Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече

Времето изтича утре, втория мандат няма да го подкрепим, заяви той
Обновена: 21 мар 2024 09:52 | 21 мар 2024 09:49, Камелия Цветанова
403
Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че и днес дава време на ПП-ДБ да решат да подкрепят кабинета на Мария Габриел, а утре срокът изтича.

„И днес им даваме време да мислят и не внасяме точката за кабинет за гласуване в пленарна зала. Заявяваме категорично, че няма да подкрепим втория мандат”, заяви той.

По думите му от ПП-ДБ не искат правителство и смятат, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет с втория мандат, който ще отиде при тях.

"Партията е категорична, че това няма да се случи", отсече Борисов.

"Защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил", отговори той на въпроса дали от ГЕРБ са склонни да предложат друг премиер.

По думите му Асен Василев, който нарече Габриел красивото лице на мафията, благодарение на ГЕРБ е финансов министър.

"Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички, които го нападаха. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов.

"След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото МВФ в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците", разкритикува работата на Василев лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
3
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Нали ГЕРБ, ППДБ и другите от сглобката бяха на различни позиции. Сега защо са заедно в сглобката? Каква е далаверата? Всеки от тях е подвел тези които са гласували за него. За какво?
340
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сбръчкан от тежки полит решения
339
1
 
16
 
! Отговори
. преди 1 месец
Няма извинение за мафията!
338
3
 
8
 
! Отговори
ЦИРК 2.0 преди 1 месец
Предполагах, че ще има цирк преди да съставят новото-старо прарителство - Сглобка-2, но този път ме изненадаха. Сценаристите на Слави Трифинов ряпа да ядат. Сглобка ще има, а до тогава всеки може да се наслаждава на "безплатния" театър, който ще ни излезе твърде скъпо.
337
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Стигна се до задънена улица. Няма кой да застане начело на държавата.
336
5
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Борисов къде си тръгнал, напълно се обърка, на народа вече му писна, изчезни от всякъде, вече даваш заето.
335
7
 
14
 
! Отговори
Spomen преди 1 месец
Не сме забравили, как бойко борисов обиждаше Председателката на Народното събрание
334
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой си ти бе да даваш време и ултиматуми да не си избран от цяла България я марш
333
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам как една мутра вилнее с групировката си по всички медии защото не му се получиха играчките отново да заграби цялата власт ППДБ му сложиха прът в колелото и той затъна
332
2
 
9
 
! Отговори
В.Сидеров преди 1 месец
Извини се бе!! ИЗВИНИ СЕ!
331
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реформите неизбежно трябва да се направят с Борисов или без Борисов с Пеевски или без Пеевски защото в това което живеем не е държава нямаме съдебна система служби полиция а имаме Нотариуси джуджета и престъпниците не са в затвора
330
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължавайте да гледате сеир и да не гласувате. В същото време гответе децата си за емиграцията от тази държава, която самите вие съсипахте с бездействието си.
329
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво извинение??? Трябва да ти дадат едно дилдо в устата. Мутра скапана!
328
12
 
4
 
! Отговори
...! преди 1 месец
Па "Боко" бил, па "Тиква " бил..., а си ви лашка последните 20 години, и тепърва ще реват на умряло! Изключителен политик! Само с евтина помия не става , товарищи, иска се и малко акъл!
327
3
 
4
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 1 месец
БСП - ПРОМЯНА, ПРОМЯНА...!!......... ТОВА БЕШЕ СЛОГАНА НА АЛЕКСАНДЪР ЛИЛОВ КАТО ШЕВ НА БСП ПРЕЗ 90 ТЕ ГОДИНИ......... РОДНИНИ ОТ ЕДНА И СЪЩА ОКОЧИНА....
326
11
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 1 месец
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ! ПП-ДБ да правят коалиция с комунистите, ДПС или дори Възраждане, но никога повече Герб !
325
5
 
11
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
Какво каза Борисов? Той каза, че е видял Василев, като изключително умен и той сигурно е такъв. Другото, което каза Борисов, че е притеснен от МВФ и би искал Василев да остане финансов министър, защото, ако е правил еквилибристики само той може да се оправи. Възможно е Василев да е финансов виртуоз и добре да маневрира, и ако това е допустимо какво лошо. Той е първият, който направи нещо за пенсионерите, а не да се оправдава, че няма пари. Много го критикуват и обвиняват, ама нито един капацитет
324
7
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
...Бойко, кой те е карал да си даваш доверието на обикновен ***? Всички знаехме че е "измамник", но ..."интелигентен измамник"! Ясно беше, че от него можеш да очакваш само *** номера! По-скоро май, искаше цяла България.да види Радев кого ни е натресъл, ама те пак се увъртат около него, за една ..."аллабала" с машинките!
323
3
 
15
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 1 месец
Не може да настоява още след изборите,че само с ПП+ДБ ще управлява,при все че ги ругаешу непрекъснато,и да продължава да изисква от тях да се извиняват.Има достатъчно партии в НС-нали е голям държавник,да се договаря с тях,какъв му е проблема?Защо неговото поведение не се коментира,а всички са рипнали срещу ПП+ДБ?ББ е най-гоямато зло в новата ни история-един диктатор,довел д-вата до най-мизерната в ЕС със 800000хил.по-малко.Защо толкова бързо се забравят щетите,нанесени върху нас?
322
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До свободен.323..!!. влизай в казана, хибрид..с всички други с твойте гени