Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася

Нормално ли е през ден да сменяме министър, попита президентът
Обновена: 17 апр 2024 16:05 | 17 апр 2024 16:02, Нели Христова
169
Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася
Снимка: БГНЕС

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник.

Така президентът Румен Радев коментира предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
Радев припомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за подобно вмешателство.

За МВнР стана ясно, но кой поръча смяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, каза още държавният глава.

Няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равно отдалечен от всички партии. В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, каза още Румен Радев по адрес на предложението Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има множество дипломати с качества да са министри, така че винаги може да се намери достоен кандидат, подчерта Радев.

Премиерът Главчев предложи рокадата в МВнР седмица след встъпването в длъжност на служебната власт. Това стана чрез прессъобщение от пресслужбата на МС, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов към момента е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е служебен външен министър в кабинета "Близнашки" и във второто редовно правителство на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета "Главчев", макар първоначалната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев поиска смяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от Общество
Еко: Общините ще ни зачисляват торби за боклук
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
8
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 4 седмици
ЗАСТАВАТ ЗАЕДНО НА АМБРАЗУРАТА ДА БРАНЯТ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР......... И ГЛУХИТЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СА ПРОГЛЕДНАЛИ, ЗА КООРДИНИРАНИЯ ИМ СЛУГИНАЖ НА ПУТИН И РУСИЯ
106
0
 
1
 
! Отговори
До 104 аз знаех преди 4 седмици
От 2005 не гласувам! И съм за платени детски градини и вузове!
105
7
 
5
 
! Отговори
БГ Е ЧЛЕН НА НАТО преди 4 седмици
КОЙТО ТРЪГНЕ СРЕЩУ НАТО И БЪЛГАРИЯ ИЗВЪРШВА ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ПОДЛЕЖИ НА ВОЕНЕН СЪД...!!
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Поспрете г-н Радев! - Викаш по времето на управленията на ГЕРБ всичко вървеше по мед и масло. За теб може би, но идеята е за всички да е така. Или бачкаш в някоя община нареден от някой гербаджия, или печелиш чат-пат някоя обществена поръчка, понеже си "наше" момче т.е. пак с връзки покрай ГЕРБ, или си толкова заблуден, че не виждаш корупцията в Бг, или си платен тр_ол. Кое от всичките е?
103
4
 
6
 
! Отговори
Бъркаш човече! преди 4 седмици
До Радослав Калинките, тиквите и други зеленчуци са в редиците на ПП - ДБ - СС неможаците! Нагли, безцеремонни, надрусани, корумпирани и най-вече некадърници!
102
8
 
1
 
! Отговори
Уотсън преди 4 седмици
Радев умишлено сложи Главчев, а не Гюров, за да клати държавата! Елементарно!
101
5
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
кАпейките пак скимтят от безсилие тук под новините:):):)
100
1
 
7
 
! Отговори
Честито преди 4 седмици
Цопнахме смело в непознатите води на конституционната криза. Държавата не само ще фалира(имам предвид ще се нагълта със заеми, които не може да върне), но и никой няма да е виновен за това, защото не е ясно кой носи отговорността за правителството.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Аз знаех, че с Главчев-Премиер, ще е така! Нима Радев, друго е очаквал?" - Викаш Радев е виновен. Нека позная - гласуваш за ПП. На вас все някой друг ви е виновен. Кой да избере Радев, като всички, които можеше да избере са кадри на ГЕРБ? Оо, извинявай, сигурно трябваше да избере Гюров, защото е от ПП. Вие ПП-тата наистина излязохте най-елементар_ните гласоподаватели. Даже ДПС-тата са по-умни от вас. Поне знаят, че пускат гласа си за местния тартор, а вие хем гласувате, хем не знаете за какво!
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само МЕЧ и Радостин Василев ще оправят държавата!
97
12
 
3
 
! Отговори
Поспрете г-н Радев! преди 4 седмици
Кой хвърли България в този хаос? Един президент с вдигнат юмрук разбуни тълпата в деня в който България беше приета в чакалнята на Евро зоната! От тогава България върви стремглаво надолу и това вече не може да се скрие. Ако сте истински българин, истински български офицер време е да се покаете и да се дръпнете настрани от ролята на ментор!
96
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
Служебното правителство на ГЕРБ е така, калинка до калинка, тиква до тиква и така цяла леха. Още не са почнали и вече затънаха в корупция, скандали и некадърност. Но с герберокалинки е така! И благодарение на коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС-ДПС президента няма никакви правомощия или отговорности! Каквото надроби сборището Главчев ще е изцяло в градинката на похотливеца от Банкя!
95
4
 
6
 
! Отговори
ъ преди 4 седмици
ГЕРБ трябва скоростно да се отърват от Боко. Ако не, българите ще се отърват от ГЕРБ. Жалко е, защото Боко и ГЕРБ бяха едни от малкото, които свършиха реално нещо за България през годините от 1989 до 1921. Но явно Борисов вече е на директно командване от едно посолство, а на българите не им трябват втори ППДБ. Така че или ГЕРБ ще пенсионират Боко, или поемат по пътя на умните и красивите.
94
5
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 4 седмици
До кисльов. Знаеш ли какво им трябва на "Възраждане"? Наистина да им дадат властта само за три месеца. Такива уникални глу.пости и поразии ще направят, че после не знам къде ще се крият от народа.
93
2
 
1
 
! Отговори
Посолството : преди 4 седмици
Гумен е наше момче! Изпълни точно инструкците пред ми$$ирките и задоволи напълно любопитството им с финес...
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Българи, няма да се плашите! Опитахте с всички възможни демагози и манипулатори, даже и със слафчувците. Сега опитвате с главчувците. Има още много дърво да изядете, много сол също и накрая ще ви заставят да си платите. И това е защото сте най-големите умници на света, даже поучавате гражданите от демократичните държави какво е това демокрация?!!!
91
2
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 4 седмици
Наистина няма такава държава.
90
3
 
6
 
! Отговори
Кисльов преди 4 седмици
Възраждане на 9 юни да напраи переварот, иначе нема са опраим...
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И Рудев ще си помисли дали есента ще сложи Главчо за служебене пак.
88
3
 
6
 
! Отговори
Отговор на 87 преди 4 седмици
През 2022 г. управляваха ПП - БСП - ДБ - ИТН!