Важно е да знаем дали Нотариуса е сътрудник на МВР

Янкулов: Министерството трябва да даде отговори
3 апр 2024 14:20, Инна Ангелова
32
Важно е да знаем дали Нотариуса е сътрудник на МВР
Снимка: БГНЕС

След като Антикорупционния фонд излезе с информация, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил доброволен сътрудник на МВР, остават много въпроси около това колко дълбоко е било влиянието на групата около него. МВР е длъжен да даде отговори, за да хвърли светлина върху казуса. Това каза пред БНТ правният експерт Анрей Янкулов.

Янкулов добави още, че разпространената от фонда информация, че Божанов е бил доброволен сътрудник на МВР не може да бъде 100% потвърдена. "Те трябва дадат адекватен отговор на какво се дължат тези контакти. Вътрешното министерство обяви наскоро, че един от бившите директори на ГДБОП Любомир Янев е осъществявал контакт с Мартин Божанов. Какво означава това, какво се крие зад това словосъчетание "осъществявал контакт"? - никой не обяснява. Това са въпросите, на които министерството дължи отговори”.

Според Янкулов, обяснението на МВР, че не може да обяви информацията дали лицето Божанов е било секретен сътрудник или не, е прекалено формалистично, без да се гледа целта на закона: "Тук проблемът се измества в това дали той е бил сътрудник на служба на МВР или състоянието на нещата е точно обратното - МВР е било негов сътрудник. Това е било една легенда, в която не че той е давал информация на МВР, а МВР на него му е давало информация. Това е по-важното да се установи."

Според експерта никой не иска да задълбочава тази история. "Дали би се стигнало до разплитане в следствие дейността на тази комисия е спорен въпрос, но коментарът по темата, анализът на обстоятелствата, които са станали известни, въпросите, които могат да им бъдат зададени под някаква форма ги притеснява и не желаят да участват в това."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: МВРГДБОПноратиуса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Държавна тайна" е като "Тайна, майна".
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената на нотариусите лично Рашков е назначил питайте Рашков
5
4
 
2
 
! Отговори
МВР преди 1 месец
Виждате, че престъпници убиват най-смелите и заслужили полицаи, сътрудници и агенти! Обществото трябва да подкрепи тези герои!
4
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Ама как да е сътрудник на МВР , нали стана сътрудник на Дедо Боже? Да не е възкръснал?
3
0
 
11
 
! Отговори
аааа преди 1 месец
имайки предвид че голяма част от Мутрите бяха сътрудници този също е бил !
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мисля, че е сътрудничел. Съпругата му също. Биков, Манев, Лъчо, "професор" Константинов, Цецо, Цецка Цачева и Тонев си купуваха имоти чрез него. Цецо Цветанов го е направил сътрудник най вероятно, той обичаше да ходатайства. Прокуратурата, която е съставена от хотелиери, също си правеше вятър и не разследваше. Синът на Сарафов как успя на 21 години да си купи имоти все едно е син на Рокфелер? Скоро една група с качулки ще ги събере всички през нощта и в един автобус към следствието
1
1
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
никой няма да ти каже ! най -вероятно е бил щом крият ....