Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
9
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Хаоса със служебният кабинет започна с Конституционните промени инициарани от "Сглобката"!!!! Чуйте само какво каза Пеевски "Стига игрички, Радев е "ДЛЪЖЕН" да подпише!" Кво да подпише??? Правителство на Герб и ДПС!!! -ПС- Все си мислех, че имаме поне още 25 години, за да съхраним и въведем в ред държавата си, неъ..., останаха ни не повече от 12-15 години.
146
4
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 1 месец
Главунчев ,Биков ,Митов ,Манов ,Добрев и подобни , както и кокошарника с Теменужки ,Сачевки ,Гаргамели и арменски цървулеси ,просто плачат за ритник в дебелите задни части.
145
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
Главчо е по-противен и от Тиквун!Поредния пудел в бандата ГЕП просто цепи мрака с глупостта и наглостта си.Дъртия прислужник явно не знае ,че ако той е слуга на простоватия пожарникар Тиквун ,то Радев е български генерал с достойнство ,каквото никой от шайката ГЕП няма!Жалък невзачник е Главчо Пудела.
144
2
 
10
 
! Отговори
SDI преди 1 месец
Този *** на снимката, който когато встъпваше в длъжност си беше наврял главата в един лист и сричаше нарисаните там клишета, ще упрамлява държавата. Тази антиселекция в политичестката класа ни доеде дотам.
143
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празноглавчев да подава оставка и да си върви при Митов и Боко.
142
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Димитър Главчев Празноглавов - символът на празните зависими герберски глави ?
141
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев,нали независим кабинет щеше да редиш?Как стана така че Бойко сменя министри?
140
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорност е за ГЕРБ и ББ, че разсипахте България за да е на вас добре. Направихте правителството фирма на ГЕРБ, че президента ви е виновен и отгоре на това да понася отговорност и вие отново сухи.
139
5
 
21
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
Кой си ти да казваш какво да прави президента бе наведен г.з
138
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Главчев, Главчев, ти вече се доказа като един главок! Още ли има наивници, които се съмняват, че територията отново се командори от Борисов и Пеевски? Желязков не прие поста, защото партийният вожд не му позволи, разпореди единствен Главчев да се съгласи! Гюров отрече да е приемал, както ни лъжеше парапет Киро.Какво още трябва да се случи, за да приемете че копаем и под дъното? Какво още вие е нужно като доказателство?
137
1
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 1 месец
Поредното Ос иране на окупиралите високите етажи на властта.
136
1
 
14
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Главчев показва тотална аматьорщина. Ей така работят "калинките" на ГЕРБ.
135
0
 
2
 
! Отговори
akudф преди 1 месец
целия цирк е отлагането на шенген. туйкато обръчите от фирми нямат време даизперст откраднатите милиарди до краяна годината
134
2
 
17
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Нищо няма да понесе Радев, отговорността е изцяло твоя, защото ти единствен пое поста по разпореждане на Боко! Президентът иска само да обясниш защо изпълняваш партийни поръчки, като всички твои вече избрани министри се заклеха като такива? Какво провинение на сегашния министър доведе до неговото отстраняване толкова бързо, също и на другия? Все пак президента има право да те пита, но явно според теб и Боко няма?!
133
1
 
28
 
! Отговори
Раш преди 1 месец
Конституцията е писана за морални и независими хора, не за партийно зависими объркани счетоводители, дето не могат да се избършат в тоалетната без обаждане от шефа им.
132
0
 
27
 
! Отговори
Йотце преди 1 месец
Главчев стана за резил
131
0
 
23
 
! Отговори
Парадокс преди 1 месец
А Главчев не чувства ли отговорност за това, че предлага смени на министри дни, след като ги е назначил, без дори да е обяснил защо го прави? Президентът му каза в прав текст, че очаква от него Основателни аргументи от него за поредната смяна на министъра!
130
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Заповедта на Тиквата не подлежи на обсъждане,или простаците да бъдът на власт,останалите просто трябва да бъдът роби
129
0
 
16
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 месец
Главчев си заслужава фамилията, главест е като палаш.......
128
1
 
23
 
! Отговори
Рим преди 1 месец
Главчев, главчев, счетоводителю, не ставаш за премиер! Запъваш се като първолаче! Четеш от листчета! Люшкаш се насам, натам още от първите си дни премиерски. Колкото по-бързо ти приключи мандата, толкова по-малко срам ще береш!