Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре им го казва на аФстрейскире фашитa, аншлус с Гитлера днес с Путлера!
127
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
финансов одит на ек за ваксините и траншовете за украина кои получава комисионнии къде ги крие
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баце : Най-важното си остава :В България ще имаТЕ целогодишно банани , и от мене пак ще ДАМ , по 50 лева на калпак !
125
9
 
17
 
! Отговори
Лойкоо много говориш преди 2 месеца
Лойко не говори от името на България ! Не се крий зад Народното събрание,а посочи поименно тези,които пратиха оръжие на Бандерите! Вие сте не повече от една дузина коп елдака! Няма заради вас всички да страдаме,когато Русия ви потърси отговорност!!!
124
2
 
9
 
! Отговори
Народен Представител преди 2 месеца
До кога ще търпим народе?!!!
123
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В тази гадна война България освен че ще даде много повече от по-богати държави, ще и плаща след като тя завърши много, много повече. Но какво ти пука на тебе?
122
0
 
6
 
! Отговори
Мутрите Работодатели преди 2 месеца
Тоест всички в България нарушават системно законите и правата на работещите бедни укриват данъци източват ДДС и си копуват скъпи имоти и коли с кражбата от народа!!!
121
2
 
6
 
! Отговори
Прав е Буцан преди 2 месеца
Наистина благодарение на Борисов,Петков,Тагарев, няколко хиляди руски момчета бяха избити или осъкатени. Пита се в задачата тези тримата дали ще живеят до дълбока старост? Най вероятно не и ще се поминат от ,,естествена" см.рт,почитани в историята ,като тримата българите изб.ли най много руси
120
1
 
5
 
! Отговори
Лош Матерял преди 2 месеца
129 Вместо това помогнаха на Зърнарската мафия да си купи по нов модел майбах или нов пикап от скъпите.На държавата не и пука за народа!
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БорисоффффффФ беше важно да помогнете на български бебета и дечица които се борят за живота си !Можеше да вдигнете и най ниските пенсии !!!!Но греховете са си ваши !Само не ми се хвали вие сте срам за бг.Какво ме интересуват мен чуждите държави ,вземете се в ръце ,толкова болни бебета и толкова нещастни родители има !
118
1
 
5
 
! Отговори
България е преди 2 месеца
ПОЗОР!
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До сега , убитите МИРНИ граждани в Йемен са 340 000 човешки живота ... И от ''кой'' ???
116
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Къде ги сметна тези 60 км от Букурещ до Дунав мост 2? По права линия е поне 230-240 км...
115
9
 
4
 
! Отговори
Кофти матерял преди 2 месеца
Рус0робите са ги правили зад руските паметници *** те от червената армия
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Искаме промяна... А вече 34г. , като бяхме слуги на ДРУГИ , защо България е на всички последни места в ЕС ?Защо се продаде цяла та държава , и станахме ли по-богати от тази продажба ?Тия ''песни'' кито ги пеете вече не вървят , защото и в другите държави от Източният блок които са членки на ЕС е имало комунизъм .Така че си ВИЖТЕ новите ''атлантици'' , и им пейте песните на тях !
113
11
 
1
 
! Отговори
ТУК НЕ Е преди 2 месеца
МОСКФА!
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен---113 Всичките войни , наричани - ''ОПЕРАЦИИ'' на НАТО /САЩ/ , са ''хуманни'' , а ракетите им са ''приятелски '' .Има разлика от тия , на Русия , налЕ !
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нямат нищо общо с нас нито украинците нито руснаците, единствено че говорят и пишат на нашия език с техен си диалект. В крайна сметка като сме направили достатъчно мисля стига толкова
110
8
 
6
 
! Отговори
КОПЕЙКИТЕ преди 2 месеца
НЕ СА БЪЛГАРИ.... ГЕНЕТИЧЕСКИ ДОКАЗАНО......
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намврил с какво да се хвали. След 30 г ще се молим на руснаците за гази и нефт,а те ще викат -искайте си от американците