Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите гарантират, че ще се слушат само народни ритми
9 апр 2024 21:49, Нели Христова
194
Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн
Снимка: БГНЕС

Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която смятат за твърде бърза или бавна.

Министърът на културата Муса Дадаев обяви решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до темпо, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), съобщава руската държавна агенция ТАСС.

"Аз обявих окончателното решение, съгласувано с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че отсега нататък всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да съответстват на темпо от 80 до 116 удара в минута", каза Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров регионът сега гарантира, че чеченските музикални и танцови творения са в съответствие с "чеченския манталитет и музикален ритъм" като целта е да донесе "на хората и на бъдещето на нашите деца културното наследство на чеченския народ", добави Дадаев .

Забраната ще означава, че много песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат забранени. Интересното е, че руският химн, който е 75 bpm, също попада под санкциите на закона.

Чечня се намира в региона на Северен Кавказ между Каспийско море и Черно море. Това е почти изцяло мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е лидер от 2007 г. и използва времето си на поста, за да задуши всяка форма на несъгласие.

Има и съобщения за вълни от насилие срещу гей мъже.

В началото на 2017 г. експертите на ООН по правата на човека призоваха властите да разследват твърденията, че гей мъже са били набелязани и задържани, а местните медии съобщиха, че някои са били убити заради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ преследване беше разкрита през януари 2019 г., когато активисти казаха, че десетки мъже и жени са били задържани и най-малко двама са починали в ареста.

В отговор Кадиров каза, че в републиката му няма гейове и че ако има такива, те трябва да бъдат изведени от региона.

Прокремълският лидер също покори чеченското сепаратистко движение, което се бори за независимост от Русия почти две десетилетия.

През юли 2020 г. Държавният департамент на САЩ санкционира Кадиров за неговото "участие в груби нарушения на човешките права".

Според изявление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с "обширна достоверна информация" за отговорността на Кадиров "за многобройни груби нарушения на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, включително изтезания и убийства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука големи специалисти, веднъж говорят за ритъм, после за темпо. Ало... това са различни термини в музиката. А Кадиров ич хабер си няма от такива неща.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че при експеримента не е пострадала нито една коза. Няма да има съдебни дела с природозащитници.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са я забранили тая музика? В театрите? И по чеченския канал? Струва ми се че това няма по никакъв начин да повлияе на масите а е по скоро за обособяване на техния си музикален стил
31
4
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
АБСОЛЮТЕН. СЪВЕТСКИ П..Р..О..С..Т..А..К ! И докато псува хомосексуалните,между които има такива,които са с ощетена от сексуално насилие психика в детството , се самозабрава без да отбележи,че именно при мохамеданите сексът между мъже е категорично традиционен. И това не е шега. Цял свят знае,че турци и гърци са ежедневни в това отношение. Кадиров е точно това,което описах в началото на коментарът си. Ако Кадиров желае лично ще го разведа из Франция и Испания,че да види какво правят и арабите.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО ще я върне.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат си бол гейове, избиват си ги. Важното е, че козите са зашитени от закона.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще забрани и Путин
27
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
Начи... Никакво техно, сайкъделик транс и хай тек?! Това е лудост!
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна умре.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На такова решение му се казва оли го френско. Забраняват и класическата музика значи.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в България чалгата? КОГА?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нашият химн няма да влезе в класацията, тю!
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах само как авторът на статията намеси руския химн, след като въпросната стандартизация засяга чеченския фолклор. Хем я чете, превежда и пише, хем нищо горе главата.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Божия намесник , Папата забрани на украйна да съществува - такава е волята Божия !
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно , че не е забранена зоофилията, разбирай козолюбието. С кози може, с мъже не. Мъжете не са ли хора?
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Си Цзипин и Сергей Лавров днес си говориха на китайски и на руски с преводач, всеки си говори на собсвения език. А Борел, Урсула, Мишел и другите защо говорят на английски? Какъв е тоя език, това не е официален език в ЕС? На кой е тоя език?
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едва ли в Чечня някой слуша руския химн, така че не е проблем за никой.
17
3
 
8
 
! Отговори
В АЗИЯ Е ТАКА.. преди 1 месец
ЕНИЧАРИТЕ ХАРЕСВАТ ТОВА...
16
4
 
7
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Откога Руският химн е чеченско културно наследство,че да попада под ударите на закона?Целта на закона е явно запазване на културните им традиции автентични.А бе в Русия живеят *** е пропагандата плоска
15
12
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Така, така...хубава новина. Нашите дрогаре обожават такива държави с такива ръководители. За тях това са суверенни и независими държави, а не колонии като нас :)))) Лошото е, че не искат да отиват там да живеят, както 2 милиона българи отидоха на Запад без принуда, защото им писна от такива пyтин0питeци каквито виреят у нас, а и заплащането в гнилия и разпадащ се Запад учудващо е по-добро от райските диктатури :)))))