-значителната в цялата история на ИРИ и съшевременно най- значителната за бъдещето на исляма битка се води край Ямук. (ИРИ 100-200 000 срещу 24-40 000 Халифат) Сраженията започват на 15 август 636г. и завършват на 20 август с катастрофа за Империята - освен 70-120 000 убити, загубени са Сирия и Палестина. През 642г. Египет бива откъснат от Источната Римска Империя, а персийските войски са смазани в край Кадисия през 637г. и Нефавент в 642г.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тази тема ме насочи поста на Last Roman "Византия е била щитът на Европа на исток срещу исляма..." Лично за мен Источната Римска Империя губи всички решителни битки с исляма от негпвптп зараждане, до падането на Константинопол през 1453г.