Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече

Времето изтича утре, втория мандат няма да го подкрепим, заяви той
Обновена: 21 мар 2024 09:52 | 21 мар 2024 09:49, Камелия Цветанова
403
Борисов отсече: Вместо да се извинят, отиват по-далече
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че и днес дава време на ПП-ДБ да решат да подкрепят кабинета на Мария Габриел, а утре срокът изтича.

„И днес им даваме време да мислят и не внасяме точката за кабинет за гласуване в пленарна зала. Заявяваме категорично, че няма да подкрепим втория мандат”, заяви той.

По думите му от ПП-ДБ не искат правителство и смятат, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет с втория мандат, който ще отиде при тях.

"Партията е категорична, че това няма да се случи", отсече Борисов.

"Защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил", отговори той на въпроса дали от ГЕРБ са склонни да предложат друг премиер.

По думите му Асен Василев, който нарече Габриел красивото лице на мафията, благодарение на ГЕРБ е финансов министър.

"Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички, които го нападаха. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов.

"След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото МВФ в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците", разкритикува работата на Василев лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са идентични на партията на Бареков
300
2
 
3
 
! Отговори
До299 преди 1 месец
Мишок бегай у лево при БСП,това е динствения начинПП да не изтекъл в канала
299
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори,но не с тая окупирана избирателна система.Иначе са безмислени.Путин така им каза.
298
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗБОРИ! ИЗБОРИ! ИЗБОРИ!!!
297
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОБРЕ ЧЕ АСЕН ВАСИЛЕВ НАПРАВИ БЮДЖЕТ ЗА ДА ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА И ДА ИМАШ ПАРИ ЗА ХЛЯБ БЕ НЕБЛАГОДАРНИК ИНАЧЕ ЩЕШЕ ПО КОФИТЕ ДА РОВИШ В БАНКЯ
296
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсия,сдаване на грабителската партия,това трябва да е в дневния ред на банкянския 15-ет годишен господар на държавата ни.
295
9
 
20
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Никога повече ГЕРБ!!
294
0
 
6
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
До 285: не, не е забравено нищо. Аз казах, че харесвах Василев и не го разбирам по друг начин, освен че той се стреми към провал на този мандат. Питам се защо и го провидях в някакво притеснение от негова страна породено от МВФ. Замислям се и за този запис, който предпоставя поведението му. Някак пресилено беше реакцията му, най-крайната от другите от коалицията. Жалко е, че се губи още много време, за да дойде пак същата сглобка!
293
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има наети от шарлатаните тук не и отговаряйте не си заслужава те имат написани лъжи за драскане едни и същи и са досадни
292
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес в НС се потвърди,че Тиквин е купил Чалгаря.Толкова са смешни,че чак са жалки...
291
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и ГЕРБ са единствената стабилна партия 650000 българи гласуват успех на изборите
290
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиква, заминавай при Къро, Галев и Нотариуса, там ще получиш извинение !
289
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов избори шарлатаните те използваха да управляват 9 месеца алчни шарлатани
288
7
 
5
 
! Отговори
komitata преди 1 месец
Явно Борисов н еиска избори щом всеки ден заплашва с нов срок,то е ясно че тоз кабинет и парламент е изчерпан и няма доверие явно средствата з а усвояван е с аголеми и там е раздора ,но накрая ще има кабинет защото с еводи театърза пред индианците
287
3
 
8
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
До НИМРОД: Указът на Президента не е за министерски съвет, а за мандат на Министър председател. Габриел може да предложи на НС съвсем нов състав за гласуване, различен от представения. Логиката на представения състав идва от презумпциятана на онова Споразумение за 18 месечно управление, където всеки министър е подписал. Какво неясно има и какво незаконно видяхте?
286
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Баце, по-големи на-гле-ци в политиката никога не е имало и дай боже никога в бъдеще да не се появяват. Преобърнаха държавата с хастара навън. Само напълно заблудени ще гласуват за тях. Избори е добрия вариант.
285
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Мутри, извнявайте
284
5
 
7
 
! Отговори
АМОН преди 1 месец
До Анонимен ГАБРИЕЛ ИЗВЪРШИ ПРЕС9ТЪПЛЕНИЕ ВНАСЯЙКИ ЗА ПОДПИСВАНЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО НА ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ!! Сега се ослушва като неопрасена *** как да не го внесе в Народното събрания. ДЛЪЖНА Е ДА ВНЕСЕ УКАЗА НА ПРЕЗИДЕНТА И ТАМ В ГОВОРИЛНЯТА ДА СЕ ВИДИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА!! Сглобка в този и вид не може да има!!
283
6
 
8
 
! Отговори
До жалко преди 1 месец
Ти май забравяш,че Росица Велкова, служебната финансова министърка на Радев,беше заложила 13% дефицит в бюджета.Ессилев и оправи бакиите и сведе дефицита до 3%.
282
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце и Шиши ще им разпорят шошоните на българите.