Юлий Павлов: Нови избори ще увеличат "отвращението от политиците"

Точно политическа дестабилизация не трябва на България
26 мар 2024 11:51, Красимир Ангелов
103

На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател, а от ПП-ДБ дадоха уверение, че ще се опитат да реализират втория мандат, заедно с ГЕРБ. Има ли път назад или предсрочните избори са неизбежни?

"Започнаха да вадят кирливите ризи. Точно това не трябва на България - една политическа дестабилизация. Предстоят европейски избори, за България е важно да докаже, че може да изпълнява шенгенските критерии. Трябва да има стабилно правителство", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на "България сутрин".

Той напомни и тежкото положение в Украйна: "Нормално е нашите партньори да се притесняват какво се случва в България. Комуникацията в една партньорска структура не е намеса във вътрешните работи", увери той.

Събеседникът му - социологът Юлий Павлов, е на мнение, че вотът е 2 в 1 ще се отрази на избирателите в посока увеличаване на "отвращението от политиците".

"Интересът към политиката ще продължи да намалява. По отношение на външната политика сигналите са еднопосочни - и от страна на ГЕРБ-СДС, и от страна "Продължаваме промяната - Демократична България", и от страна на подкрепящите - ДПС. Забравя се, че партньорите в (не)коалицията не са политически алтернативи. Различия в политическите приоритети няма", коментира Павлов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на социолога е важно политиците да си изяснят каква кампания ще водят и с кого ще преговарят след изборите.

"Видима е разликата във външната ориентация на президента Радев и министрите, назначавани от него. Европейските избори ще бъдат сериозно изпитание за сегашната политическа система в Европа и ЕС. Вълната от национализъм и антимигрантски настроения завладява европейските държави. Тази вълна достигна и до България", анализира бившият зам.-министър на външните работи.

"Продължаваме промяната" са в неизгодна позиция, защото при следващи избори ще загубят повече от ГЕРБ и ДПС, подчерта Керемедчиев:

"Възможно е самият сблъсък на лидерите в "Продължаваме промяната - Демократична България" да доведе до разнопосочни сигнали и да изнерви Бойко Борисов. Има опиянение на "Продължаваме промяната" с власт. Делян Пеевски потвърди, че "Продължаваме промяната" се оляха с власт и разбиха всички възможности за съставяне на правителство".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 месец
Няма лошо
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 56 През 90-те имаше много красиви българки, сега са си надули джуките, не знаеш кой е травестит и кой е жена :)))
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще увеличават, хората им се повръща като чуят политик. На всички ни е ясно, че наши интереси там не се защитават, само лични и бизнес такива. Нищо не чакаме от тия там, на политик и плюнката няма да си хвърля.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избирателя е важен за политиците, колкото купувача е важен за търговеца при еднократна продажба. Тоест всичко ще ти кажат и обещаят само и само да се вържеш. След това се оправяй както намериш за добре. Ставаш безгласна буква и незабележим.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега вече следва евакуация по ОСТРОВИТЕ
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаем колко са красиви българките .С толкова красиви жени и както става топло времето , как човек да се занимава с техните сглобки .
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51 финансовия министър от скоро време се е замислил за народа )имаше интервю с него 5 пъти спомена българския народ ,голям. лъжец )
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Кико Т.ъпото :)))
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши, Боко, Доган.... как нема да си отвратен :)))
50
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 1 месец
че от кога на политици им пука за обикновения човек??????ние за тях сме избиратели и касичка.....
49
1
 
3
 
! Отговори
НАСТРОЙЧИК преди 1 месец
Този от известните им не го познавам. Но пък, кс г-н лЮБЧО СМЕСИ ПРИЯТЕЛИ. той е най-добият от настройчиците. САМО ДА МУ КАЖА здрасти ЛЮБО, остави го ножа на масата. АЗ ПЪК ЩЕ МУ ГИ ДАМ ВСИЧКИТЕ СИ. ТОЙ СИ МИ Е ОТ НАЙ-ЛЮБИЧИТЕ КОЛЕГИ. ВЪПРЕКИ, че те и ножовете ни си струват пари. ЧЕСТИТА ЛЮБЧО. ТАЗИ 2024-та. АМИ, аз не съм йм венавун за провалите на този от снимката. Нито пък и ти. ЗА ТОВА И СМЕСИ огромни приятели. ЛЮБО Е.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 16 години не съм гласувал и нямам търпение да дойдат избори за да бием шута на участниците в т.н. сглобка.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моя протест срещу цялата помия е че спрях да плащам данъци , с които данъци работят срещу интересите на народа .Не карам никой да прави това , това си е мое решение .
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
отвращението защо не преравства в гилотини или палеж на нс, много сте опиянени от ергена и капките май
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горещия картоф "енергентика " , кой ще излезе виновен ? Ами който вземе властта .
44
0
 
4
 
! Отговори
Нео преди 1 месец
Накъде повече!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори не може повече защото хората не искат да гласуват. Който и да изберат няма гласове. Остава само сериозна чиска на партиите и връщане на БКП с нова държава и конституция.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък с моя глас няма да им участвам в тетъра . Живеем в Божествена страна , с 4 сезона , вода , плодородна земя , слънце и мого други неща . Защо трябва да им участвам в схемите , мигрантите ,шенген , евро и тем подобни неща ? Ако те не се съобразяват с народа , защо очакват народа да се съобразява с тях ?
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новите избори за шанс да се изчистят "отвращавашите" политици, господа.
40
0
 
8
 
! Отговори
Отврат! преди 1 месец
Тия пла33модии на снимката от кое НПО изпълзяха?!? Отвратителните говорят за отвращението на отвратените... Гад0ст!