Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече

Времето изтича утре, втория мандат няма да го подкрепим, заяви той
Обновена: 21 мар 2024 09:52 | 21 мар 2024 09:49, Камелия Цветанова
403
Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че и днес дава време на ПП-ДБ да решат да подкрепят кабинета на Мария Габриел, а утре срокът изтича.

„И днес им даваме време да мислят и не внасяме точката за кабинет за гласуване в пленарна зала. Заявяваме категорично, че няма да подкрепим втория мандат”, заяви той.

По думите му от ПП-ДБ не искат правителство и смятат, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет с втория мандат, който ще отиде при тях.

"Партията е категорична, че това няма да се случи", отсече Борисов.

"Защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил", отговори той на въпроса дали от ГЕРБ са склонни да предложат друг премиер.

По думите му Асен Василев, който нарече Габриел красивото лице на мафията, благодарение на ГЕРБ е финансов министър.

"Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички, които го нападаха. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов.

"След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото МВФ в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците", разкритикува работата на Василев лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
9
 
2
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
нема страшно до неколко месеца ке има референдум за присъединяване към Русия и Путин ке ни назначи един генерал губернатор и той ке въведе ред
280
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко иначе бил десен, нищо, че за без пари построи паток на Путин и даде 2 милиарда на янките за несъществуващи ефки, за да го оставят и него на мира :)))
279
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извини се бе!
278
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербероидите като за повтарят едно и също да повърне човек. Това ли е изпърдяля от мозъка си Севда
277
2
 
7
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
До Жалко ЗАЩО ГАБРИЕЛ НЕ ВНАСЯ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ УКАЗА НА ПРЕЗИДЕНТА?!! Нали Тиквата е наясно, че с този ход ГАБРИЕЛ, ще си ритне столчето и ще се превърне в ПРЕСТЪПНИК реализирал състава на престъпление касаещ ИЗГОТВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ възоснова на който Президента е издал указ!! ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ И ВНАСЯНЕТО МУ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕНО!! Другото е да не бъде изпълнен този Указ!!
276
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
извинете се, че внасяте зад гърба на партньорите си списък с министри!
275
3
 
6
 
! Отговори
ЦИК ЦвИК преди 1 месец
Ако има избори,Боко трябва да е с лепенка на устата.Така е смазал системата,че и тук гласовете се броят по путински.Арена АрМенец,Костинброд...и.т.н.Няма смисъл от избори,ако не се промени системата.Все ще е тая.
274
4
 
6
 
! Отговори
До НИМРОД преди 1 месец
да ти припомня, че изчегъртването беше заявка на итн, но се съюзиха с герп да свалят редовно избраното правителство на Петков
273
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва да се извиняваш, когато казваш истината, право в очите? Мара си е марионетка на Борисов. Тя две дум на кръст неможе да каже от свое име.
272
4
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
А крава рския посланник губи търпение...
271
4
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Макар че и на Сглобарите е ясно, *** ако няма правителство , няма кой да гласува изпращане на жива сила :)
270
7
 
4
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
Защо всички ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ мълчат за НЕЖЕЛАНИЕТО на Габриел да внесе в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ за гласуване на Указа на президента за съставяне на правителство!!Нима Нинова, която е юрист не е наясно, че УКАЗА Е ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ и внасянето му в НС е престъпление ,чийто състав ясно е дефиниран в НПК !! Ако Нинова изхожда състадално към КРАСИВАТА ЖЕНА , то защо това не го направи ГНОМА ?!! Нали с Кирчо и Кокорчо ще изчегъртват ГЕРБ!! Защо не нарушат спокойствието на ОСМОТО джудже?!
269
6
 
9
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
Борисов е прав, че Василев провокира провала. Асен правеше впечатление на умерен в изказванията си, внася разум и реализъм. Това, което направи на брифинга рязко се отличава от един разумен тон и този краен изказ торпилира всякаква сглобка. Да, Асен точно това иска-избори, защото е притиснат от МВФ и трябва да отговаря за състоянието на хазната. Възможно е да е правил финансови гимнастики, прикривайки негативи, разчитайки на нещо, което не се е получило. Жалко, ако е така, защото му вярвах.
268
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Бойко ако ти каже да скачаш в некаква пропаст, ще се самоубиеш ли доброволно... :))) Много вдлъбнати тез герберасти :)))
267
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буку су е мафиот! Има ли някой да се съмнява?
266
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 месец
И на Асен му е време да си ходи. И на тази Мутра.
265
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
9 месеца управляваха шарлатаните благодарение на Борисов 121 депутата управляват стига лъжете едно и също
264
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За първи и единствен път се съгласявам с кокоро,че мара не става за премиер! Тя не става и за нищо друго,освен да дърдори с часове напълно празни от съдържание брюкселски тъпотии! Само дето не мога да се съглася с твърдението му,че лицето е ново за мафията и красиво! Хаджидимовката отдавна играе в отбора на мафията герб,тази калинка е точно функция на тази мафия и чудесно се ползва от всички материални облаги,които и се предоставят без никакъв срам и свян!!!
263
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хърватия влязоха в ЕС влязоха в Шенген , взеха еврото а България заради този човек 15 години няма Шенген , няма евро.
262
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Платените този път вашите лъжи едни и същи вече дотегнаха Борисов управляваха добре държавата Мутри са тези детоот 3 год саботират България Къде е правителство къде е бюджет къде са пари от Европа кой и защо го стопира кои Мутри какво ще лъжете сега