Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?

Ще има ли преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ днес?
21 мар 2024 07:00, Александър Попов
197
Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали България върви към предсрочни избори. Въпросите около съставяне на кабинет продължават да "висят", а разделителните линии стават все повече.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – ПП-ДБ да поднесат извинение към Мария Габриел след изказаните по неин адрес обвинения, че е "нежното лице на мафията".

Още по темата
Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично, но по-скоро затвори вратата за дебати. Той се извини на жената Габриел, но не и на кандидата за премиер Габриел. По думите му тя не ставала за министър-председател.

Василев заяви, че те не са ставали от масата за преговори.

"ГЕРБ-СДС станаха от масата на преговорите. Имаше още 7 дни в рамките на мандата за преговори. Не разбрахме откъде дойде това бързане и тези крайни срокове при условие, че Конституцията даваше цяла седмица за преговори. Не можех да повярвам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него, обясни Василев.

По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод, каза Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изживяващия се като политически коментатор всезнайко упреква политици, че не заслужавали да бъдат на ръководни кадри. А кой разнасяше ковчези по улиците, използваше обиден език. Същия този Минчев, тогава надяващ се на министерско кресло. Сега си мисли, че с литературните си упражнения пак ще изплува. Късно е чадо, задуха вятъра на изборите и ти остава само красноречието.
75
0
 
19
 
! Отговори
Божил Божилов преди 2 месеца
Всички театрални трупи/ наричайки себе си партии/ които се опитват да ни баламосват, че вършат някаква работа за хората и спасяват държавата трябва да напуснат.
74
0
 
19
 
! Отговори
КОКО РОКО КО преди 2 месеца
Кокоряне,защо тъй жално,тъй милно гледаш? Да не е би Буцан да е зад гърбът ти? Защо не питаш Киро,след като е усетил дебелия,как е трошил чаши?! Велик е Буци,той такива ,,педалетки" като вас ги минава с 200! Ама как ви го подаде! Малко ви е! Прахте,прахте докато го избелихте и забелихте! Сега ви чакат родилни мъки! Ще усетите мъжката любов на Буци! А когато му падне пердето на всичко дето мърда не прощава ха ха хааааа....
73
12
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
ПП - ДБ са оърва оолитическа сила в България! Българите са против мафията ГЕРБ- ДПС и искат тя да бъде изритана от властта!
72
1
 
15
 
! Отговори
Малиии, мале... преди 2 месеца
"Ауу, ти знаеш ли, че имаш страшни очи?" - Стефан Данаилов във филма "Дами канят".
71
1
 
9
 
! Отговори
Маке преди 2 месеца
Ще е жалко ако сега се сдьрпат за пари и не изпратят матряло на фронта - байдьн заяви , че няма да праща американци но който иска може да прати свои войски
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Sic transit gloria mundi - с голяма уста и малко акъл и без подкрепата на мафиотите с милиардите, които да осигуряват безрезервна подкрепа на медиите, каквито и глупости да кажеш. Затова Асен се изпарява, докато Боко остава.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важни е Буци и Гуци да са отгоре.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубав ден!
67
1
 
10
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
ППДБ се готвят да сдават. Кокор харчи държавни пари да купува гласове. ПП се сдобиха с държавни имоти без наем. ДПС Прасето провежда кампания срещу Ристю Лодкаря. Отиваме на избори.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хаха ха- сега разбрах, че освен за Раша отпатуват и за Ботсвана- само един ли или на тълпи, защото пък едни мои приятели отпътуваха за раша с няколко самолета -едва са ги побрали - получили гражданство ще живеят в Иркутск, подарили им апартаменти, и о чудо първата им заплата била 380лв а те останали възхитени!
65
3
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Асенко с теб и буци смеХората гласуваха за евро атлантическите ценности и трябва да ги получат в пьлен размерБуци ще клекне и ще смени габриел с лорер
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам за Габриела, ама Асенчо що го изгонихте?!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Дечо",видял е мафията на два крака.
62
1
 
14
 
! Отговори
СУПЕР КИРО Е НОf преди 2 месеца
Днес Силвия Великова е застанала с голи гърдички да защитава ПП и ДБ по Хоризонт! Пени се по радиото за намагнитените Пеевски и Горанов! Ама как можело те да командват България! Тази продажна ,,журналистка" бих я попитал,къде беше до сега? Същата ,,врещялка" ще гледаме довечера по БТВ! Очилатата кобра Цветанка Ризова довечера ще донадгради,а в неделя дебелоду-пестата Лора ще довърши заклеймяването по заръка на едно посолство! Хааааа мани,мани тия раз по ре тини се продават за жълти стотинки,през
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На избори, след тия лъжи и уйдорми не ги искаме е те тия! Ицко да стяга лодката, олигархията да отваря торбите с пари окрадени от всички нас в едни смутни времена всички на мегдана на протести- няма знаение за кого и против кого а за пари, за много пари защото кокор направи за нула време 2021г 17.7%- та двойни дневни, а после на море в Гърция- идва лято- през седмицата на протести събота и неделя на море- така беше 2020г, така ще бъде и сега- например ще протестираме срещу Кире мумурандумъ!
60
6
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Ако има избори ще гласувам за ппИнтересно ми е до какво дьно могат да докарат матряла с герб и дпсВчера един приятел , отпатува от просперираща бьлгария за ботсвана
59
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
кокорчо и вещицата от запада :D НЕМА ДА Е ГОЛЕМА ЗАГУБА
58
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Това е съвременният Кашпировски . Който не е чувал за него - преди години лекуваше от екрана на телевизора всякакви болести чрез хипноза с поглед.
57
2
 
6
 
! Отговори
Промо преди 2 месеца
Няма как ,партията герб-дпс нямат достатъчно гласове