Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението

Ще хвърлите ли държавата в хаос, запита той
24 мар 2024 20:10, Нели Христова
1057
Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението
Снимка: БГНЕС

Аз спазих обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите показаха, че нямаме съгласие за смяна на министри. Съгласно договорката ни трябва само от и Мария Габриел да сменим позициите си. Обръщам се към ръководството на ГЕРБ и им напомням към даденото преди девет месеца обещание. Да спазят дадената дума, да подпишат споразумението и да гласуваме правителство с премиер Мария Габриел и без смяна на министри.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в обръщение към нацията. То е в отговор на думите на Мария Габриел от по-рано през деня. Тя заяви, че ГЕРБ ще се оттегрят от преговорите и няма да подкрепят втория мандат.

Денков настоя Мария Габриел да е премиер, а министрите да не се сменят.

"Успоредно с това, в хода на преговорите изработихме споразумение за реформите в съдебната система, регулаторите и службите. То беше публикувано, и ние сме готови да го подпишем. Обръщам се към ГЕРБ-СДС и напомням за даденото преди 9 месеца обещание. Вместо да хвърлят държавата в хаос, нека спазят дадената дума - да подпишем споразумението, и да гласуваме правителство с министър-председател и външен Мария Габриел без да променяме състава на МС. Колеги от ГЕРБ-СДС, Ваше е решението. Ще се отметнете ли от даденото преди 9 месеца обещание, ще се откажете ли от споразумението за реформи, ще хвърлите ли държавата в пореден цикъл от избори", попита премиерът в оставка. Единственото, което се очаква от Вас днес, е да спазите думата си и да изпълните своя дълг към хората и България", завърши Денков.          

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1057
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
907
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков, трябва да го съди народен съд. Нека присъдата не е смъртна - всеки ден всеки един българин да се изплюе в лицето на това нищожество. И да му удря по един шамар. Всичките му близки да бъдат принудени да гледат. Да яде само огризки и да го подритват като куче.
906
0
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Така ли са обещали от ГЕРБ, не вярвам, ако е така, защо това не се каза в началото и защо се водеха тези пазарлъци. Абе не го вярвам това.
905
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умря коня,поемате извън власта ,мошеници
904
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академик Сапункев виеше като вдовица за натопорчен..кожен ***.
903
1
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Жалък беше по телевизора! Не се ли усещат колко са мизерни!?
902
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората се убедиха , че дори да си академик , когато си *** си личи отдалеч. Няма си хал хабер от управление на държавата и приоритетите са му да прави всичко възможно да се помага на чуждата държава , а нас вуците ни яли
901
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този нахалник позор държавата ни е разрушена отвсякъде заради наетите облачни божковисти разследване за вас
900
3
 
13
 
! Отговори
Мишки преди 1 месец
приключиха дните ви в този парламент, дол_ни плазмодии продажни. На следващите избори няма ПП няма ДБ, надявам се подкрепата на ГЕРБ да е минимална, а също така се надявам на хоризонта да излезе някоя нова партия, за да има за кого да класувам. Продажници...
899
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Никиту няма да пътува. Цяло министерство на пътешествията му бяха нагласили. Само за него. Ама Кирчо и Кокорчо са алчни
898
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко ли дни за преговори ви се дадоха .Освен да изнудване и отвъртате друго не направихте .Подадохте оставки и продължавате милиони народни пари да раздавате , документи да разписвате . Не че Боко е цвете за мирисане ама вие паднахте одвът дъното . Май раираните костюми идеално ви прилягат . Срам нямате , с лъжа влязохте в политиката , така ще си и тръгнете ....
897
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Денков, държавата от 3 години е в хаос, така че той си е тук, няма защо да идва, но такъв цирк като този,който сега тече, не си спомням от 34 години и дай Боже да няма. Преговаряте с четирите ***, две от които - Сачева и Назарян се оказаха със зъби и не останха по-долу от вас.През деня се разберете нещо, а вечерта Ристо, Генералчето и Вие предявявате нови искания.Сутринта Боце от върха на своите 120 кг каже трето и така 5 дни.Този мандат вече свърши, на ред сте вие. Оправяйте се сами.
896
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 884. Щом и на Бойко не му се подписват текущите документи представи си за какви документи става въпрос. Може би наистина е по добре да сме със служебно правителство. А пък изборите може да изненадат с резултати този път.
895
1
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 1 месец
Този жалък, измислен, невзрачен наглец да се радва жена му да не го напъди, та да иска ефирно време за да се моли за нов шанс , отврат!
894
0
 
18
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Много е съмнително дали ще ги запишат изобщо в политическата история на България. Прозрачни са и не се виждат.Вакуум в историята.
893
3
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Борисов ги пусна и тези по пързалката . Великан.
892
0
 
15
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
проф.плъх, страх ли Ви е?Така и трябва... явно не хората(овце), а боко(овчар) трябваше да ви накаже : )
891
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ПП -та и ДБ-та, вие сте на ход! Бързичко и тихичко, кръгом и там в тъмни гори тилилейски, където ви е мястото докато се научите, че България е по важна от алчните ви г.зове! Жалки аматьори!
890
1
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Свърши твоето пътешествие тук-там господин екскурзиант!
889
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рахатлъка свърши
888
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радвайте се че 9 месеца попаднахте във власта а сега се молете да не ви облекчат Раирани дрехи