СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова

Открити са и допълнителни нарушения
29 апр 2024 16:29, Нели Христова
105
СРП е разследвала фалшивите документи на Петков и Бориславова
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура (СРП) ще се произнесе по досъдебно производство за документни и други престъпления, свързани с действия пред Агенция по вписванията след изготвянето на експертизи. Това заявиха оттам във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден в ДАНС сигнал от Атанас Русев, председател на Управителния съвет на Сдружение "Да запазим Корал". Вчера и днес той заяви, че фалшифицирани документи с електронния подпис на Лена Бориславова са били използвани, за да бъде сменен Управителният съвет на Сдружението и така Кирил Петков да поеме министерския пост в служебния кабинет през 2012г.

От столичната прокуратура уточняват, че на 11 август 2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК. Производството е образувано, за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства - освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение "Да запазим Корал" и избирането на негово място на Мартин Драгулев, като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 06.05.2021г.

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", допълват от СРП.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления - съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления, съобщават още от столичното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
19
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
А турски поток кога ще разследват, а договора с Ботош? България губи по 1 милион на ден заради ГЕРБ и ДПС!!
37
1
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
До Анонимен С част от тях платиха част от "спонтанните" протести 2020 г.
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А заповедта от белгийската прокуратура за на нестимир далаверите и това ли е постановка, че даже викат, ами тя е отдавна, ама ние понеже бяхме на власт и я бяхме сложили на трупчета. Ето това е корупцията. Признават , че е имало искане от белгийската прокуратура преди 8 месеца, но денковото правителство е опънало палатката на мазния , защото ползваха регистрацията му на волт.
35
26
 
4
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 1 месец
Голяма работа, че Лена била направила малко "ала-бала" с документите. На фона на това което постигна България благодарение на Кирил Петков и ПП... Влязохме в Шенген, доходите се повишиха, инфлацията изчезна... Заслужавало си е
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Джипко Бибитков на Тошко Африкански какво стана? Вече господин Борисов ли е за него?
33
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лидерът на депесе превзе герп
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверете им дипломите от Харвард , че и там е мътна Индия.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С връзките на Слави Трифонов маркуча и руския агент Георги Гергов какво става?
30
30
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Значи,за един ,уж фалшив подпис,директно в ДАНС,хахаха,жалки гербедепесерасти.Доматите. Е ги ядем с колците,има си процедура,МВР,СРП.Боко и Шиши не пускат кокала,иначе изгарят.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи щом преди години е имало нередности, трябва да се радваме на подмяната при всяка далавера на пуделите.Каква е тази промяна, като е от трън та на глог и всяко тяхно престъпление се оправдава с такова на лошите. Е нали бяхте добрите сили, те не правят така и нищо не ги оправдава.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С какви пари Копейката си е погасил дълга към руската ДСК предсрочно? Какво стана със случая?
27
0
 
15
 
! Отговори
ХАЙДЕ, вече тази преди 1 месец
муцуна, за която разбрахме, че е проформа юрист, тнт, тнт, да не ни говори назидателно, махяйхи с ръчички в платени студия, а да си отвива към обвинение, натрапената ни Парапетка в последните години, потреска, да не кажа гротестска!
26
1
 
17
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Не става въпрос за излизане от НПО, а за фалшифицирани документи, подписи и съставяне на документи с невярно съдържание. Това са престъпления по НК. Чети внимателно и с разбиране.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С каква диплома Копейката е станал директор на музей? Какво стана със случая?
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престъпление е фалшификацията на документи, станало по нощите с електронния подпис на парапеткова
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С парите от Хемус какво стана?
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Мишо бирата какво стана?
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то и конституционни съд се произнесе , че Кирчо е бил незаконно служебен министър не помните ли. Но посолството ги покри и медиите бяха мили като котенца.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Джемкорп какво стана?
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С парите от КТБ какво стана?