Юлий Павлов: Нови избори ще увеличат "отвращението от политиците"

Точно политическа дестабилизация не трябва на България
26 мар 2024 11:51, Красимир Ангелов
103

На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател, а от ПП-ДБ дадоха уверение, че ще се опитат да реализират втория мандат, заедно с ГЕРБ. Има ли път назад или предсрочните избори са неизбежни?

"Започнаха да вадят кирливите ризи. Точно това не трябва на България - една политическа дестабилизация. Предстоят европейски избори, за България е важно да докаже, че може да изпълнява шенгенските критерии. Трябва да има стабилно правителство", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на "България сутрин".

Той напомни и тежкото положение в Украйна: "Нормално е нашите партньори да се притесняват какво се случва в България. Комуникацията в една партньорска структура не е намеса във вътрешните работи", увери той.

Събеседникът му - социологът Юлий Павлов, е на мнение, че вотът е 2 в 1 ще се отрази на избирателите в посока увеличаване на "отвращението от политиците".

"Интересът към политиката ще продължи да намалява. По отношение на външната политика сигналите са еднопосочни - и от страна на ГЕРБ-СДС, и от страна "Продължаваме промяната - Демократична България", и от страна на подкрепящите - ДПС. Забравя се, че партньорите в (не)коалицията не са политически алтернативи. Различия в политическите приоритети няма", коментира Павлов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на социолога е важно политиците да си изяснят каква кампания ще водят и с кого ще преговарят след изборите.

"Видима е разликата във външната ориентация на президента Радев и министрите, назначавани от него. Европейските избори ще бъдат сериозно изпитание за сегашната политическа система в Европа и ЕС. Вълната от национализъм и антимигрантски настроения завладява европейските държави. Тази вълна достигна и до България", анализира бившият зам.-министър на външните работи.

"Продължаваме промяната" са в неизгодна позиция, защото при следващи избори ще загубят повече от ГЕРБ и ДПС, подчерта Керемедчиев:

"Възможно е самият сблъсък на лидерите в "Продължаваме промяната - Демократична България" да доведе до разнопосочни сигнали и да изнерви Бойко Борисов. Има опиянение на "Продължаваме промяната" с власт. Делян Пеевски потвърди, че "Продължаваме промяната" се оляха с власт и разбиха всички възможности за съставяне на правителство".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови избори ще погребат ППДБ като партия и държавните изменници ще напуснат доброволно България , щом вече не могат да крадат!
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кризата в България е това че се противопоставят младите хора с акъл които искат да има България срещу връзкарите, мутрите и русофилите без собствено мнение. Лошото е че по-умнив винаги отстъпва, а бате Бойко си го е извадил и иска пак да ви клати.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците от всички партии и раси, наследници на БКП. Оказаха се пeндерaси. Затуй демокрацията родна. Толкова години е безплодна.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви политици ни управляват , МУТРИ И ШАРЛАТАНИ , и кой печели , ПАК ---ДПС !
35
0
 
17
 
! Отговори
e преди 1 месец
Отвращението ни вече прелива.Повече няма накъде.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно? Тези избори са на време! Тези " управлявали" но 9 месеца,откраднаха властта с ГЕРБ! Политически Превратаджии! Сега вече знаем за кого да гласуваме!!
33
2
 
5
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
До АнонименЗакъснял си. Аз от 15 години не гласувам. Откакто Първанов пусна лидера на индианците от затвора, за да гласуват за него срещу Волен.
32
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
На всяко ядене - керемида
31
0
 
15
 
! Отговори
Обява за работа преди 1 месец
Оборотно семейство си търси добре заплатена работа. По възможност - държавнаЗа контакти : сем Лореал
30
0
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
И избори за общини да се включат.
29
0
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Горките - уж в " оня запис" си казаха, че няма да има ротация и заминават за островите, ама им се услади на държавна софра.
28
0
 
9
 
! Отговори
Пхахахахаха! преди 1 месец
Какво да увеличат? То има ли още някой, дето да не е отвратен от тия, най-вече от ПП/ДБ-то?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То нали е това идеята, колкото по малко хора гласуват по добре за тиквун турците и русофилите. Разпокъсан народ слаба държава като преди падането под османско робство.
26
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Че то има ли накъде по-отвратени.
25
0
 
11
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Народъ поиска "промяна" и я получи в лицето на агентите на чуждо влияние и с двойно гражданство от ПП-ДБ!!! Дет съ вика: "Внимавайте кво си пожелавате, че може да се сбъдне". Е, сбъдна се!!!!! По-отвратителна "промяна" не сме виждали!!!!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На европейските избори в Европа и у нас ние истинските патриоти и националисти ще помете либерално розовата женДерия. Европа на нациите долу либерали, социалисти и позеленели еколози!Да живее България на българите, а не на канадците и светло *** екземпляри!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махайте ги тези сглобки, партии и този Кукубенд парламент. За какво изобщо правите избори, щом пак всичките накуп ще ви управляват в сглобки и коалиции? Махайте ги всичките. Това не е нито демокрация, нито комунизъм, а е една криворазбрана балканска цивилизация.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който е турил керемидата за зам.-министър на външните работи, тое е нямал акъл. Той е типичен слуга на колонизатора.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отчайваща мизерия и изборна нищета на разпарчетосаната на парчета партия БКП безкрай. Но някой казват: Време на разцвет и рай.
20
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИЗБОРИ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ОЩЕ КОГАТО ПП-ДБ СЕ ОБЕДИНИХА С ГЕРБ!! ЗАЩОТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ СЕ КЛЕХА, ЧЕ ТАКОВА НЕЩО НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ! ТЪЙ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА МНОГО ЗАКЪСНЕЛИ А ЕДИН КУП ПЛАТЕНИ ИНТЕРЕСЧИИ РАБОТЕЩИ ЗА ПП-ДБ МОЖЕ ДА НЕ ИСКАТ НОВИ ИЗБОРИ НО НАСЕЛЕНИЕТО ПЪК ИСКА НОВИ ИЗБОРИ! И АЗ ИСКАМ НОВИ ИЗБОРИ! :D А ГЛАС МОЙ ГЛАС БОЖИИ БЕТЕР ПО ПУТИНСКИ ":D