Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва

Според него Русия е виновна и за корупцията у нас
Обновена: 9 апр 2024 14:07 | 9 апр 2024 14:06, Нели Христова
454
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корупцията в България продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция. Това каза пред "Файненшъл Таймс" Николай Денков, който днес отстъпи поста на министър-председател на служебния премиер Димитър Главчев.

Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Денков сподели и за договора за „Турски поток". Той беше сключен по времето на правителството на Бойко Борисов. Според бившия премиер такива сделки трябва да бъдат разследвани. Борисов твърди, че газопроводът не пречи на българските интереси.

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

Денков коментира и ролята на депутата Делян Пеевски в политиката. Той заяви, че Пеевски е имал силно влияние върху ГЕРБ, като припомня коалиционни срещи, на които Пеевски е бил поканен от ГЕРБ и в крайна сметка е доминирал дискусията.

От ГЕРБ отхвърлят твърденията, като говорител на партията е посочил пред "Файненшъл Таймс", че Пеевски е подкрепял кабинета през последните 9 месеца, но той не е присъствал на вътрешнокоалиционните разговори. "ГЕРБ е най-голямата политическа партия в България и ние вземаме всички свои решения самостоятелно", добавя говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя мижав академик дано саксия му падне на главата та да се отървем от едно никому не нужно глупаво създание.
26
0
 
25
 
! Отговори
тхб преди 2 месеца
мисля че освен москва и ретроградния меркурии е виновен за простащината идиотията и смъртността у нас а забравих и наведената поза
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предложенията на Рябков от декември 2021г вече не са същите. Вече не става дума за НАТО в границите от 1997г. Сега нато трябва да се изтегли до границите от Варшавския договор. Тогава ще има разговори за ново геополитически ред. При всички положения източна Европа и България ще бъдат в нова геополитическа зона.
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков , да знаеш , че вероятно запада вече се е договорил с Русия и изказвания от такъв тип звучат леко неадекватно . Как ще се бориш с Русия , като Тагарев е завършил там , а Манол пее руски песнички с перфектно произношение ? Бъди умерен в изказа моля те .
23
19
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
22
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До по руската телевизияНе е далеч от истината, но Русия знае, че България се управлява от марионетки, народът е на съвсем друго мнение, което рано или късно ще дойде на власт, неизбежно е!
21
25
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
20
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Москва ли води преговорите за сглобката или вие? Паралелна вселена някаква......
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САПУНЯСАЛО МЪРТВИЛО.
18
2
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
ДенКУХ ти не бе такъв човек,кротък ,тих,академик.Кво ти стана ве натиснаха ли те че взе да се държиш неадекватно,като стоя в скута на Габриел си мълчеше,а сега глупост след глупост.
17
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще настъпи мир,не когато Зеленски се види с Путин,а когато Путин се срешне с Кадафи!
16
2
 
43
 
! Отговори
Лекар преди 2 месеца
Тоя говори по-големи тъпизми и от Плевнелиев
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кабинета му се борел да изкорени дълбоките връзки с Москва . Виж сега Денков , не можеш да изкорениш православието , нито славянството , нито кирилицата , нито историята . Нищо не ти пречи да опиташ , но има неща които са вековни и ще си останат такива .
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пфф ха ха ха луд човек
13
4
 
9
 
! Отговори
по руската телевизия преди 2 месеца
По руската телевизия Владимир Соловьов каза, че освобождението на България и Гърция е било грешка на Русия, защото за Русия сега щеше да бъде много по изгодно България и Гърция да бяха в Турция.
12
20
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски,
11
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ам наистина, Путин е виновен! Как не се сетихме до сега!? Няма ли кой да му затвори устата на този гл*п*к!? Излага не само себе си, а и страната! Какво ли си мислят хората за България и българите, след като такъв им е бил министър-председател!?
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей тоя Путин бе, сигурно е пратил и Пудела с пачки евро да се снима с Живко Часовника, приятеля на Дамаджан!?
9
18
 
3
 
! Отговори
учете история преди 2 месеца
След загубата в Украйна ЕС се разпада, а България се връща към историческите си корени, там където беше 500 години и където и е мястото.
8
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Титан на мисълта ! Предполагам , че ако утре завали , ще е виновен лично Путин