Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко ще я оплеска така.Българите са основно русофили,а русофобите се имат за елит и никога няма да приемат "мутра от банкя" та ако ще да цуне на Зеленски..... по телевизията.
147
2
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 2 месеца
Русофилите да се пръскат от яд :)
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквата стана абсолютен фашист,не те ли е срам бе?
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото крадете заедно с укрофашистката хунта,крадете от българскив народ и от еврофондовете и си делите далаверата с фашагите
144
1
 
8
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 месеца
Боцка остарява, изглупява и почва да не са усеща кви ги ръси;))) Един ден, требе се напрай ревизия, да видим кво сме пратили;))) БТР-ите определено са димка за пред електората;)))
143
1
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Няма по -долен нечовек от този Сикаджия!
142
0
 
7
 
! Отговори
Само да уточня: преди 2 месеца
До Прав е Буцан=== В изброената от Вас група е редно да прибавим и лъжкинята нинова,която изпрати хиляди тонове боеприпаси за укрофашистите!!! Всичките тези мизерници и другите около тях да врат в деветия кръг на Дантевия ад!!!
141
1
 
6
 
! Отговори
Бою Танкиста преди 2 месеца
"Пратихме танкове на Украйна" - и като се събуди, гъzъ му засмукал чаршафа
140
2
 
8
 
! Отговори
Да попитам: преди 2 месеца
За кой силен парламент говори този неадекватник,след като БЪЛГАРСКИЯТ е с едва 7% подкрепа?! А за подкрепата за укра е прав. В стремежа си да се докарват и подмазват на господарите си безродниците от сатанинската сглобка без капка срам и грях унищожават НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ни! Да бъдат проклети навеки!!!
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Опаааа, танкове казваш Боце и оръдия? Кой прие това решение или пак се изфъргаш като че...я на мокър песък?Да докладва в НС Денков в оставка иначе за сетен път хващаме Боце в грозна лъжа и то пред международен форум.
138
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти винаги правиш това,което ти кажат началниците.Така че,не се бий в гърдите,че си проявил самоинициатива за каквото и да било.
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да тикво проста,в тая гадна война от простотия и по нареждане на посолството предадохте националните интереси на България,затвора ви чака фашистки мутри
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно е,но то е защото по-богатите държави са по-умни.И за всички тези престъпления,които извърши нацистката ви шайка ще бъдете съдени един ден,родоотстъпници.
135
0
 
6
 
! Отговори
ГОСТ преди 2 месеца
Направи много , за да умират повече украинци и руснаци и да печели пари от това.
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
142 не пичаго, *** като теб са
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно за тия неща дето е направила България в тази гадна война трябва да бъдете съдени и в затвора. Тик во !
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се префразира по-скоро като: "В тази гадна война България направи всичко което поиска посолството на САЩ, че даже и се попрестара!"
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави - те това е йовча мисла!!!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
всеки който е на страната на най-голямото зло в ссвета , ще бъде наказан...тежко и горко ни . Шепа алчни слабоумници ни продадоха и всички ние ще платим жестоко за това
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 13г. , Баце показа , колко си държи на Путин . Народа пак ще го подкрепи , и той пак ще посети Путин , и не с едно а с две кучета , за подарък !