Венко Сабрутев: Службите да работят за хората, а не за рекет и заплахи

Гвоздейков вече не е част от ПП-ДБ, заяви депутатът
Обновена: 12 апр 2024 20:11 | 12 апр 2024 19:45, Красимир Ангелов
28

"Г-н Гвоздейков вече не е част от ПП-ДБ. За да го изключим от партията, той направи необходимото, за да загуби нашето доверие. Ние ясно искаме да се дистанцираме от него. Той избра да отиде в служебния кабинет", заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му "сглобката" се е разглобила заради споразумението, което не искаха ПП-ДБ да подпишат.

"Притеснява ме подходът на службите. Всяка година преди началото на избори стават едни и същи неща - показни арести, пачки, заплахи. Мафията не позволи на България да се направят необходимите реформи. Говорим и за ДПС, и за ГЕРБ. Ключовият въпрос е какво искат българските граждани. Властта е в хората, не е в политиците. Обещахме Еврозона, обещахме Шенген. На вратата на Еврозоната сме, а полетът София-Париж вече е като полета София-Варна", каза Сабрутев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че работата на прокуратурата е, ако има престъпление - да го защити в съда. По думите му няма реално обвинение срещу бившия секретар на МВР Живко Коцев и уточни, че го привличат в съда като свидетел, а не като обвиняем. Сабрутев е категоричен, че българските служби трябва да работят за хората, а не за рекет и заплахи.

"България има стабилна допълнителна финансова обезпеченост, която дава възможност дори и да се случи нещо катаклично в икономиката - да го посрещнем. Трябва да си припомним резултатите по време на управлението на акад. Денков - спокойствие в държавата, бизнесът работеше необезпокоявано, доходите растяха изпреварващо инфлацията. Българските граждани искат качество на живот", заяви депутатът от ПП-ДБ.

Гледайте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
10
 
! Отговори
А сега притеснен? преди 1 месец
Притеснен е, че излизали снимки с пачки? Не разнасяхте ли вие чекмеджето на баце поне три години по медиите? Във всяко ваше интервю се споменаваше. Но когато са ваши пачките не е ок да се снимат? Обещахме Еврозона, обещахме Шенген, казваш. Е, обещахте и нито сме в Шенген като хората, нито има изгледи за еврозона. Полетът София Париж и преди това беше бърз. Тировете и колите пак ще видят лятото на границата. Знаеш пределно ясно, че това не е Шенген. И на всичкото отгоре, не виждам никакъв срам?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие не сте хора, няма как да работят за вас!