СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова

Открити са и допълнителни нарушения
29 апр 2024 16:29, Нели Христова
105
СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура (СРП) ще се произнесе по досъдебно производство за документни и други престъпления, свързани с действия пред Агенция по вписванията след изготвянето на експертизи. Това заявиха оттам във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден в ДАНС сигнал от Атанас Русев, председател на Управителния съвет на Сдружение "Да запазим Корал". Вчера и днес той заяви, че фалшифицирани документи с електронния подпис на Лена Бориславова са били използвани, за да бъде сменен Управителният съвет на Сдружението и така Кирил Петков да поеме министерския пост в служебния кабинет през 2012г.

От столичната прокуратура уточняват, че на 11 август 2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК. Производството е образувано, за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства - освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение "Да запазим Корал" и избирането на негово място на Мартин Драгулев, като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 06.05.2021г.

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", допълват от СРП.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления - съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления, съобщават още от столичното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
12
 
! Отговори
76 преди 1 месец
Тоя още не са ли го освидетелствали .Ми то по прос от простото няма.
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СРП-то да внимават да не им припомним 2020г.
76
7
 
6
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 месец
Да вярваш на прокуратурата, ДАНС, Боко и Шиши е знак, че си много тъ п и склонен към корупция. Те са от едно блато.
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не се учудвам, все пак, това е Парапетов - един от най-опечените мошеници в политиката! Обаче прокуратурата трябва да копае по-дълбоко там и ще намери уникални чудеса и безобразия, пред които тая фалшификация ще бледнее. Но едва ли? Все пак партия протължаваме измамата прави кастинг за сервилен главен прокурор и заедно с ОПГ ГРОБ избраха текущия.
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ са шарлатани, лъжци, фалшификатори и трафиканти.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
зЛелле каква е лудница! Опраеия нвяма. Вдипко р за дъбаряне и да се строи нова фуржаес. Фруг всриант нвма
72
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ, долу мръсните си ръце от държавата, алчни и нагли некадърници!
71
6
 
7
 
! Отговори
Шиши да анонимен 60 преди 1 месец
Парите от КТБ и Булгартабак са си мои, но са блокирани от Магнитски.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е само върха на айсберга, отдолу има много по-големи измами, посредници, контрабанда, търговия с оръжие, комбина с банки моб. оператори и модерна търговия в наша вреда и много други зулими на промяната, Лена е вътре със сигурност!
69
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
65 Пеевски е съпредседател на ДПС, която е уважавана членка на Европейския либерален съюз. Брюксел не реагира отрицателно, когато го избраха на тази длъжност. Никой в ЕК, ЕП и ЕЛС не спомена "Магнитски", относно Пеевски. Явно, бе наклеветен от петата колона в България ДС,БСП,ПП,ДБ, кръга около Прокопиев.
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем са крадливи, хем евливи точно както ги беше описал Радой Ралин, нищо не се променило тук поне от 100 години!
67
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ минаха през държавата като тайфун, опустошиха я и зацапаха с мръсните си ръце всичко. Да си спомним, как Лена Бориславова "Лена от парапета" тъй наречената, драскаше върху държавни документи с гриф секретно, преди да ги даде в "Бирд", когато й бяха приятели. Впечатляващо е това, че при всичките гафове и престъпления на ПП,ДБ, службите ги заобикалят, не ги разследват и не ги разпитват. Сякаш няма други млади хора в държавата с морал, за разлика от тези в ПП,ДБ, които са само кариеристи.
66
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нищо не може да оправдае герп, че се гушнаха с магнитцки
65
5
 
7
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Ето така се готви кирова яхния на бавен огън да къкри и лена за подправка....
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да кажат от прокуратурата колко месеца са от август до сега? Защо чак сега ще правят експертизи? Да не е щото бяха в един кюп докато имаше сглобка?!
63
2
 
5
 
! Отговори
ЕРКЮЛ ПОАРО преди 1 месец
ДОСТАТЪЧЕН МИ Е ЕДИН ВЪПРОС И ЕДНО ЕЛЕМЕНТАРНО ДЕЙСТВИЕ КЪМ ЗАМЕСЕНИТЕ И ВСИЧКО СТАВА ПРОЗРАЧНО ЯСНО!!!...
62
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагледен пример, защо трябва да се гласува за Промяната. В противен случай няма отърване от мафията. Виждаме как се действа спрямо неудобните им.
61
2
 
11
 
! Отговори
Куралката преди 1 месец
да обясни за таз куролация!
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Намериха ли парите от КТБ? А нещо за Булгартабак?
59
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече много ясно си пролича за кого работи прокуратурата и ДАНС. Ето затова ГЕРБ-ДПС бутнаха правителсто.